ΤΟΠΙΚΑ

Κατασχέσεις για… πληρωμένες οφειλές. Τι απαντά ο Δήμος Βόλου

κατασχέσεις-για-πληρωμένες-οφειλές-624209

Δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί τους για πρόστιμα τα οποία είχαν πληρώσει! Στο πόδι δεκάδες Βολιώτες που είδαν να κατάσχονται χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, ενώ οι ίδιοι είχαν προ πολλού πληρώσει τις οφειλές τους για πολεοδομικά πρόστιμα στο Δήμο Βόλου.

Η Πολεοδομία δεν ενημέρωσε ποτέ, ως όφειλε, το ταμείο του Δήμου, και έτσι τα μπιλιετάκια για κατασχέσεις έφυγαν προς κάθε Τράπεζα και ηλεκτρονική κατάσχεση πήρε το δρόμο της.

Μεταξύ των «θυμάτων» αυτής της απίστευτης ταλαιπωρίας που υφίστανται ανυποψίαστοι πολίτες, και ο περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας,και γνωστός πολιτικός μηχανικός, Κώστας Χαλέβας.

Στον Κ. Χαλέβα είχε επιβληθεί πρόστιμο για πολεοδομική παράβαση το οποίο με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 2.500 ευρώ, το οποίο πληρώθηκε το 2012. Το 2014 ο κ. Χαλέβας απευθύνθηκε στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου ζητώντας από την υπηρεσία να προχωρήσει στη διαγραφή του προστίμου από τα κιτάπια της από τη στιγμή που είχε αποπληρωθεί, και να ενημερωθεί το Ταμείο του Δήμου.

Αυτό ωστόσο φαίνεται ότι δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα από τις αρχές της εβδομάδας, να έχει κοινοποιηθεί ηλεκτρονική κατάσχεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του περιφερειακού συμβούλου, όχι μόνο σε μία, αλλά σε τρείς, τουλάχιστον, τράπεζες από τις οποίες ειδοποιήθηκε σχετικά.

Αμέσως, όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμός, ο κ. Χαλέβας αναζήτησε τι έχει συμβεί και ανακάλυψε ότι ποτέ το Ταμείο του Δήμου Βόλου δεν είχε ενημερωθεί από την Πολεοδομία σχετικά για την αποπληρωμή του προστίμου.

Η έρευνα ωστόσο του κ. Χαλέβα, όπως τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, έβγαλε «λαβράκι» καθώς το ίδιο συνέβη και σε άλλους Βολιώτες που ψάχνονται τώρα προκειμένου να πιστοποιήσουν με μία σειρά χαρτιά, και μία διαδικασία ιδιαίτερα χρονοβόρα, για να καταθέσουν στις τράπεζες τα δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν ότι πρέπει να αρθεί η ηλεκτρονική κατάσχεση από το Δ. Βόλου, διότι έχουν αποπληρώσει τις οφειλές του.

Ο Κ. Χαλέβας για το συγκεκριμένο θέμα, όπως έκανε γνωστό στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενημέρωσε τον εκτελούντα χρέη δημάρχου Θάνο Θεοδώρου, ζητώντας να γίνει παρέμβαση προκειμένου να υπάρξει διόρθωση όπου υπήρξε παράλειψη της Πολεοδομίας .

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Δεν είναι δυνατόν οι δημοτικές υπηρεσίες να μην ενημερώνουν η μία την άλλη σχετικά και παραμονές εορτών να βρίσκονται συμπολίτες μας στη δυσάρεστη θέση να έχουν κατασχεθεί λογαριασμοί όπου έχουν ορισμένα χρήματα για ώρα ανάγκης», σημείωσε ο κ. Κ. Χαλέβας στηλιτεύοντας κυρίως το γεγονός ότι η Πολεοδομία, παρότι όφειλε, δεν ενημέρωσε ποτέ το δημοτικό ταμείο για όσους έχουν αποπληρώσει τις οφειλές τους.

Ο Δήμος Βόλου

Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η εκστρατεία παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της αλήθειας, φυσικά από τα γνωστά δημοσιογραφικά σκουπίδια της πόλης, συνεχίζεται, με στόχο πάντα τη σημερινή Δημοτική Αρχή, την οποία επιχειρούν να εμφανίσουν σαν ανάλγητη και αδιάφορη για τα μείζονα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας.

Ετσι τα κατασχετήρια που υλοποιούνται τις τελευταίες ημέρες, με μέριμνα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, και αφορούν οφειλές από το 1997 ακόμη (!!!), πέρα από τη διάλυση που επικρατούσε στο σύνολο του μηχανισμού, δίνει και το μέγεθος της διαπλοκής που απομυζούσε κάθε ικμάδα της πόλης, αφού μεταξύ των οφειλετών βρίσκονται τρανταχτές περιπτώσεις, με ιλιγγιώδεις οφειλές, που ουδείς ενοχλούσε για προφανείς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι διαδικασίες αυτές κινήθηκαν όχι με πολιτική απόφαση του Δήμου Βόλου, αλλά με βάση τη ρητή και κατηγορηματική πρόνοια της κείμενης Νομοθεσίας, την οποία φρόντισε το αρμόδιο υπουργείο να κοινοποιήσει στις υπηρεσίες, που τέθηκαν προ των ευθυνών τους και εύλογα αντέδρασαν στην κατεύθυνση τήρησης του Νόμου, αφού θα αντιμετώπιζαν τη σοβαρή κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ολοι αυτοί που τόσα χρόνια επέτρεψαν να δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση, έχουν την αποκλειστική ευθύνη και ασφαλώς όχι τιμητές δεν μπορεί να είναι, αλλά αντίθετα οφείλουν να απολογηθούν στην κοινωνία για εγκληματικά λάθη και παραλείψεις τους (σκόπιμες ή μη)».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου