ΤΟΠΙΚΑ

Αναμονή 30 ημέρες και… πλέον για ένα ραντεβού στο Αχιλλοπούλειο

αναμονή-30-ημέρες-και-πλέον-για-ένα-ραν-553801

Ιώβειο υπομονή χρειάζονται όσοι σπεύδουν να προγραμματίσουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του ΓΝΒ

Λίστα αναμονής, που ξεπερνά τις 30 κατά μέσο όρο μέρες, για όσους θέλουν να προγραμματίσουν ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Βόλου σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Όσοι μπορούν να πληρώσουν και έχουν την οικονομική ευχέρεια, απευθύνονται στα απογευματινά ιατρεία, καταβάλλοντας το ποσό που προβλέπει «ο τιμοκατάλογος», ειδάλλως περιμένουν να περάσει και ο Μάρτιος για να μπορέσουν να καθορίσουν το επόμενο ραντεβού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ : Βάσω Κυριαζή

Τα προβλήματα υποστελέχωσης έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο την λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων, και μάλιστα σε ειδικότητες που έχουν ιδιαίτερη ζήτηση.

Χθεσινή τηλεφωνική έρευνα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ κατέδειξε το μέγεθος του προβλήματος σε νευραλγικά τμήματα όπως το ογκολογικό, το ορθοπεδικό, το οφθαλμιατρικό, το πνευμονολογικό και το αιματολογικό.

Η χαρακτηριστική φωνή στο 1535 για όλα τα παραπάνω τμήματα ενημερώνει μονότονα πως, δυστυχώς δεν υπάρχουν ραντεβού μέχρι 31 Μαρτίου, και ότι θα πρέπει να επικοινωνήσει ξανά με το τηλεφωνικό κέντρο (1535) για να προγραμματίσουν την επίσκεψή τους στα παραπάνω ιατρεία.

Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με το σταγονόμετρο και τα καθημερινά προβλήματα οξύνονται με θύματα για ακόμα μία φορά ασθενείς και ασφαλισμένους.

Το πρόβλημα υποστελέχωσης παραμένει, και η μόνη λύση είναι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για ένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία θα πρέπει κάποιος να περιμένει τουλάχιστον κατά μέσο όρο 30 ημέρες, εκτός και εάν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει στα απογευματινά ιατρεία.

Το πρόγραμμα πρωινών εξωτερικών ιατρείων στο Αχιλλοπούλειο έχει, ως σύμφωνα με την διαδικτυακή βάση από την οποία μπορούν να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι:

Αιματολογικό μόνο κάθε Πέμπτη.

Δερματολογικό: κάθε μέρα.

Διαιτολογικό: Μόνο Τρίτη.

Εργοθεραπείας & Λογοθεραπείας: Μόνο κατόπιν ραντεβού με τους ίδιους τους ιατρούς.

Ιατρείο πόνου: κάθε Τετάρτη.

Καρδιολογικό: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη.

Κυτταρολογικό: Τρίτη – Πέμπτη.

Λιπιδιολογικό: Τρίτη.

Μαιευτικό/Γυναικολογικό: Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή.

Νευρολογικό: Τρίτη – Τετάρτη – Παρασκευή.

Νευροχειρουργικό: Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή.

Νεφρολογικό: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη.

Ογκολογικό: Τρίτη.

Οδοντιατρικό: κάθε μέρα.

Ορθοπεδικό: Τρίτη – Πέμπτη.

Επίσης ουρολογικό: Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή.

Οφθαλμιατρικό: Τρίτη – Τετάρτη.

Παθολογοανατομικό: κάθε μέρα.

Παιδιατρικό: Τρίτη – Πέμπτη.

Παιδοκαρδιολογικό: Παρασκευή.

Παιδοψυχολογικό: Μόνο κατόπιν ραντεβού με τους ιατρούς.

Πνευμονολογικό: Τετάρτη.

Υπερτασιολογικό: Τετάρτη.

Χειρουργικό: Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη.

Ψυχιατρικό: Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή.

Ψυχολόγοι: Κατόπιν ραντεβού με τους ιατρούς και

Ω.Ρ.Λ.: Δευτέρα – Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή.

Το πλαίσιο λειτουργίας στα απογευματινά ιατρεία

Όσον αφορά τα απογευματινά ιατρεία, το ποσό της επίσκεψης που καταβάλλει ο ασθενής, καθορίζεται ανάλογα με το βαθμό του γιατρού. Ο τιμοκατάλογος για το Νοσοκομείο Βόλου είναι συγκεκριμένος, και έτσι το ποσό της επίσκεψης σε Συντονιστή Διευθυντή είναι 44 ευρώ, σε διευθυντή 40 ευρώ, σε επιμελητή Α’ 32 ευρώ, σε επιμελητή Β’ 24 ευρώ.

Τα απογευματινά ιατρεία–εργαστήρια που λειτουργούν στο Αχιλλοπούλειο είναι τα: ογκολογικό οδοντιατρικό, καρδιολογικό, αιματολογικό, νευροχειρουργικό, χειρουργικό, νευρολογικό, παθολογικό, παθολογοανατομικό και ακτινοδιαγνωστικό. Δεν λειτουργούν οφθαλμολογικό και πνευμονολογικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου