ΤΟΠΙΚΑ

Αστικές ευθύνες για το σοβαρό τραυματισμό Βολιώτη εναερίτη

αστικές-ευθύνες-για-το-σοβαρό-τραυματ-699428

Οι τραγικές στιγμές που έζησε ένας 48χρονος εργάτης από το Βόλο που απασχολούνταν σε εργολάβο της ΔΕΗ και παρ’ ολίγον να χάσει τη ζωή του καθώς κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα, αναβίωσαν χθες στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου.

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια που συνέβη το σοβαρό εργατικό ατύχημα, το οποίο σημειωτέον προκάλεσε μεγάλες σωματικές βλάβες στον 48χρονο οικογενειάρχη, κάτοικο Κερασιάς, χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου εκδικάστηκε, η υπόθεση σε πρώτο βαθμό.

Το σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2010. Ο 48χρονος είχε κληθεί τότε, ως μέλος συνεργείου ιδιώτη εργολάβου της ΔΕΗ, μαζί άλλους συναδέλφους του, για συντήρηση πυλώνα της ΔΕΗ στην περιοχή μεταξύ Στεφανοβικείου – Ριζομύλου. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, ο εναερίτης χτυπήθηκε από υψηλή τάση ρεύματος, με αποτέλεσμα να χάσει αμέσως τις αισθήσεις του.

Οι συνάδελφοί του που βρίσκονταν κοντά, κινητοποιήθηκαν γρήγορα και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και παρέμεινε στη ΜΕΘ για ένα 24ωρο, ενώ στη συνέχεια λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, κρίθηκε η μεταφορά του αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και μετά στην Αθήνα, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες επεμβάσεις για να «εκτονωθούν» από τον οργανισμό του οι επιπτώσεις που είχε το «χτύπημα» τόσο υψηλής τάσης ρεύματος που διαπέρασε όλο του το σώμα.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν χθες ένας υπάλληλος της ΔΕΗ και ένας υπάλληλος του εργολάβου της ιδιωτικής εργοληπτικής εταιρείας που είχε συνάψει σύμβαση με την ΔΕΗ. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν καμία ποινική ευθύνη, ενώ όπως υπογραμμίστηκε υπάρχει αστική ευθύνη στη ΔΕΗ διότι δεν επέβλεπε τις εργασίες που είχε αναθέσει να γίνουν στον ιδιώτη αλλά και στον εργολάβο καθώς δεν τηρούνταν οι όροι υγιεινής και ασφάλειας που θα έπρεπε βάσει της νομοθεσίας για το προσωπικό. Κατά τη διάρκεια της δίκης χθες εξάλλου παρουσιάστηκε και το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας που είχε κάνει αυτοψία μετά το σοβαρό ατύχημα καταγράφοντας μία σειρά από παραλείψεις.

Τέλος σημειώνεται ότι στις 18 Νοεμβρίου εκδικάζεται το αστικό δικαστήριο.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου