ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση Μαξίμου για τη δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού Βόλιώτη

παρέμβαση-μαξίμου-για-τη-δέσμευση-τρα-547909

Συναγερμός σήμανε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το δημοσίευμα της HuffPost Greece, για την περιπέτεια του συνταξιούχου καρκινοπαθή Βασίλη Καστρουνή από το Βόλο, ο οποίος βίωσε τη δέσμευση της αναπηρικής σύνταξής του. Ο πρωθυπουργός, μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό, έδωσε εντολή να διερευνηθεί η καταγγελία του πολίτη από το Βόλο και να γίνει παρέμβαση στις τραπεζικές αρχές προκειμένου ο συνταξιούχος να μπορέσει να πάρει τα χρήματά του.

Σύμφωνα με την HuffPost Greece, κυβερνητικά στελέχη από το Μέγαρο Μαξίμου τηλεφώνησαν προσωπικά στο Βολιώτη μηχανικό, ο οποίος τους εξήγησε την περιπέτειά του και τον διαβεβαίωσαν πως το Υπουργείο Επικρατείας, που είναι αρμόδιο για την καθημερινότητα, θα επιληφθεί του θέματος προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Ο Βασίλης Καστρουνής, μηχανικός στο επάγγελμα, την Παρασκευή με μία ανάρτησή του στο fb, γνωστοποίησε ο ίδιος το πρόβλημα του, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και τις αποδείξεις από το ATM, από τις οποίες φαίνονταν ότι δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη διότι τα χρήματα φαίνονταν δεσμευμένα.

«Μόλις πριν από λίγο», έγραφε την Παρασκευή το βράδυ, «διαπίστωσα ότι μου κατάσχεσαν όλη τη σύνταξή μου από τον «ακατάσχετο» λογαριασμό αναπηρικής σύνταξης. Δεν θα έχω ούτε 1 ευρώ για να βγάλω το μήνα αλλά έχω και αρνητικό πρόσημο -2.756,79 ευρώ που σημαίνει ότι για 3 ακόμη μήνες δεν θα έχω να φάω, να πληρώσω ούτε τα φάρμακα …. Τόσο απλά σου λέω είναι τα πράγματα!!! Αυτό που γράφω δεν είναι κοινοποίηση κάποιου φίλου ή site ή blog . Είναι αυτό που βιώνω εγώ σήμερα».

«Πόλεμος» στο fb

Η ανάρτηση του Βολιώτη μηχανικού στα social media, αναπαράχθηκε από πολλούς φίλους του που εξέφραζαν την συμπαράστασή τους και αποδοκίμαζαν με αρνητικές επισημάνσεις τη δέσμευση του λογαριασμού. Δέχτηκε ωστόσο και έντονη κριτική από συγκεκριμένα πρόσωπα, που εμμέσως πλην σαφώς καυτηρίασαν την επιλογή του να προβεί σε δημοσιοποίηση του προβλήματός του.

O ίδιος ο συνταξιούχος μηχανικός για την κριτική που δέχτηκε εξέφρασε το παράπονό του επισημαίνοντας στο fb «Έγραψαν κι αυτό! … Τον άρρωστο τον καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί ψύχραιμα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»… Ο άρρωστος έχει στεφανιαία νόσο 3πλό By-pass και καρκίνο 3ο στάδιο». Με αφορμή εξάλλου την παρέμβαση του πρωθυπουργού σχολίασε: «Το αυτονόητο σενάριο να πάρω μέρος της σύνταξης μου είναι πιθανό. CAPITAL CONTROL τα ξεχάσατε! Την τρίτη θα αποδεσμευτεί το ποσό που επιτρέπεται που πρέπει να τραβήξω πιθανώς μετά από έγκριση άμεσα. 700 η 800 κάτι. Μετά αρχίζει ο Γολγοθάς να προλάβω τις μέχρι τώρα ρυθμίσεις τύπου ΔΕΗ ΟΤΕ κάρτες … Έχω δρόμο ακόμα αλλά ελπίζω».

Μέχρι και χθες πάντως υπήρχαν αναρτήσεις στον προσωπικό τοίχο του Βολιώτη συνταξιούχου αρχιτέκτονα με αφορμή «τον πόλεμο» που ξέσπασε μεταξύ υποστηρικτών του και μη, ενώ αρκετές ήταν και οι αναρτήσεις με συγχαρητήρια σχόλια, για το γεγονός ότι η δημοσιοποίηση του προβλήματός του, κινητοποίησε το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό.

Ο ίδιος πάντως δεν έχει μπει στον πειρασμό τις τελευταίες ώρες να απαντήσει «επιβάλλοντας» στον εαυτό του «σιωπητήριο».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου