Καμία επαφή με την πραγματικότητα

καμία-επαφή-με-την-πραγματικότητα-570200

Τα όσα είπε ο κ. Πετρόπουλος αποτελούν ύβρη για τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους που δίνουν τη μάχη να κρατηθούν όρθιοι, έχοντας να παλέψουν μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης

Στο δικό τους κόσμο επιμένουν να ζούνε οι υπουργοί της κυβέρνησης. Εθελοτυφλούν συνειδητά συνεχίζοντας να παρουσιάζουν το άσπρο-μαύρο όταν ήδη η κλεψύδρα έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα.

Και εάν βέβαια το έκαναν αυτό λόγω άγνοιας, ενδεχομένως να ήταν αρνητικό αλλά όχι τόσο κατακριτέο, επειδή όμως το κάνουν συνειδητά, είναι πλέον επικίνδυνοι διότι φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν αντιλαμβάνονται το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζουν.

Έτσι γλαφυρός και ιδιαίτερα… ικανοποιημένος (;) από το νέο σύστημα καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Ο ίδιος μάλιστα, ανέφερε ότι επειδή συνηθίζει να περπατάει έξω στον δρόμο και να μιλάει με τον κόσμο, πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες τον σταματούν και του λένε: «Μας σώσατε. Επιτέλους μπορούμε να πληρώσουμε εισφορές γιατί παλιά δεν μπορούσαμε, ήταν πολύ υψηλές και δεν πληρώναμε».

Στον ίδιο τόνο που χρησιμοποίησε για τους ελεύθερους επαγγελματίες που συναντά στο δρόμο, επισήμανε, για άλλη μια φορά, ότι και οι αγρότες πλέον με το νέο σύστημα μπορούν να πληρώνουν χαμηλές εισφορές ώστε «να απολαύσουν το δικαίωμα της εθνικής σύνταξης που δεν το είχαν πριν».

Ειδικά για τους αγρότες, είπε ότι το 90% πληρώνουν μόλις 85 ευρώ, δηλαδή λιγότερα από τα 300 ευρώ που έπρεπε πριν. «Δεν θα κάνουμε πίσω, θα παρέχουμε και στους αγρότες εθνική σύνταξη, έχουν αυτό το δικαίωμα όπως το έχουν οι υπόλοιποι συμπολίτες μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ζήλεψε τη «δόξα» πρώην πρωθυπουργών και πρώην υπουργών ο κ. Πετρόπουλος, που στο ίδιο μοτίβο κατά της διάρκεια αυτής της πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλούν οι σκληρές πολιτικές λιτότητας, βγήκε στο Βήμα της Βουλής να μας πουλήσει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Αποτελεί ύβρη πραγματικά για τους εμπόρους και τους μικρομεσαίους που δίνουν τη μάχη να κρατηθούν όρθιοι, έχοντας να παλέψουν μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης, την υψηλή υπερφορολόγηση, τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης και τα συνεχή λουκέτα, να ακούνε τον υφυπουργό να τους εμπαίζει λέγοντας πως τον ευχαριστούν κιόλας συνάδελφοί τους για το νέο σύστημα εισφορών.

Καμώνονται τους ικανοποιημένους με τη συνείδησή τους την ώρα που η αγορά αργοπεθαίνει και που καθημερινά οι έμποροι και οι επαγγελματίες «στήνονται» στον τοίχο. Και μάλιστα την ώρα που τα σενάρια του Grexit πληθαίνουν και η ελληνική οικονομία πελαγοδρομεί. Βαυκαλίζονται ότι σώζουν τη χώρα αλλά δυστυχώς το μόνο που διασώζουν προς στιγμή είναι μόνο τους υπουργικούς τους θώκους. «Όνειρο ζούνε… μην τους ξυπνάτε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου