ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ακόμη καλύτερη η συνέχεια

ακόμη-καλύτερη-η-συνέχεια-17446

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ακόμη καλύτερη προβλέπεται η συνέχεια του Ολυμπιακού Βόλου, που είναι στη φάση προγραμματισμού της νέας χρονιάς και έχει στόχο την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες…

Ήδη ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει σε κινήσεις που μαρτυρούν τις προθέσεις του, αρχίζοντας με την πρόσληψη του προπονητή Περικλή Αμανατίδη. Ο Αμανατίδης γνωρίζει άριστα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, καθώς επί σειρά ετών έχει εργαστεί σε ομάδες της Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας, με αρκετές ανόδους στο ενεργητικό του, ξεκινώντας από τους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης αλλά και με τη Νίκη Βόλου, τη Λαμία, τον ΑΟ Τρίκαλα και τον Αιγινιακό.

Μπορεί η Διοικούσα Επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομάδας ακόμα να μην έχει σχηματιστεί, άλλα ο ΑΣ Ολυμπιακός, δείχνοντας ότι κατά τη διάρκεια της αναμονής κινούνταν μεθοδικά για την επόμενη μέρα, έκανε αυτή την πρώτη επιλογή, και ο 48χρονος Θεσσαλονικιός προπονητής, έχοντας καθίσει 415 φορές σε πάγκους ομάδων εθνικών κατηγοριών, καλείται να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ξανά στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Σε συνεργασία με τον Π. Αμανατίδη ξεκίνησαν και οι ανανεώσεις συνεργασίας με ποδοσφαιριστές και ανακοινώθηκε επίσημα η συνέχεια με τους Στάθη Ρόκα, Πέτρο Διβανέ, Αντώνη Καμπλιώνη, Κλεβί Κόλα, Σάκη Σάββα, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Γρηγόρη Ευθυμιάδη και Χρήστο Νόνη, που έδειξαν την αξία τους κυρίως στο δεύτερο μισό της χρονιάς που έφυγε… ενώ ανανέωση με ερωτηματικά υπήρξε και για τους Γιώργο Πατσή και Βαγγέλη Αγγελή που είχαν πολύ μικρή συμμετοχή, ενώ οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού συζητούν και με τους υπόλοιπους παίκτες που θέλουν να κρατήσουν στην ομάδα.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ανανεώσεις, αναμένεται να συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό και ο Λεωνίδας Χρήστου, ενώ αν δεν συνεχίσει ο Φώτης Καραγκιολίδης υπάρχει εναλλακτική λύση για την απόκτηση έμπειρου τερματοφύλακα. Επίσης στο «πλάνο» είναι να συνεχίσουν και τη νέα χρονιά στον Ολυμπιακό οι Δήμος και Ανδρέας Κόκας.

Στη συνέχεια, και αφού τελειώσει και το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, η διοίκηση θα προχωρήσει σε μεταγραφικές ανακοινώσεις, αφού κάποιοι παίκτες θα προέρχονται από την κατηγορία αυτή.

Ενώ όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγο για επιστροφή του Κώστα Φλίγκου, λέγεται ότι υπάρχει συμφωνία με έγχρωμο μεσοεπιθετικό και δυο ακόμη παίκτες επιλογής Αμανατίδη.

Στον Ολυμπιακό δεν δείχνουν να βιάζονται, αφού είναι πεπεισμένοι ότι μέχρι τη Γενική Συνέλευση θα έχουν ολοκληρωθεί οι ανανεώσεις όσων παικτών θέλουν να κρατήσουν και είναι αρκετά πιθανό ότι θα μπορούν να παρουσιάσουν σ’ αυτή και κάποια ή κάποιες μεταγραφές, ώστε να επιβεβαιωθεί και ο πανηγυρικός της χαρακτήρας. Σίγουρα η βολιώτικη ομάδα συζητά και με ποδοσφαιριστές Β’ Εθνικής, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν συνεργαστεί με τον Περικλή Αμανατίδη, αλλά έχουν ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις και κανείς από τον Ολυμπιακό Βόλου δεν θέλει να διαρρεύσει κάτι. Ασφαλώς ο Θεσσαλονικιός προπονητής βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους διοικούντες και τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, και προσπαθούν να προχωρήσουν τον σχεδιασμό.

Σ’ ό,τι αφορά τον χρόνο που θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη έχουν συμφωνήσει να την κάνουν τέλος Μαΐου. Σ’ αυτήν, τα μέλη του συλλόγου και γενικότερα ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας θα ενημερωθεί για το διοικητικό σχήμα που θα «τρέξει» το ποδοσφαιρικό τμήμα, με τα πράγματα να είναι λίγο-πολύ γνωστά και να μην περιμένουμε κάποια μεγάλη έκπληξη.

Σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει η προετοιμασία, αν και είναι ακόμη νωρίς, προσδιορίζεται ότι αυτό θα γίνει στις αρχές του Ιουλίου, ενώ γίνονται οι πρώτες σκέψεις για προπονητικό κέντρο και μάλιστα έχει πέσει και στο τραπέζι η ιδέα για πραγματοποίηση του βασικού σταδίου στο εξωτερικό, σε χώρα που συνορεύει ασφαλώς με την Ελλάδα.

Ένα επίσης από τα θέματα που απασχολούν τους ιθύνοντες της ομάδας είναι και αυτό της έδρας της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στον Ολυμπιακό επιθυμούν η ομάδα να αγωνίζεται στο ΕΑΚ, στη φυσική της έδρα, καθώς σ’ αυτό το γήπεδο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πιο κοντά τον κόσμο και αποδίδουν καλύτερα, όπως άλλωστε φάνηκε και την περσινή χρονιά (ο Ολυμπιακός ως γηπεδούχος στο ΕΑΚ είχε μόνο νίκες στο πρωτάθλημα).

Η διοίκηση του ΑΣ Ολυμπιακού, μετά από αίτημα στον Δήμο Βόλου, θα περιμένει την απάντηση και τους όρους χρήσης του σταδίου, καθώς είναι τρεις οι ομάδες (Ν.Π.Σ. Βόλος, Ολυμπιακός Βόλου και Θησέας), που έκαναν αίτημα στον Δήμο Βόλου και συγκεκριμένα στον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, προκειμένου να τους παραχωρηθεί το ΕΑΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αποχαιρετιστήριο δείπνο στη γυναικεία ομάδα

Δείπνο στο γνωστό παραλιακό κέντρο «Αύρα» στον Άναυρο παραχώρησε στη γυναικεία ομάδα μπάσκετ η διοικούσα επιτροπή του Ολυμπιακού Βόλου, με αφορμή τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Το «παρών» έδωσαν όλα τα μέλη της διοικούσας επιτροπής, με επικεφαλής τον πρόεδρο Αλέκο Μεταφτσή (παραβρέθηκαν επίσης οι Απόστολος Έξαρχος, Ζάκος Σαχίνης, Νίκος Ματθαίου, Γιώργος Κουσιαρής, Βαγγέλης Κολιός), καθώς και ο γιατρός της ομάδας, ορθοπεδικός Γιώργος Βαβέτσης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας, ο γραμματέας του συλλόγου Δημήτρης Μουρτζίνος και το μέλος Κυριάκος Κυριακόπουλος.

Από πλευράς ομάδας το «παρών» έδωσε ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώτης και οι αθλήτριες Ραφαέλα Σουλτάνη, Άννα Ταντουρόφσκα, Εύη Κυριατζίδου, Ελένη Ζήτη, Νένα Παγκαλίδου, Σίσυ Άντριους, Ρις Ουίλιαμς, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Σταματία Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Αρτεμισίου και Βάλια Χούτα.

Μέσα σε οικογενειακό κλίμα, διοίκηση, τεχνική ηγεσία και παίκτριες της ομάδας δείπνησαν, συζήτησαν μεταξύ τους και αποχαιρέτησαν τις δύο Αμερικανίδες Σίσυ Άντριους και Ρις Ουίλιαμς, οι οποίες ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, με τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Βόλο και την παρουσία τους στον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώτης έδωσε σε όλες τις παίκτριες αναμνηστικό μετάλλιο, το οποίο στη μία όψη του απεικόνιζε την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου.

Στις αθλήτριες μίλησαν ο επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ Αλέκος Μεταφτσής, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας και ο προπονητής Μιχάλης Καπουρνιώνης. Όλοι τους ευχαρίστησαν τα κορίτσια για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν όλη τη χρονιά, για το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε, την αγωνιστική διάθεση που επέδειξαν, παρότι στο τέλος δεν επιτεύχθηκε ο στόχος της παραμονής στην Α1 Εθνική κατηγορία. Ευχήθηκαν, δε, σε όλες τις παίκτριες ό,τι καλύτερο στη συνέχεια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου