Ευτυχώς που υπάρχει η ιδιωτική πρωτοβουλία

ευτυχώς-που-υπάρχει-η-ιδιωτική-πρωτοβ-414408

Ειδικά σε μία περίοδο σαν αυτή που διανύουμε, η προσφορά των ιδιωτών είναι ακόμη πιο σημαντική, γιατί συμβάλλει να στηριχθούν χειμαζόμενες δομές

O τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει ο καθένας την συμμετοχή της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην ενίσχυση διαφόρων τομέων μπορεί να διαφέρει, όμως πιστεύουμε πως όλοι συμφωνούν ότι η συνεισφορά της είναι σημαντική.

Ειδικά στα τελευταία επτά χρόνια των μνημονίων όπου οι δαπάνες έχουν περιοριστεί σημαντικά και τα κονδύλια εγκρίνονται με το σταγονόμετρο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν για παράδειγμα στο νοσοκομείο, ιδιωτικές επιχειρήσεις όπως η τοπική γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ ή ανώνυμοι ή επώνυμοι δωρητές που βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη ενισχύοντας κλινικές και ιατρεία με διάφορες δωρεές.

Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν αυτές οι παραπάνω πρωτοβουλίες δεν υπήρχαν ή αν όλοι σκέφτονταν την πάρτη τους και αδιαφορούσαν για το πώς θα μπορούσαν -εφόσον έχουν τη δυνατότητα- να αφήσουν το κοινωνικό τους αποτύπωμα σε ευαίσθητους τομείς, όπως ο τομέα της υγείας.

Τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει ασφαλώς να ενισχυθούν. Υπάρχουν και άλλοι που θα μπορούσαν να βοηθήσουν όχι μόνο στο νοσοκομείο αλλά και σε άλλες δομές, που δυστυχώς η Πολιτεία έχει αφήσει σε δεύτερη μοίρα, «κυνηγώντας» τον στόχο των πλεονασμάτων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Υπάρχουν επίσης επιφανής Βολιώτες, που θα μπορούσαν να ενθαρρυνθούν για βοηθήσουν και εκείνοι, όπως κάνει χρόνια τώρα ο Χ. Τσιμάς ή ο ανώνυμος δωρητής του τελευταίου χρόνου, που έχει βοηθήσει επίσης τα μέγιστα στο νοσοκομείο.

Η μνεία στους προαναφερθέντες έχει στόχο να παρακινήσει και άλλους. Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα.

Ειδικά σε μία περίοδο σαν αυτή που διανύουμε, η προσφορά τους θα είναι ακόμη πιο σημαντική, διότι θα έλθει να ενισχύσει νευραλγικούς τομείς, τους οποίους χρειάζεται η κοινωνία για να μπορεί να παραμείνει όρθια.

Και θα πρέπει βέβαια να αναγνωρίζεται η προσφορά τους και να επιβραβεύονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου