ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. σήμερα από το μπλόκο Αερινού

συμβολικό-αποκλεισμό-της-ε-ο-σήμερα-απ-578366

Συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού στο ύψος του Αερινού πεζή, στη 1.30 σήμερα το μεσημέρι, προγραμματίζουν οι αγρότες του μπλόκου Αερινού, συνδικάτα και φορείς που προστρέχουν προς στήριξή τους, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης στο σημείο του μπλόκου κάτω από την αερογέφυρα και, μετά τις ομιλίες που θα γίνουν, οι διαδηλωτές θα ανέβουν πεζή στην Εθνική οδό την οποία θα αποκλείσουν συμβολικά.

Χθες εξάλλου ξεκίνησε η σταδιακή έξοδος των τρακτέρ της περιοχής Βελεστίνου. Στο ύψος της Χλόης, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία προς το παρόν, έχουν παραταχθεί μόνο 5 τρακτέρ, με τους διοργανωτές να προσδοκούν ότι μέχρι αύριο Κυριακή θα φτάσουν στην περιοχή τουλάχιστον άλλα 30 τρακτέρ από την περιοχή του Στεφανοβικείου και του Ριζομύλου που ήδη έχουν βγάλει τα αγροτικά μηχανήματα στην πλατεία του χωριού και βρίσκονται σε επικοινωνία με συναδέλφους τους για να προχωρήσουν σε μαζική έξοδο στο ύψος της Χλόης.

Σήμερα συμπληρώνεται μία εβδομάδα αγροτικών κινητοποιήσεων στην περιοχή, όπου έχουν παρατάξει τα 40 τρακτέρ τους μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής που ζητούν από την κυβέρνηση να δικαιώσει μία σειρά από αιτήματα που έχουν θέσει και αφορούν στο ασφαλιστικό το φορολογικό αλλά και το κόστος παραγωγής.

Από το σημείο του μπλόκου χθες ο αγροτοσυνδικαλιστής της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, Νίκος Αγγελής, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, συνδικάτα, επαγγελματίες και άλλους μαζικούς χώρους να συνδράμουν στον αγώνα των αγροτών διότι όπως είπε: «Όλοι αντιμετωπίζουν τις δυσμενείς συνέπειες της σκληρής πολιτικής των μνημονίων που υπαγορεύει η Ε.Ε. και που οδηγούν σε αφανισμό την ελληνική κοινωνία».

Μίλησε για ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου και έσπευσε να επισημάνει τις μεγάλες ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που όπως τόνισε «ακολουθεί πιστά και εφαρμόζει τις συγκεκριμένες πολιτικές αδιαφορώντας για τα προβλήματα της κοινωνίας».

Ο κ. Ν. Αγγελής επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στις επιπτώσεις από την εφαρμοζόμενη πολιτική κυβέρνησης και Ε.Ε. σε βάρος της μικρομεσαίας αγροτιάς, ενώ παράθεσε το πλαίσιο αιτημάτων που θέτει το συνεπές αγροτικό κίνημα. Ταυτόχρονα, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της ταξικής αλληλεγγύης, της κοινής διεκδίκησης και συμμαχίας εργαζομένων, μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και λαϊκών στρωμάτων.

Εν όψει της σημερινής κινητοποίησης, ανακοινώσεις συμπαράστασης έχουν εκδώσει το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας, το Συνδικάτο Χάρτου και Τύπου, το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας και το Συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας».

«Οι φτωχοί μικρομεσαίοι αγρότες δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους! Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε., τα μέτρα που εφαρμόζουν στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ και των μνημονίων διαρκείας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα» σημειώνει μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Χάρτου και Τύπου, ενώ το συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας αναφέρει: «Ο αγώνας των αγροτών μας αφορά όλους. Αν τους επιτρέψουμε να υλοποιήσουν τη πολιτική τους, να ξεκληρίσουν τους μικρούς και μεσαίους αγρότες και να περάσει η γη στους τσιφλικάδες και τους μονοπωλιακούς ομίλους αύριο θα πληρώνουμε ακόμα πιο ακριβά τα προϊόντα, χωρίς να διασφαλίζεται ότι η ποιότητα θα είναι καλύτερη».

«Ισχυρό όπλο όλης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί η συμμαχία του οργανωμένου αγροτικού κινήματος με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων και των άλλων κοινωνικών ομάδων που υποφέρουν από μνημόνια και λιτότητα, την ώρα που καρτέλ, τραπεζίτες και αγροβιομήχανοι θησαυρίζουν από την εργασία και την εκμετάλλευση μικρομεσαίων αγροτών και εργαζομένων» αναφέρει εξάλλου το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ. Τέλος το Συνδικάτο «Μήτσος Παπαρήγας αναφέρει «στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγρότες που πέρα από τα άμεσα αιτήματα για την επιβίωσή τους χτυπάνε την καρδία της δημιουργίας των προβλημάτων τους που είναι η εξουσία του κεφαλαίου».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου