ΤΟΠΙΚΑ

Σε αναμμένα κάρβουνα οι 200 και πλέον εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος

σε-αναμμένα-κάρβουνα-οι-200-και-πλέον-εργ-610314

Στάση αναμονής και από τους ντόπιους προμηθευτές – Εκπνέει ο χρόνος για την υλοποίηση του σχεδίου διάσωσης

Επί ποδός βρίσκονται οι 200 και πλέον εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ της αλυσίδας Μαρινόπουλος στο Βόλο, καθώς η μισθοδοσία του Δεκεμβρίου δεν καταβλήθηκε, ενώ επίσης δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία και την ανασφάλεια.

Το σωματείο των εργαζομένων της αλυσίδας έχει ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση της εταιρείας Μαρινόπουλος αλλά και με τον επενδυτή, δηλαδή εκπροσώπους του Ομίλου Σκλαβενίτης.

Από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις των εργαζομένων, καθώς δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο -εάν δεν δουν φως- να προβούν σε κινητοποιήσεις, η μορφή των οποίων θα καθοριστεί μέσα σε επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι κινητοποιήσεις, αν και εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα κλιμακωθούν και θα ξεκινήσουν από παράσταση έξω από το καταστήματα, στάσεις εργασίας ακόμη και απεργία.

«Βρισκόμαστε για μία ακόμη φορά στο σκοτάδι. Ακούμε και διαβάζουμε διάφορα, δυστυχώς όμως κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να μας ενημερώσει επίσημα. Πρέπει να λήξει αυτό το θρίλερ διότι είμαστε οικογενειάρχες και δεν είναι δυνατόν να προγραμματίζουμε μέρα με τη μέρα τις υποχρεώσεις μας», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ν.Β εργαζόμενη σε ένα από τα σούπερ μάρκετ της γνωστής αλυσίδας στο Βόλο, που μαζί με τους συναδέλφους της τις τελευταίες μέρες βιώνει για μία ακόμη φορά «το μαρτύριο της σταγόνας» περιμένοντας τις εξελίξεις μέρα με τη μέρα.

Η μη καταβολής της μισθοδοσίας Δεκεμβρίου ήταν συνέπεια της εξάντλησης της ενδιάμεσης χρηματοδότησης και του μη ξεκλειδώματός της μεγάλης χρηματοδότησης, καθώς καθυστερεί η έκδοση της απόφασης από το δικαστήριο στο deal διάσωσης της Μαρινόπουλος.

Η απόφαση από το δικαστήριο μέχρι χθες δεν είχε εκδοθεί, επιτείνοντας την αγωνία των εργαζομένων αλλά και στους εκατοντάδες προμηθευτές της και στους εργαζόμενους αυτών, οι οποίοι αναμένουν το «πράσινο φως» από το δικαστήριο προκειμένου να προχωρήσει το deal διάσωσης της Μαρινόπουλος αφενός και αφετέρου να τηρηθούν οι συμφωνίες για την αποπληρωμή τους.

«Από την απόφαση του Δικαστηρίου θα κριθεί εάν θα ανοίξει καθαρά ο δρόμος για να τρέξει το βασικό σκέλος της συμφωνίας διάσωσης, που είναι η μεταβίβαση του Μαρινόπουλου στην Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, για να ξεκλειδώσει έτσι και η βασική χρηματοδότηση, μέσω της οποίας θα πληρωθούν οι προμηθευτές της Μαρινόπουλος και θα ξεκινήσει η αναμόρφωση του δικτύου με την αλλαγή της ταμπέλας και για τα καταστήματα του Βόλου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου