ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν από το 2014 να πληρωθούν στο Νοσοκομείο

περιμένουν-από-το-2014-να-πληρωθούν-στο-νο-683776

Το ποσό των 85.000 ευρώ συνολικά διεκδικούν από υπερωρίες και εξαιρέσιμα από το 2014 οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Βόλου, οι οποίοι χθες πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Στη γενική συνέλευση που είχε προηγηθεί, εκ μέρους του συλλόγου εργαζομένων ο πρόεδρος Κων. Τράγαλος τόνισε ότι αυτό το ποσό των 85.000 ευρώ έπρεπε να έχει καταβληθεί εδώ και δύο χρόνια.«Είχαμε τη διαβεβαίωση πριν οκτώ μήνες πως σε ένα νομοσχέδιο θα περνούσε διάταξη για να μας δοθούν χρήματα από κονδύλι σχετικό που υπάρχει στο Νοσοκομείο. Ούτε αυτό δεν έγινε. Με τη σημερινή διοίκηση κάναμε ένα καινούριο αίτημα για το τι γίνεται με αυτά τα χρήματα. Η διοίκηση μας απάντησε πως επικοινώνησε με τον υπουργό και σε κάποιο προσεχές νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας θα ενταχτεί η νέα ρύθμιση. Κρατάμε όμως μικρό καλάθι, γιατί αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να περάσει μετά από πέντε μήνες και θα έχουμε χάσει έτσι τη δυνατότητα διεκδίκησης», υπογράμμισε ενημερώνοντας τους συναδέλφους του.

Κάθε εργαζόμενος αναμένεται από το συνολικό ποσό, να λάβει από 200 – 600 ευρώ, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο που, όπως τονίστηκε και χθες, θα συμβάλλει σημαντικά στην ανακούφισή τους, προκειμένου να καλύψουν διάφορες υποχρεώσεις.

Στη συνέλευση εξάλλου τέθηκαν και ζητήματα που αφορούν στις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν ειδικά οι νοσηλευτές, με το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Λεωνίδα Αναστασίου να αναφέρει ότι το προσωπικό εργάζεται στα όριά του και ότι υπάρχουν νοσηλευτές, στους οποίους οφείλονται μέχρι και 70 ρεπό και μέρες αδειών ακόμη και από το 2014.

Η συνέλευση είχε περιορισμένη συμμετοχή και ο πρόεδρος του συλλόγου εξήγησε πως το προσωπικό είναι πολύ λίγο πλέον και γι’ αυτό είναι δύσκολο να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, καθώς πρέπει να εξυπηρετήσουν τους αρρώστους.

Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων κ. Λεωνίδας Αναστασίου τόνισε πως «οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο βρίσκονται στα όριά τους. Τους οφείλονται 60 και 70 ρεπό και άδεια ακόμη και από το 2014. Αυτούς τους ανθρώπους η πολιτεία τους χρωστάει και τα λεφτά που έχουν δουλέψει νύχτες κα αργίες.

«Κάναμε υπομονή μέχρι και η κυβέρνηση να αντιληφθεί το θέμα και να δώσει λύση, αλλά πλέον κινδυνεύουμε, μόλις τελειώσει το 2016, να έχουμε παραγραφή των δεδουλευμένων. Οι μισθοί των εργαζομένων στο Νοσοκομείο είναι από 700 μέχρι 1.500 ευρώ για τα πολύ υψηλά κλιμάκια. Τα χρήματα από τα εξαιρέσιμα και τις υπερωρίες είναι σημαντική ανάσα για αυτό και πρέπει να καταβληθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασίου.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου