Στον κόσμο …το δικό τους

στον-κόσμο-το-δικό-τους-583161

Εχουν πλάσει στο μυαλό τους μία μαγική εικόνα, και αντί να προβληματιστούν για τα δεινά που έχει προκαλεί -και συνεχίζει να προκαλεί- η πολιτική τους, βαυκαλίζονται ότι όλα βαίνουν καλώς

Διαβάζοντας χθες την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας σχετικά με τον απολογισμό του κυβερνητικού έργου για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, πραγματικά προβληματίστηκα.

Έχουμε συνηθίσει και από προηγούμενες φορές η εξουσία να αρέσκεται να φορά μυωπικά γυαλιά σε μία προσπάθεια να εξωραΐσει τα πράγματα, εδώ όμως πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Οι άνθρωποι πράγματι ζούνε τη δική τους εικονική πραγματικότητα. Έχουν πλάσει στο μυαλό τους μία μαγική εικόνα, και αντί να προβληματιστούν για τα δεινά που έχει προκαλεί -και συνεχίζει να προκαλεί- η πολιτική τους, βαυκαλίζονται ότι όλα βαίνουν καλώς.

Η φτώχεια και η εξαθλίωση στη χώρα διευρύνονται, και εκείνοι επαίρονται γιατί έγινε πραγματικότητα το παιδικό τους όνειρο να ψηφιστεί η απλή αναλογική στη Βουλή. Οι αγρότες είναι στους δρόμους διότι φορολογικό, ασφαλιστικό και το κόστος παραγωγής τούς έχει αφανίσει, και εκείνοι υπερηφανεύονται για την αυτονόητη υποχρέωσή τους να πληρώνουν τις ενισχυτικές.

Οι συνταξιούχοι στο πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα δεν έχουν να φάνε, και εκείνοι καμαρώνουν επειδή από την υπερφορολόγηση δημιουργήθηκε πλεόνασμα και τους κατέβαλλαν το κοινωνικό μέρισμα.

Τα ασθενοφόρα μένουν στη μέση του δρόμου μαζί με τους ασθενείς γιατί δεν έχουν συντηρηθεί, οι γιατροί κάνουν διπλοβάρδιες μαζί με τους νοσηλευτές για να καλύψουν τα πολλά κενά, και εκείνοι νιώθουν ικανοποιημένοι ότι έγιναν προσλήψεις μετά από τόσα χρόνια.

Ψηφίζουν νομοσχέδιο για να γίνονται πλέον ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και έχουν το θράσος να υποστηρίζουν ότι διασφάλισαν την πρώτη κατοικία και ότι καταπολεμούν τη φοροδιαφυγή, όταν ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα από τους ελέγχους για τις λίστες.

Παρουσιάζουν την εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, όταν το πόρισμα που ενέκριναν δεν αντέχει καμίας σοβαρής κριτικής.

Και βέβαια το μεγαλύτερο ατόπημα που δείχνει και την κυβερνητική γύμνια είναι ότι σε έναν απολογισμό μακροσκελή δεν χώρεσε καν μία γραμμή για τη Μαγνησία. Λογικό, αφού το στίγμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων στην περιοχή μας είναι κάτι παραπάνω από αναιμικό. Αντίθετα μέχρι τώρα «χορτάσαμε» αποκλεισμούς και άδικη μεταχείριση ουκ ολίγες φορές.

Κατά τα άλλα, είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση δείχνει και κάτι άλλο. Ότι ο κομματικός μηχανισμός του κυβερνώντος κόμματος είναι στριμωγμένος. Όπως και η κυβέρνηση, που βρίσκεται με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο, απολογείται και θα απολογείται φυσικά όσο αυτή η αντιλαϊκή και νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων συνεχίζεται.

Η επίκληση ότι «εφαρμόζουμε μία επώδυνη συμφωνία» ασφαλώς και δεν αποτελεί άλλοθι, ούτε φυσικά ότι προηγήθηκαν εκλογές του μνημονίου. Η ψήφος των πολιτών δεν είναι λευκή επιταγή να τη διαχειρίζεται κατά το δοκούν η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Πολλώ δε μάλλον όταν με άλλο πρόγραμμα εκλέχτηκε και άλλο εφαρμόζει, και όταν επίσης με ευθύνη της η χώρα βρίσκεται και πάλι προ του γκρεμού… βορά στα νύχια των δανειστών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου