ΤΟΠΙΚΑ

Συνταξιουχικές οργανώσεις και λαϊκές επιτροπές κατά της υποβάθμισης των υπηρεσιών υγείας

συνταξιουχικές-οργανώσεις-και-λαϊκέ-694897

Συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Βόλου πραγματιοποίησαν για σήμερα Πέμπτη, ημέρα κινητοποίησης των γιατρών και των υγειονομικών, στις 10 το πρωί, οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών και οι λαϊκές επιτροπές Βόλου.

Η συγκέντρωση έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της υγείας και με αίτημα ένα καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας και επείγουσας ιατρικής με πλήρη στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό.

Χθες εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων και του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στην οποία κατήγγειλαν ότι στο χώρο της υγείας «οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι στην Υγεία, είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες» και έκαναν λόγο για πλήρη υποβάθμιση του συστήματος υγείας με αύξηση πληρωμών για τα ασφαλιστικά ταμεία και για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες και φάρμακα από τους ίδιους τους ασφαλισμένους.

«Η υγεία κινδυνεύει. Οι πολίτες πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να αξιοποιήσουν τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα για να μπει φρένο στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της σε βάρος της υγείας του λαού» σημείωσε εκ μέρους των συνταξιούχων ΙΚΑ ο κ. Γιώργος Ρούσσας, ενώ η πρόεδρος του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Ρίτσα Κωτή κατήγγειλε την κυβέρνηση πως αδιαφορεί αν θα αυξηθούν οι λίστες αναμονής για εισαγωγή στα νοσοκομεία, δεν θα υπάρχουν κρεβάτια για έκτακτα περιστατικά για ΜΕΘ, χειρουργεία κλπ.

«Αδιαφορούν -επισήμανε- αν οι χρόνιοι πάσχοντες, ηλικιωμένοι και ΑμεΑ, δε βρίσκουν ούτε τώρα μια θέση σε ένα ίδρυμα ή κέντρο αποκατάστασης. Μετατρέπουν ακόμα περισσότερους ασθενείς και αναπήρους σε πελατεία των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και στην αποκατάσταση».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου