ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αργεντίνικο «μπαμ» και Ρούσσος

αργεντίνικο-μπαμ-και-ρούσσος-811307

Δυναμικά σε λάτιν και ελληνικούς ρυθμούς αρχίζει να υλοποιεί τον μεταγραφικό του σχεδιασμό ο Volos F.C. θέλοντας τη νέα χρονιά, σε επαγγελματικό επίπεδο, να είναι πρωταγωνιστής και στο πρωτάθλημα της Football League.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ν.Π.Σ. Βόλος, που την ερχόμενη Τετάρτη 27/6 στη Γενική του Συνέλευση θα μετατραπεί επίσημα σε ΠΑΕ ΒΟΛΟΣ, κινείται να εντάξει στο ρόστερ του παίκτες εγνωσμένης αξίας, ενώ δείχνει την προτίμηση του και στη αγορά της Αργεντινής, καθώς χθες ήρθε στον Βόλο και υπέγραψε συμβόλαιο δυο ετών ο επιτελικός μέσος Lucas Gabriel López García, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ο ταλαντούχος διεθνής Αλμπέρτο Ρούσσος…

Ο Volos F.C. είχε «κινηθεί» αρχικά για τον 25χρονο Αργεντινό μέσο Ογκούστο Μαξ, ο οποίος όμως προτίμησε να μείνει με τη φανέλα της Κίλμες στην Πριμέρα Ντιβιζιον της Αργεντινής, και έτσι η ομάδα στράφηκε στην έτοιμη λύση του Λόπες Γκαρσία, ο οποίος έχει ευρωπαϊκή εμπειρία…

Στον Βόλο ο Λόπες Γκαρσία

Ο 30χρονος Αργεντίνος μέσος Lucas Gabriel López García που τελευταία αγωνιζόταν στη φινλανδική Ιντερ Τούρκου και ήρθε σε συμφωνία με τον Volos F.C., πέρασε χθες από εργομετρικές εξετάσεις στη Θεσσαλονίκη, με την ομάδα να ανακοινώνει το βράδυ το πρώτο λάτιν «χτύπημα».

Ο Λούκας Γκαμπριέλ Λόπεζ Γκαρσία θα προστεθεί στον Volos F.C. στον οποίο συνεχίζουν οι συμπατριώτες του Καμπαγιέρο και Πέντα (εκκρεμεί η συμφωνία συνέχειας και με τον Πίτου Γκαρσία), είναι 30χρονος (13/01/1988) κεντρικός επιθετικός μέσος που έμεινε πρόσφατα ελεύθερος από τη φινλανδική Ίντερ Τούρκου. Έχει ύψος 1.68μ., είναι αριστεροπόδαρος, ενώ μπορεί να αγωνιστεί και στα δύο φτερά της επίθεσης. Στη Φινλανδία, μάλιστα, υπήρξε συμπαίκτης των Πέτρου Κανακούδη, Νιάζι Κούτσι, Μακούμπα Κάντζι…

Ο Λόπεζ Γκαρσία που υπέγραψε για 2 χρόνια στον Βόλο, ξεκίνησε την καριέρα του στη San Martín de Tucumán, μετέπειτα πήγε στη Βραζιλία στη Γκουαρανί, στη Ρουμανία και στη Ceahlăul και από το 2014 στη Φινλανδία για τις FC Honka (3 συμμετοχές), Pallokerho-35 (33 ματς, 5 γκολ) και Inter Turku.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 30χρονου Αργεντινού επιτελικού μέσου Λούκας Γκάμπριελ Λόπες Γκαρσία, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Λόπες Γκαρσία ξεκίνησε την καριέρα του από τη Γκουαρανί στη Βραζιλία και από το 2011 έως και το 2014 αγωνίστηκε στη ρουμανική Ceahlăul (33 συμμετοχές, 1 γκολ). Από το 2014 έως και φέτος ο Γκαρσία έπαιζε στη Φινλανδία. Συγκεκριμένα, έχει φορέσει τη φανέλα της Χόνκα (3 συμμετοχές), της Pallokerho-35 (33 ματς, 5 γκολ) και από το 2016 ενίσχυσε την Ίντερ Τούρκου, της οποίας υπήρξε βασικό στέλεχος. Στην πρώτη του χρονιά είχε 11 συμμετοχές,σ τη δεύτερη κατέγραψε 32 συμμετοχές και σκόραρε 5 φορές, ενώ φέτος είχε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο 14 ματς και 2 τέρματα».

Ανακοινώθηκε ο Αλμπέρτος Ρούσσος

Από τον ελλαδικό χώρο για τον Βόλος F.C., ενώ ήδη τις προηγούμενες μέρες είχαν αποκτηθεί και ανακοινωθεί ο μέσος Λυμπέρης Στεργίδης από την Παναχαϊκή και ο αμυντικός Βλάσσης Ανδρικόπουλος από τον Αιγινιακό, χθες αποκτήθηκε και ο Άλμπερτ Ρούσσος, 22χρονος αμυντικός ποδοσφαιριστής, Ροδίτης αγγλικής καταγωγής με πλούσιο βιογραφικό στις εθνικές κατηγορίες, ο οποίος τη σεζόν που ολοκληρώθηκε αγωνιζόταν στον Πανσερραϊκό, ενώ έχει φορέσει ακόμα τη φανέλα του ΟΦΗ, του Ηρακλή, του Πανθρακικού και της Σερκλ Μπριζ στο Βέλγιο.

Η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Βόλος ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου κεντρικού αμυντικού Αλμπέρτο Ρούσσου, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Ο Αλμπέρτος Ρούσσος παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει πλούσιο βιογραφικό, καθώς τα προηγούμενα χρόνια έχει αγωνιστεί σε Πανσερραϊκό, ΟΦΗ, Ηρακλή, Πανθρακικό και Σερκλ Μπριζ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Γιουβέντους. Ο Ρούσσος επίσης έχει 22 συμμετοχές με τις μικρές Εθνικές ομάδες».

Οι αριθμοί του Ρούσσου στην Ελλάδα

Ημερ. Γέννησης: 22/2/1996

Τόπος Γέννησης: Ρόδος

Θεση: Αμυντικός

Ύψος: 1.84

2011-2012 Διαγόρας Β 13

2015-2016 (2) Πανθρακικός Α 3

2016-2017 Ηρακλής Α 16

2017-2018 (1) ΟΦΗ Β 5

2017-2018 (2) Πανσερραϊκός Β 13

Στην Ολλανδία με ΠΑΟΚ ο Χουάν Φεράντο

Από χθες και για τις επόμενες οκτώ ημέρες ο τεχνικός του Volos F.C. Χουάν Φεράντο θα βρίσκεται στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην περιοχή Χορτς όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ.

Ο Ισπανός τεχνικός του Βόλου θα παρακολουθήσει από κοντά την προετοιμασία του «Δικεφάλου του Βορρά» έπειτα από σχετικά άδεια που έλαβε από τον τεχνικό του ΠΑΟΚ, γεγονός που θα του επιτρέψει να δει από κοντά τον τρόπο δουλειάς του Ρουμάνου τεχνικού.

Ο Χουάν Φεράντο θα επιστρέψει στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου, αφού στις 9/7 έχει προγραμματιστεί η πρώτη συγκέντρωση του Volos F.C.

Στις 27 Ιουνίου… η μετατροπή σε ΠΑΕ

Για τις 27 Ιουνίου ορίστηκε η ημερομηνία για τη Γενική Συνέλευση με σκοπό τη μετατροπή του ΝΠΣ Βόλος σε ΠΑΕ Βόλος, καθώς τη νέα χρονιά η ομάδα θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Football League. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Γ.Σ.:

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Το σωματείο με την επωνυμία “ΒΟΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ” καλεί τα Μέλη του σε έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 27 Ιουνίου και ώρα 12:00μ στα γραφεία του συλλόγου, Αργοναυτών 15, με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Α) Απόφαση των μελών του σωματείου για τη μετατροπή του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού τμήματος σε ΠΑΕ.

Β) Καθορισμός του ύψους του Μετοχικού Κεφαλαίου της Π.Α.Ε.

Γ) Ορισμός πενταμελούς Προσωρινής Επιτροπής για την διαχείριση των εργασιών σύστασης της Εταιρείας.

Δικαίωμα Συμμετοχής στη Γ.Σ. έχουν τα Μέλη του Σωματείου που είναι ταμειακώς εντάξει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου