ΤΟΠΙΚΑ

Οικιακή βοηθός «έγδυσε» Βολιώτη

οικιακή-βοηθός-έγδυσε-βολιώτη-406813

Προσελήφθη ως οικιακή βοηθός όμως εκμεταλλεύτηκε την εμπιστοσύνη που της έδειξαν. Μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να «γδύσει» κυριολεκτικά τον 70χρονο συνταξιούχο τον οποίο πρόσεχε, αποσπώντας 3.800 ευρώ από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Την υπόθεση έχει επιληφθεί η Ασφάλεια Βόλου.

Η 40χρονη οικιακή βοηθός από τον Βόλο είχε προσληφθεί για να προσέχει 70χρονο συνταξιούχο, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και διαμένει μόνος του.

Κανείς από το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον δεν είχε υποψιαστεί τίποτα, αφού όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι πριν από λίγες μέρες όταν ο συνταξιούχος μετέβη στην τράπεζα για να πληρωθεί τη σύνταξή του και διαπίστωσε πως από τον λογαριασμό του είχαν κάνει φτερά 3.800 ευρώ. Ο συνταξιούχος δεν πίστευε στα μάτια του παίρνοντας στα χέρια του την ενημέρωση λογαριασμού.

Πήγε στο σπίτι και άρχισε να ψάχνει τι μπορεί να είχε συμβεί. Ρώτησε την οικιακή βοηθό, η οποία ωστόσο δήλωσε άγνοια για το θέμα.

Συγγενείς του συνταξιούχου, μόλις ενημερώθηκαν για το θέμα τον συμβούλεψαν να κάνει καταγγελία στην Ασφάλεια Βόλου, καθώς εκτίμησαν πως ο κοντινότερος άνθρωπος που είχε πρόσβαση στο πορτοφόλι του και στην κάρτα αναλήψεών του ήταν η οικιακή βοηθός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η οικιακή βοηθός κλήθηκε χθες το απόγευμα στην Ασφάλεια Βόλου. Αρχικά φέρεται να αρνήθηκε τα πάντα, όμως στη συνέχεια «έσπασε» και ομολόγησε πως η ίδια έκλεψε την κάρτα από το πορτοφόλι του συνταξιούχου (ο ίδιος είχε κολλημένο και το pin του πάνω σε αυτή) και τη χρησιμοποίησε κυρίως για να κάνει αγορές. Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας που ακολούθησε, αποκαλύφτηκε ότι οι αγορές αυτές έγιναν σε γνωστές αλυσίδες ηλεκτρικών συσκευών, σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σε καταστήματα γυναικείων ρούχων και σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ, η έρευνα συνεχιζόταν για να οριστικοποιηθεί το ποσό που φέρεται να είχε αρπάξει η οικιακή βοηθός, ενώ, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ερευνάται και αν υπάρχει εμπλοκή της 40χρονης σε υπόθεση αφαίρεσης διαφόρων τιμαλφών από την αδερφή του συνταξιούχου, τα οποία φέρεται να έχουν καταλήξει έναντι οικονομικού τιμήματος σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια του Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου