Χημικό… βέρτιγκο

χημικό-βέρτιγκο-696750

Σε ξεπερνά το θράσος με το οποίο το κυβερνών κόμμα προσπαθεί να περάσει και στην αντεπίθεση πετώντας την μπάλα στην εξέδρα με επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις

Χημικό βέρτιγκο… έχει προσβάλει από χθες τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά την άγρια επίθεση που δέχτηκαν οι συνταξιούχοι με χημικά από τα ΜΑΤ και η οποία δικαιολογημένα έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα.

Το έζησαν και αυτό οι συνταξιούχοι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές που έχουν υποστεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που ολοένα και διευρύνονται εξαιτίας των συνεχών ψαλιδιών που υπόκεινται οι συντάξεις.

Το Μαξίμου βέβαια έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του… αδειάζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον υπουργό και φροντίζοντας να διαρρεύσει ότι ο πρωθυπουργός έγινε έξω φρενών μόλις πληροφορήθηκε τα μαντάτα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που από το Μαξίμου μετά από δύσκολες στιγμές γίνονται ανάλογες διαρροές που αντιλαμβάνεται κανείς ότι στόχο έχουν να μετριάσουν την οργή και την απογοήτευση της κοινής γνώμης και ειδικότερα όλων εκείνων των κοινωνικών τάξεων που νιώθουν ότι την επόμενη φορά που θα βγούνε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν και γιατί όχι… να φτάσουν μέχρι και το Μαξίμου, μπορεί να είναι οι «εν δυνάμει» ψεκασμένοι του κ. Τόσκα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Μάλιστα χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες από τον «ψεκασμό» των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας για να έχουμε μια ακόμα κατάσταση «ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ».

Με ανακοίνωσή του, το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος μετά τις 9 το βράδυ, αποφάσισε να καταδικάσει ως απαράδεκτο γεγονός της ρίψης χημικών από τα ΜΑΤ και ζήτησε τον καταλογισμό ευθυνών και τιμωρία των υπευθύνων.

Μέχρι εδώ καλά. Μπορεί να κατανοήσει κανείς την αμηχανία και τη δύσκολη θέση που έχει περιέλθει το κυβερνών κόμμα να αναγκάζεται να τοποθετηθεί για κυβερνητικές γκάφες… που γίνονται.

Σε ξεπερνά το θράσος με το οποίο προσπαθεί το κυβερνών κόμμα να περάσει και στην αντεπίθεση πετώντας την μπάλα στην εξέδρα με επίθεση στις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αποποιείται των ευθυνών που έχει για τις περικοπές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ξεχνά το ασφαλιστικό έκτρωμα που εισηγήθηκε και ψηφίστηκε και σπεύδει να ρίξει το φταίξιμο στους προηγούμενους μιλώντας για τις επιπτώσεις από την έλλειψη ρευστότητας των αποθεματικών ταμείων.

Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή… αντί τουλάχιστον να ζητήσει δημόσια ένα συγνώμη και να δεσμευτεί ότι στο μέτρο που μπορεί να εισακουστεί θα πιέσει προς πάσα κατεύθυνση και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους για να υπάρξουν βελτιώσεις που θα ανακουφίσουν τους χειμαζόμενους πολίτες όλων των κατηγοριών καθώς δεν είναι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και τόσοι άλλοι που καθημερινά δίνουν τη μάχη της επιβίωσης χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει την επόμενη ημέρα.

Εάν λοιπόν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει τέτοιες ανακοινώσεις τότε καλύτερα να απέχει… Αλλωστε «κρείττον το σιγάν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου