Βάσω Κυριαζή: Ακόμη κάνουν πάρτι εις βάρος των κορόιδων

βάσω-κυριαζή-ακόμη-κάνουν-πάρτι-εις-βά-216453

Εχουμε ακούσει όλες τις κυβερνήσεις ανεξαιρέτως κάθε φορά να δεσμεύονται ότι θα σταματήσουν να πληρώνουν τα κορόιδα και ότι μπαίνει τέλος στην τεράστια ανισότητα να πληρώνουν πάντα μόνο οι μη έχοντες και κατέχοντες και όχι αυτοί που και έχουν και κάνουν το κορόιδο.

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι, όσον αφορά τα κορόιδα.

Η Κυβέρνηση σκέφτεται να κόψει τα ποσά πάνω από 1.000 ευρώ και όσο πιο μεγάλη θα είναι η σύνταξη τόσο μεγαλύτερη η περικοπή. Αν κάποιος όπως διαβάζω π.χ. έχει δουλέψει καμιά 40αριά χρόνια, πλήρωνε μια ζωή υψηλές εισφορές τώρα θα πρέπει να πληρώσει αδρά. Θα παίρνει σύνταξη ίδια με κάποιον που δούλεψε καμιά 15αριά χρόνια, βγήκε με πρόωρη, θα πήρε και το εφάπαξ του.

Επίσης αυξάνονται τα τέλη κυκλοφορίας για όλα τα αυτοκίνητα, κυρίως για όσους πήγαν και αγόρασαν υβριδικά, ηλεκτρικά ή αντιρρυπαντικά γενικότερα αυτοκίνητα και τώρα ψάχνονται αφού είναι αυτοί που καλούνται να καλύψουν την τρύπα στα έσοδα με πάνω από 300 εκατ. στο προϋπολογισμό.

Θα φορολογηθούν εξάλλου ξανά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που δεν μπορούν να κρύψουν τα λεφτά που παίρνουν και όχι όσους δηλώνουν κάτω από το αφορολόγητο και είναι επαγγελματίες σε κλάδους που όπως και να το κάνεις ακόμη έχουν … ψωμί. Και φυσικά ούτε λόγος για όσους έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό.

Αυτούς που τους παρακαλάνε, ετοιμάζονται να φέρουν νέες ρυθμίσεις για να τους ξελασπώσουν χαρίζοντάς τους και από πάνω τα πρόστιμα και έτσι συνεχίζουν και βγάζουν λεφτά στο εξωτερικό, φοροκλέπτουν και κανείς δεν τους ακουμπάει.

Και αναρωτιέται κανείς. Που είναι εκείνα τα περιβόητα 2,5 δισ. που θα έβαζε η κυβέρνηση στα δημόσια ταμεία από την πάταξη της φοροδιαφυγής, Από τις διάφορες λίστες και όσους δεν τηρούσαν τη φορολογική νομοθεσία;

Έμειναν λόγια του αέρα με αποτέλεσμα και πάλι οι πολίτες να καλούνται να ξαναπληρώσουν τα ισοδύναμα της δεύτερης φοράς αριστερής διακυβέρνησης. Ακούγοντας μάλιστα αυτή τη φορά την κυβερνητική εκπρόσωπο να πανηγυρίζει που έρχεται η δόση και να υποστηρίζει ότι σώζονται τα σπίτια του κοσμάκη.

Οταν ήδη αρχίζουν και βγαίνουν στο σφυρί από την Εφορία επιχειρήσεις και μικρομεσαίες βιοτεχνίες, ως προπομπός του τι θα ακολουθήσει αργότερα με τα σπίτια. Και όταν για πρώτη φορά οι τράπεζες περνούν ουσιαστικά στα ξένα funds μέσω της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος.

Ετσι έχει η κατάσταση , κάποιοι περνούν καλά εις βάρος των πολλών. Οπου πολλοί όπως έχει δείξει η καθημερινότητα είναι εκείνοι που καλούνται και πάλι να επιβαρυνθούν πληρώνοντας… και για τους λίγους. Εκείνους που συνεχίζουν το πάρτι εις βάρος των κορόιδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου