ΤΟΠΙΚΑ

Αποσοβήθηκε ναυτική τραγωδία – Ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά της Σκοπέλου

αποσοβήθηκε-ναυτική-τραγωδία-ιστιο-406875

Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των λιμενικών, σώθηκαν τα οκτώ άτομα που επέβαιναν στο σκάφος

Παρ’ ολίγον ναυτική τραγωδία σε θαλάσσια περιοχή λίγα μίλια έξω από τη Σκόπελο. Ξύλινο ιστιοφόρο με πέντε επιβάτες δύο άτομα προσωπικό και τον καπετάνιο, έμεινε ακυβέρνητο πιθανότατα εξαιτίας μηχανικής βλάβης και πήγαινε ολοταχώς για τα βράχια. Η ψυχραιμία που επέδειξε το πλήρωμα, το οποίο ειδοποίησε αμέσως το Λιμεναρχείο Σκοπέλου προς βοήθεια, απέτρεψε τα χειρότερα. Προανάκριση για τις συνθήκες του συμβάντος διενεργούν οι λιμενικές αρχές, που ερευνούν επίσης αν το σκάφος έκανε εκδρομή αναψυχής ή είχε ναυλωθεί για κρουαζιέρα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Το ξύλινο ιστιοφόρο που έφερε βελγική σημαία, έπλεε τρία περίπου μίλια ανοιχτά της Σκοπέλου στην περιοχή «Σάρρες». Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ξεκινήσει από τον Βόλο, πέρασε από το Τρίκερι και τη Σκιάθο, και μετά τη Σκόπελο είχε προορισμό την Αλόννησο. Εκτός από τον ιδιοκτήτη και καπετάνιο του ιστιοφόρου που είναι Βέλγος, στο σκάφος επέβαιναν πέντε επιβάτες επίσης βελγικής υπηκοότητας και δύο Έλληνες πλήρωμα.

Το ξύλινο ιστιοφόρο έμεινε ακυβέρνητο, πιθανότατα από μηχανική βλάβη. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως μέχρι 8 μποφόρ και ο κίνδυνος ήταν μεγάλος για τους επιβάτες του σκάφους, το οποίο έμοιαζε με καρυδότσουφλο που ανά πάσα στιγμή μπορούσε να παρασυρθεί από τα κύματα και να κολλήσει στα βράχια.

Τα δύο άτομα του πληρώματος έντρομα ειδοποίησαν το Λιμεναρχείο Σκοπέλου ότι κινδυνεύουν. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Σκάφος του Λιμενικού, ύστερα σε πέντε λεπτά που χρειάστηκε για να επανδρωθεί κατάλληλα, ξεκίνησε για την επιχείρηση διάσωσης.

Κύριο μέλημα των λιμενικών ήταν να μην κινδυνέψει κανείς από τους επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο σκάφος και από εκεί στο λιμάνι του νησιού. Ακολούθησε η ρυμούλκηση του ιστιοφόρου από αλιευτικό σκάφος.

Το ιστιοφόρο ήταν γεμάτο νερά για αυτό και χρειάστηκε να ειδοποιηθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και ο δήμος, προκειμένου να γίνει άντληση των υδάτων.

Οι επιβάτες του σκάφους είναι καλά στην υγεία τους. Για προληπτικούς ωστόσο λόγους μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού τρία άτομα, τα οποία παραπονέθηκαν πως ένιωσαν δυσφορία εξαιτίας της περιπέτειας που βίωσαν.

Την προανάκριση για το συμβάν ανέλαβε το Λιμεναρχείο Σκοπέλου, που ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ναυτικό ατύχημα.

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, το λιμεναρχείο θα διερευνήσει και αν η θαλάσσια εκδρομή του συγκεκριμένου ιστιοφόρου ήταν μία επαγγελματική κρουαζιέρα με αντίτιμο ή πρόκειται απλώς για μία παρέα φίλων που έκαναν μία βόλτα αναψυχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου