ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εχει χρόνο… και κοιτάζει το μπάσκετ

εχει-χρόνο-και-κοιτάζει-το-μπάσκετ-27593

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πιο ήρεμα, χωρίς άγχος και με καθαρό μυαλό βλέπει πλέον την επομένη μέρα ο Ολυμπιακός Βόλου μετά τη δικαίωσή του, και πλέον όλες οι εξελίξεις δρομολογούνται χωρίς βιασύνη. Μέσα στον Μάιο θα έχει συγκληθεί η γενική συνέλευση που θα αποφασίσει το ποιοι θα ηγηθούν του ποδοσφαιρικού τμήματος τη νέα χρονιά, την οποία όλοι θέλουν χρονιά ανόδου.

Ο σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά αυτή την Κυριακή υπάρχει διπλό ενδιαφέρον για τις ομάδες μπάσκετ (που δίνουν τις δικές τους μάχες για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία και για άνοδο σε μεγαλύτερη, κρατώντας ψηλά τη σημαία του Ολυμπιακού…).

Την Κυριακή η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου στις 13.00 στο κλειστό του ΕΑΚ υποδέχεται τις Εσπερίδες, για τα πλέι άουτ της Α1 Εθνικής κατηγορίας γυναικών, ενώ παίζοντας για την άνοδο στην Γ’ Εθνική η ανδρική ομάδα του Ολυμπιακού υποδέχεται τον Αμπελώνα στις 19.00 στο ΕΑΚ Βόλου

Η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ εξέδωσε δυο ανακοινώσεις και καλεί τους φιλάθλους της ομάδας να δώσουν δυναμικό «παρών».

Για τη γυναικεία ομάδα (η οποία θέλει νίκη προκειμένου να ισοφαρίσει σε 2-2 τις νίκες και να διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία σε νέο παιχνίδι στην Αθήνα, στις 9/5) αναφέρονται τα εξής: «Την Κυριακή στις 13.00 στο ΕΑΚ Βόλου θα διεξαχθεί ο καθοριστικός αγώνας του Ολυμπιακού Βόλου με τις Εσπερίδες Καλλιθέας, για τα πλέι άουτ της Α1 Εθνικής Γυναικών. Η ομάδα μας, παρότι έχασε τον πρώτο αγώνα, θέλει να ισοφαρίσει τη σειρά και να διεκδικήσει σε τρίτο αγώνα τις ελπίδες που της αναλογούν, για την παραμονή στη κατηγορία. Για τα τεκταινόμενα όλης της χρονιά, αλλά και τις αιτίες της ήττας του πρώτου αγώνα με τις Εσπερίδες στην Καλλιθέα, θα τοποθετηθούμε επίσημα μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας, ανεξάρτητα της έκβασής τους.

Στη προσπάθεια που θα καταβάλουν αθλήτριες, προπονητές και Διοικούσα Επιτροπή, είναι επιβεβλημένη η παρουσία των φιλάθλων μας, ο κόσμος μας είναι η κινητήριος δύναμη, το χειροκρότημά του και οι ιαχές του είναι αυτά που δίνουν δύναμη σε όλους όσοι είμαστε δίπλα της για να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαστε σίγουροι ότι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού του Βόλου μας θα κατανοήσουν τη κρισιμότητα του αγώνα και θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.

Στον αγώνα στην Καλλιθέα δεν αγωνίστηκε η Ζέρβα, ενώ τραυματίστηκε στο τέλος του β’ δεκαλέπτου η Δεληγιάννη, η οποία μεταφέρθηκε, με μέριμνα του συλλόγου μας και τη συνοδεία του φυσιοθεραπευτή μας Κώστα Καΐδη στο εφημερεύον νοσοκομείο «ΕΛΠΙΣ», όπου της τοποθετηθήκαν οκτώ ράμματα εσωτερικά της κάτω γνάθου και δύο εξωτερικά. Θλιβερό γεγονός η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από το γηπεδούχο σωματείο και τους ιθύνοντες του αγώνα (διαιτητές-κομισάριο), αφού μετά την παρέλευση μιας και πλέον ώρας αναγκαστήκαμε, ως υπεύθυνοι της αποστολής, να βρούμε μόνοι μας τρόπο για τη μεταφορά της αθλήτριας στο νοσοκομείο.

Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτριες που θα τεθούν στη διάθεση του προπονητή μας, Μιχάλη Καπουρνιώτη, γνωρίζουν την κρισιμότητα του αγώνα και θα αγωνιστούν για το αποτέλεσμα, που θα μας δώσει δικαίωμα στο όνειρο της κατάκτησης του στόχου της παραμονής.

Στον αγώνα θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ και 3 ευρώ για γυναίκες, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών ενώ θα ισχύσουν τα εισιτήρια διάρκειας . Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας Gold θα εισέρχονται από την ίδια είσοδο, αλλά θα ακολουθούν τις υποδείξεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να εισέρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο, γι’ αυτούς, χώρο».

Επίσης, για τα πλέι οφ της Α1 ΕΣΚΑΘ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, η διοικούσα επιτροπή μπάσκετ του Ολυμπιακού αναφέρει: «Με τον Γ.Σ. Αμπελώνα θα αναμετρηθεί η ανδρική ομάδα μας, την Κυριακή 6 Μαΐου στις 19.00 στο ΕΑΚ Βόλου, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της ΕΣΚΑΘ για την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ο αγώνας διεξάγεται Κυριακή διότι στο «Βάκης Παρασκευόπουλος», που ήταν να διεξαχθεί ο αγώνας Γ.Σ. Βόλου- ΑΟ Καλαμπάκας, γίνονται αγώνες αναρρίχησης .

Μετά την πρώτη ήττα, από την έναρξη του πρωταθλήματος, από την ομάδα του ΓΣ Αμπελώνα, με πολλά παράπονα για την αντιμετώπιση από τη διαιτησία την τρίτη αγωνιστική, η ομάδα μας θέλει να επανέλθει στις νίκες. Ο προπονητής μας Γιώργος Βλιώρας και ο συνεργάτης του Παναγιώτης Γκουγκουτούδης, παρά το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στην προετοιμασία με την απουσία του Γιώργου Παρασκευά, ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί στις προπονήσεις την Παρασκευή, δουλεύουν απρόσκοπτα, για να είναι η ομάδα έτοιμη στο παιχνίδι της Κυριακής. Για να πετύχει άλλη μια νίκη και να συνεχίσει στο δρόμο για την κατάκτηση του στόχου της ανόδου.

Η Διοικούσα Επιτροπή των τμημάτων μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου καλεί τους φιλάθλους μας να προσέλθουν στο κλειστό γυμναστήριο, να βοηθήσουν τις προσπάθειες των αθλητών μας και όλοι μαζί να πανηγυρίσουμε ακόμη μια νίκη στα πλέι οφ.

Στον αγώνα θα υπάρχει οικονομική ενίσχυση 5 ευρώ και 3 ευρώ για γυναίκες, φοιτητές και μαθητές άνω των 15 ετών, για την αντιμετώπιση των λειτουργικών αναγκών των τμημάτων, ενώ θα ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας των 10 ευρώ που ήδη έχουν τεθεί στη κυκλοφορία για τους τρεις εντός έδρας αγώνες κατάταξης. Οι κάτοχοι των gold διαρκείας θα μπορούν να χρησιμοποιούν και αυτές τις κάρτες προκειμένου, εάν το επιθυμούν, να κάθονται στις ειδικές θέσεις εντός του αγωνιστικού χώρου».

Σχετικά με το ποδόσφαιρο ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, Νίκος Τσεκούρας, μιλώντας χθες στον 9.86 δήλωσε ικανοποιημένος για τη θετική κατάληξη για τον Ολυμπιακό στην υπόθεση Κόλα, αλλά και για την επόμενη μέρα της ομάδας, καλώντας τους φίλους της ομάδας να μην ανησυχούν και να μη λαμβάνουν υπόψη όλα αυτά που ακούγονται περί παραρτημάτων. «Άλλο να μας βοηθήσουν με την τεχνογνωσία τους, σε επίπεδο Ακαδημιών, υλικών, ανταλλαγή απόψεων και να υπάρξει μια συνεργασία, κι άλλο αυτό που λένε. Δεν θα κάνουμε κάτι που θα θίξει την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου» ανέφερε ο Ν. Τσεκούρας, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός θα λειτουργήσει, όπως πρέπει και θα κάνει πρωταθλητισμό. Όλα αυτά θα ανακοινωθούν στη γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος Μαΐου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου