«Πληρωμή» με το ίδιο νόμισμα

πληρωμή-με-το-ίδιο-νόμισμα-571881

Οι μέχρι πρότινος «επαναστάτες» έγιναν υπηρέτες του συστήματος, οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν και οι διαδηλωτές έγιναν «εχθροί» του κράτους

Με την πλάτη στον τοίχο, και εγκλωβισμένη στα ψέματά της και στις φρούδες υποσχέσεις που μοίρασε, είναι τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση. Διάφορες κοινωνικές ομάδες διαμαρτύρονται και κινητοποιούνται ζητώντας φυσικά να υλοποιηθούν δεσμεύσεις που είχαν λάβει από κυβερνητικά χείλη, και οι οποίες όχι απλά ξεχάστηκαν, αλλά πετάχτηκαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Προφανώς η κυβέρνηση είχε την ψευδαίσθηση ότι μπορεί μήνα με το μήνα να αγοράζει χρόνο χωρίς να βρίσκεται αντιμέτωπη με τις ίδιες τις υποσχέσεις της και την υποχρέωση να τις υλοποιήσει.

Γενικά η στάση των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, και προσωπικά του κυρίου Τσίπρα, θυμώνει και εξοργίζει. Γιατί με τη συμπεριφορά τους μετατρέπουν την εποχή της αβεβαιότητας σε εποχή της απόλυτης απελπισίας. Δεν είναι οι ψεύτικες υποσχέσεις ή τα μεγάλα λόγια που μοίρασε, ούτε καν η ανατροπή μιας πορείας εξόδου από το μνημόνιο, όπως πρόσφατα ομολόγησε ο επίτροπος Ντομπρόφσκι. Το χειρότερο είναι ότι παρά τα συνεχή παθήματά τους συνεχίζουν τα επικίνδυνα παιχνίδια του λαϊκισμού και του κακότεχνου θεατρινισμού.

Επιμένουν να υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να υλοποιήσουν και όταν φτάνει η ώρα του «λογαριασμού» αντί να ζητήσουν συγνώμη φέρνουν απέναντι στους διαδηλωτές τα ματ. Οι πρώην «καταληψίες» υπουργείων, δημαρχείων, πλατειών, σήμερα έγιναν υπουργοί που «κλειδαμπαρώνονται» στα γραφεία τους και δίνουν εντολές να απωθηθούν οι διαδηλωτές από τις εισόδους των υπουργείων.

Οι μέχρι πρότινος «επαναστάτες» έγιναν υπηρέτες του συστήματος , οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν και οι διαδηλωτές έγιναν «εχθροί» του κράτους.

Το μόνο που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι πως θα κρατηθούν στην εξουσία, με οποιοδήποτε κόστος για τη χώρα και τους πολίτες. Και ο λογαριασμός όλο και ανεβαίνει.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί την πολλαπλή κρίση που βιώνει η χώρα. Είναι μέρος του προβλήματος και όχι η λύση του. Είναι δέσμια του λαϊκισμού και των ψεύτικων υποσχέσεων της.

Αντί για την ελπίδα της ανάκαμψης, επέφερε ακόμη μεγαλύτερη φοροκαταιγίδα, ακόμη περισσότερες περικοπές στις συντάξεις, ακόμη περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές, ακόμη περισσότερη συμμετοχή στις φαρμακευτικές δαπάνες, ακόμη περισσότερο αδύναμο κράτος, ακόμη περισσότερες δυσχέρειες στη λειτουργία των επιχειρήσεων. Και τα δεινά δεν σταματούν, αν κανείς αναλογιστεί ότι εάν κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση- εδώ που φτάσαμε- θα είναι πάλι με μέτρα.

Κυριακή κοντή γιορτή. Οι «κωλοτούμπες» άρχισαν ήδη. Όσο για την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα…. Κυριακή κοντή γιορτή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου