Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά

μαζί-με-τα-ξερά-καίγονται-και-τα-χλωρά-422750

Δηλαδή είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, την ταλαιπωρία κάποιοι δεν θα την αποφύγουν. Ελληνικό κράτος στο μεγαλείο του

Δεν έφταναν όλα τα άλλα, ήρθαν τα μπιλιετάκια για τα ανασφάλιστα οχήματα να φέρουν τα πάνω-κάτω σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Δεκάδες χιλιάδες αποδέκτες των προστίμων για ανασφάλιστα οχήματα αντιλαμβάνονται πλέον ότι πρέπει να πληρώσουν 250 ευρώ πρόστιμο, κι ότι αν δεν σπεύσουν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους, έρχεται δεύτερη «λυπητερή» έως και 3.000 ευρώ. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Εκείνο που προκαλεί το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι μεγάλο ποσοστό από τα ειδοποιητήρια προστίμου που έφθασαν στους ιδιοκτήτες οχημάτων είναι… λανθασμένο.

Κι εδώ ξεκινάει ένας πραγματικός Γολγοθάς μέσα στο καλοκαίρι. Όσοι πιστεύουν ότι έχει γίνει λάθος και ότι μπορούν να το αποδείξουν, πρέπει να πάνε στη ΔΟΥ όπου ανήκουν ή στο Υπουργείο Μεταφορών προσπαθώντας να βρουν την άκρη…

Αν όμως δεν έχει μπει κάποιος μόνος ή με τη βοήθεια λογιστή στο Taxisnet, δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν περιλαμβάνεται στη μακροσκελή λίστα των παρανόμων. Προηγουμένως όμως, όπως διαβάζω, θα πρέπει να έχουν μαζέψει έναν σωρό χαρτιά και πιστοποιητικά, ώστε να έχουν πιθανότητες να δικαιωθούν έστω και… αναδρομικά. Πρέπει να συγκεντρώσουν βεβαιώσεις από ΚΕΠ, βεβαίωση ακινησίας ή ιστορικό μεταβολών του συγκεκριμένου οχήματος, βεβαιώσεις από τις ασφαλιστικές τους εταιρείες.

Όποιος όμως δεν έχει μπει μόνος ή με τη βοήθεια λογιστή στο Taxisnet, δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι δεν περιλαμβάνεται στη μακροσκελή λίστα των… παρανόμων.

Αν δηλαδή οι πολίτες δεν κινηθούν γρήγορα για να διορθώσουν οι ίδιοι τα λάθη, τα στοιχεία τους και τα στοιχεία του οχήματος θα αποσταλούν στην αρμόδια αστυνομική αρχή προκειμένου να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις, δηλαδή αφαίρεση αδείας κυκλοφορίας και πινακίδων, ενώ αν κάποιος αδιαφορήσει θα πληρώσει πλέον διπλά και τρίδιπλα.

Και όλα αυτά ενώ η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη παραδεχθεί ότι πολλά ειδοποιητήρια που εστάλησαν… δεν έπρεπε καν να φύγουν προς αποστολή.

Και άντε όσοι αμέλησαν, ή δεν είχαν χρήματα να κάνουν ασφαλιστήρια. Τους νομοταγείς, που έχουν ασφαλίσει στην ώρα τους τα οχήματά τους, ποιος θα τους «πληρώσει» τώρα την ψυχική οδύνη για το γεγονός ότι συμπεριλαμβάνονται στη «μαύρη λίστα»;

Η Ανεξάρτητη Αρχή λέει πως και πάλι… πρέπει να κινηθούν υπηρεσιακά. Δηλαδή είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση, την ταλαιπωρία κάποιοι δεν θα την αποφύγουν. Ελληνικό κράτος… στο μεγαλείο του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου