ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μυαλό στο πρωτάθλημα αλλά και στο μέλλον

το-μυαλό-στο-πρωτάθλημα-αλλά-και-στο-μέ-746359

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά την πρώτη επίσημη…και τελευταία πριν το πρωτάθλημα αγωνιστική υποχρέωση για το Κύπελλο Ερασιτεχνών ΕΠΣΘ ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πλέον το μυαλό του στην ερχόμενη Κυριακή (30/9) και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, όπου θέλει να είναι πρωταγωνιστής ….

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός θα κάνει πρεμιέρα στην Τσαριτσάνη Λάρισας απέναντι στον Οικονόμο ενώ χθες η οικογένεια του Ολυμπιακού ενωμένη ήταν στην ξεχωριστή εκδήλωση – ημερίδα παρουσίασης των τμημάτων και των υποδομών του Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937, με αναφορές σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, κολύμβηση που έγινε σε συνεργασία και στο ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Άνθρωποι των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού παρουσίασαν, ο καθένας ξεχωριστά το δικό του τμήμα και υπήρξαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις προπονητών.

Τα τμήματα υποδομής του ποδοσφαίρου παρουσίασε ο Φώτης Αγραφιώτης λόγω απουσίας του Σταύρου Σταμπουλή, ενώ ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης προπονητής της αντρικής ομάδας μπάσκετ που φέτος αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία, αναφέρθηκε στα τμήματά του όπως και ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ Μαρίνος Κουτσογιάννης, ενώ ο Γρηγόρης Μαντάς, προπονητής κολύμβησης του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 αναφέρθηκε και στις επιτυχίες που έχουν αθλητές της πισίνας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Νίκος Τσεκούρας μαζί με τον διευθυντή του ΙΕΚ Βασίλη Ζάρκο ενώ μίλησε και ο διαιτητής μπάσκετ Β.Πιτσίλκας που είναι και στέλεχος του ΙΕΚ, στο τμήμα προπονητικής.

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις υπήρξαν από τον προπονητή μπάσκετ Κωνσταντίνο Κουρκούμπα, αλλά και από τον προπονητή της αντρικής ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου Περικλή Αμανατίδη, που ανέπτυξε το θέμα «διαχείριση ήττας»!

Ο Περ.Αμανατίδης είπε ότι ο ίδιος μισεί την ήττα αλλά για να τη νικήσει, έπρεπε πρώτα να τη γνωρίσει, τονίζοντας σε μια ήττα δοκιμάζονται οι αντοχές όλου του οργανισμού, και μια ήττα μπορεί να φέρει μεγαλύτερη προσπάθεια, καλύτερη αποτελεσματικότητα και αλλά πολλά και λέγοντας ότι πολλές φορές δίνεται πίστωση χρόνου σε προπονητές …αλλά αυτό δεν ίσχυε για αυτόν και τον Ολυμπιακό φέτος, που έχει μόνο στόχο την άνοδο…

Στο ακροατήριο ήταν και οι συνεργάτες του Αμανατίδη αλλά και αρκετοί ποδοσφαιριστές ενώ η βραδιά έκλεισε με την κλήρωση για μια υποτροφία 50% στο ΙΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ, όπου ο κερδισμένος ήταν ο νεαρός Μάριος Ιωακειμίδης .

Πλέον, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μπει σε ρυθμούς πρωταθλήματος, αφού την Κυριακή οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονται στην Τσαριτσάνη, χωρίς βέβαια να λείπουν τα προβλήματα για τον Περικλή Αμανατίδη. Ο Κώστας Φλίγκος, ο οποίος έβγαλε τα ράμματα από το πόδι του (είχε τραυματιστεί στο φιλικό με τον ΑΟ Σελλάνων) δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος 100% και πιο πιθανό φαντάζει να μην τεθεί στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Μέσα στην εβδομάδα θα φανεί αν θα μπουν στις προπονήσεις οι Μπάμπης Οικονομόπουλος και Γρηγόρης Ευθυμιάδης, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Και οι δύο, πάντως, εδώ και αρκετές μέρες δεν γυμνάζονται με την υπόλοιπη ομάδα και όπως είναι φυσικό, έχουν μείνει πίσω αγωνιστικά. Τραυματίας, ως γνωστόν, είναι και ο Αντώνης Καμπλιώνης, ο οποίος τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει προπονήσεις.

Οι παραπάνω απουσίες θα καλυφθούν από τους παίκτες που διαθέτει η ομάδα, με τον Ολυμπιακό να έχει βάθος στο ρόστερ του. Αλλωστε στον αγώνα Κυπέλλου της ΕΠΣΘ με αντίπαλο τον Πηλέα (9-0), την Κυριακη, ο Περικλής Αμανατίδης φρόντισε να ξεκουράσει τους Ντέιβιντ Ναζίμ, Λεάντρο Πίντο, Νίκο Μπουτζίκο, ενώ δεν αγωνίστηκε και ο τερματοφύλακας Αστέριος Γιακουμής.

Εκδρομή των Austrian Boys

Εκδρομή στην Τσαριτσάνη ετοιμάζουν οι Austrian Boys και σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Την προσεχή Κυριακή ξεκινούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας μας και παράλληλα οι αντίστοιχες οπαδικές δικές μας. Για αυτό και εμείς οργανώνουμε μια μεγάλη εκδρομή, στη ΛΑΡΙΣΣΑ και στο προάστιο την Τσαριτσάνη. Όπως μόνο εμείς ξέρουμε να ντυθεί στα κόκκινα. Συμμέτοχες για τα πούλμαν Τετάρτη-Παρασκευή 7-9μ.μ. στα γραφεία του club,

ΤΙΜΗ: 8 EΥΡΩ

Τηλ επικοινωνίας: 6981 177 126».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου