Εγιναν οι πιο… βολικοί

εγιναν-οι-πιο-βολικοί-620833

Οι Κυβερνώντες πολιτικά χρεωκοπημένοι, και εκλιπαρώντας τον οικονομικό οίκτο, ετοιμάζονται να δώσουν τη χαριστική βολή στο λαό αποδεχόμενοι τα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές

Στον κόσμο της αυταπάτης του ΣΥΡΙΖΑ, η έννοια της αριστεράς των οραμάτων γνωρίζει μαύρες μέρες. Μαζί με την οικονομία, τη χώρα, τη κοινωνία, τη φτώχεια, τα επίπεδα Βουλγαρίας στους μισθούς, τους συνταξιούχους, τα συσσίτια της Εκκλησίας, το μπάχαλο της παιδείας, το πάγωμα της αγοράς και την κοινωνική αγανάκτηση.

Και όμως μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα για την πλειονότητα του ελληνικού λαού, η κυβέρνηση και οι «φίλοι» της από το εξωτερικό «βλέπουν» ανάπτυξη, και βρίσκουν αφορμή για να πανηγυρίσουν πάνω στα συντρίμμια της χώρας…

Και δύο χρόνια μετά, οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έχουν τελειωμό, καθώς εν όψει του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης από τους δανειστές, η κυβέρνηση ετοιμάζει γερό χτύπημα στα εργασιακά (μείωση μισθών, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, παρεμπόδιση απεργιών, λοκ άουτ), συζητά νέα μέτρα φοροληστείας του λαού, ενώ προωθούνται ήδη τα αντιλαϊκά χαράτσια που έχουν ψηφιστεί και θα εφαρμόζονται το επόμενο διάστημα.

Το μνημόνιο Τσίπρα- Καμμένου με τις αυξήσεις και τα χαράτσια στον ΦΠΑ, τη κατάργηση εκπτώσεων στα νησιά, τη κατάργηση του ΕΚΑΣ μέσα στο 2016 και για όλους ως το 2019, τη αύξηση ορίων ηλικίας καταβολής της σύνταξης, τις μειώσεις των συντάξεων, το πετσόκομμα των αγροτών, την ανεργία και τους επισφαλείς εργαζόμενοι, «πνίγει» κάθε ελπίδα και προσδοκία.

Σκεπτόμενοι προφανώς ότι έχουν και πάλι τη λύση.

«Ναι σε όλα» για να παραμείνουν στην εξουσία, υπό την κηδεμονία των δανειστών. Και ας περιλαμβάνει αυτό το ΝΑΙ, νέες θυσίες για το λαό, κρεματόριο για τους εργαζόμενους, εφιάλτη για τους εμπόρους και τους επαγγελματίες, καθ’ υπόδειξη των δανειστών.

Είναι οι πλέον «βολικοί» της Ευρωζώνης. Για αυτό και οι δανειστές, τους αφήνουν να πουλήσουν «αριστεροσύνη» στο κομματικό τους ακροατήριο, ξέροντας εκ των προτέρων, ότι στο τέλος οι υπογραφές θα μπούνε φαρδιές πλατιές και θα έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Πολιτικά χρεωκοπημένοι οι κυβερνώντες και εκλιπαρώντας τον οικονομικό οίκτο, ετοιμάζονται να δώσουν τη χαριστική βολή στο λαό αποδεχόμενοι τα νέα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές

Να βάλουν την υπογραφή τους φαρδιά πλατιά για να οδηγηθεί η χώρα στην πλήρη εξαθλίωση. Η αριστεροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ είναι, πλέον, μια κατά δήλωση αριστεροσύνη, που είναι αδύνατο να τεκμηριωθεί σε πραγματικά δεδομένα, αντίθετα τα πραγματικά δεδομένα τη διαψεύδουν ευθέως στο δρόμο για το τέταρτο μνημόνιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου