ΤΟΠΙΚΑ

Ρολά αύριο σε δημόσιο και ΟΤΑ

ρολά-αύριο-σε-δημόσιο-και-οτα-647192

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

H απεργία στην οποία καλεί η ΑΔΕΔΥ, αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, θα πρέπει να αποτελέσει ορόσημο αντιδράσεων κατά της κυβερνητικής πολιτικής, όπως τόνισαν χθες σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στο Βόλο.

Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι οι διαπραγματεύσεις και τα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και συνταξιούχους σε εξαθλίωση, την ώρα που έρχονται στο προσκήνιο δραματικές αλλαγές στα εργασιακά και απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής σε όλο το δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο στην απεργία, αλλά και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο, στις 10 το πρωί, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Φ. Κωνσταντινίδης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, κατήγγειλε μεταξύ άλλων ότι στον Δημόσιο Τομέα δρομολογείται η κατάργηση της ενιαίας σχέσης εργασίας και της σταθερής απασχόλησης, μέσω της αξιολόγησης των δομών και υπηρεσιών και πως η επίθεση στο Δημόσιο γίνεται για να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι προσοδοφόρες υπηρεσίες του.

«Με αρχή την επαναξιολόγηση των δομών», όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Φίλιππος Κωνσταντινίδης, «που θα είναι η δικαιολογία και η δήθεν «τεκμηρίωση» για τα νέα οργανογράμματα Υπουργείων και την κατάργηση φορέων του Δημοσίου, θα περάσει η σκυτάλη στην «αξιολόγηση» των εργαζομένων, με ατομική στοχοθεσία, που θα ξεκινάει, ωστόσο, από τους στόχους των Υπουργών και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την κινητικότητα των υπαλλήλων. Οι συνεχείς επιθέσεις και η συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος καθώς και οι δικαστικές παρεμβάσεις προοιωνίζουν την πρόθεσή τους να εφαρμόσουν τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» στη συνδικαλιστική νομοθεσία και να προχωρήσουν σε αλλαγή της».

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου, Λεωνίδας Αναστασίου, παρατήρησε ότι ένας από τους τομείς του δημόσιου τομέα που έχει πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές, είναι και αυτός της υγείας, με βασικότερα προβλήματα την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των νοσοκομείων. «Οι προϋπολογισμοί έχουν εξαντληθεί και γίνεται αγώνας δρόμου να βγει η χρονιά», είπε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο ύφος κινήθηκε και εκ μέρους των εργαζομένους στους ΟΤΑ το μέλος Γ. Μαγιάκος αναφερόμενος στα ίδια προβλήματα, υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν και οι ΟΤΑ και κυρίως τα τμήματα που παρέχουν υπηρεσίες επί 24ωρου βάσεως, όπως οι υπηρεσίες καθαριότητας, ενώ ακόμα δεν έχουν υπογραφεί συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Ο κ. Κωνσταντινίδης εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ σχολίασε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η ΓΣΕΕ πραγματοποιεί κινητοποίηση σε διαφορετική ημερομηνία για να επισημάνει ότι πρόκειται για μια κακή στιγμή για το εργατικό κίνημα, που οι ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν στο αυτονόητο και τελικά τέθηκαν διαφορετικές στοχεύσεις. «Θα έπρεπε να υπάρχει κοινή περπατησιά για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της εργατικής τάξης», κατέληξε στην επισήμανσή του ο ίδιος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου