ΤΟΠΙΚΑ

«Στα τάρταρα» το ΠΑΣΟΚ

στα-τάρταρα-το-πασοκ-694537

Σήμερα η αποτίμηση για την εκλογική συντριβή στο Βόλο και την επόμενη μέρα χωρίς τον Βενιζέλο

Στην επόμενη μέρα και στις άμεσες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν μετά την εκλογική βύθιση του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη στη Μαγνησία προχωρούν τα στελέχη και οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού μετά την βαριά ήττα τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε τοπικό επίπεδο που κατέστησε το ΠΑΣΟΚ ουραγό των εξελίξεων.

Σήμερα τοπικά αναμένεται να συνεδριάσει κάνοντας μία πρώτη απόπειρα αποτίμησης του εκλογικού αποτελέσματος που είναι το χειρότερο όλων των δεκαετιών, με την ήττα να γίνεται ακόμη πιο βαριά εξαιτίας της απώλειας για δεύτερη φορά της βουλευτικής έδρας στη Μαγνησία.

Στη συνεδρίαση αναμένεται τα τοπικά στελέχη της Νομαρχιακής σε συνεργασία με την νομαρχιακή εκλογική επιτροπή και τους υποψηφίους βουλευτές του κόμματος να συζητήσουν τα αίτια της ήττας και κυρίως την αδυναμία το πολιτικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ να εμπνεύσει τους πολίτες. με αποτέλεσμα πρωτοεμφανιζόμενα κόμματα χωρίς προβεβλημένα στελέχη σε σύγκριση με το ΠΑΣΟΚ να έχουν καλύτερες εκλογικές επιδόσεις όπως το Ποτάμι και η Τελεία. Συζήτηση αναμένεται να γίνει και για την επόμενη μέρα.

Το ερώτημα πλέον που ακούγεται στα γραφεία των «πράσινων» στελεχών με αφορμή το συνέδριο αφορά στην εκλογή νέου προέδρου καθώς ο Ε. Βενιζέλος χθες ουσιαστικά προανήγγειλε την αποχώρησή του. Ισχυρό χαρτί στο κόμμα είναι η Φώφη Γεννηματά, ενώ δεν αποκλείεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο υποψηφιότητας ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Στο ΠΑΣΟΚ το υψηλότερο ποσοστό έλαβε στους ετεροδημότες 6,90%, ενώ πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό στον ενιαίο δήμο Βόλου με 3,31% εάν και το Ποτάμι «πήρε κεφάλι» με ποσοστό 4,7%, όπως η Τελεία…με 3,73%. Στην Αγριά επίσης το ΠΑΣΟΚ γνώρισε βαριά ήττα με 3,33% .

Το ΠΑΣΟΚ καταποντίστηκε επίσης και στη Νέα Ιωνία με 2,65%, στην Πορταριά έλαβε 3,65%, ενώ στο Δήμο Αλμυρού βγήκε 6ο κόμμα με ποσοστό 4,12%. Τέλος, στην Αργαλαστή το ΠΑΣΟΚ έλαβε ποσοστό 3,76%, στις Αφέτες πήρε 2,16%, στο δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου πήρε ποσοστό 5,30% ενώ στο Μούρεσι 3,79%.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου