ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ηττα μετά από 6 μήνες για τον ΝΠΣ Βόλος

ηττα-μετά-από-6-μήνες-για-τον-νπσ-βόλος-28885

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μετά από έξι ολόκληρους μήνες ο Νέος Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Βόλος» γνώρισε την ήττα, χάνοντας χθες από στο Καυταντζόγλειο της Θεσσαλονίκης 2-0 από τον Ηρακλή, στην 2η αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος που οδηγεί σε άνοδο στη Football League

Ο πρωταθλητής του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής ΝΠΣ Βόλος, έχοντας μοναδική ήττα ως χθες όλη τη χρονιά στις 29 Οκτωβρίου του 2017, «πλήρωσε» την ατυχία του αλλά και τα δικά του λάθη, χάνοντας 2-0 από τον πρωταθλητή του 2ου ομίλου Ηρακλή, που έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι. Ο Ηρακλής, έτσι, νικητής σε αυτό το ντέρμπι κορυφής, είναι προσωρινά πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας ανόδου, με την ομάδα του Χουάν Φεράντο… να πιστεύει στην άνοδο και να σκέπτεται πλέον μόνο νίκες ως το τέλος για να πανηγυρίσει στις 27 Μαΐου.

Ο ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ ενώ ξεκίνησε τα μπαράζ ανόδου στη Football League για τον Βόρειο όμιλο κερδίζοντας (και έχοντας αρκετό κόσμο μαζί του) στη Νεάπολη 1-0 τον Απόλλωνα Παραλιμνίου, χθες είχε προσωρινό φρένο από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκη, την ερχόμενη Κυριακή 6 Μαΐου θα υποδεχτεί τον Τηλυκράτη, στις 13/5 θα πάει στις Σέρρες να παίξει με τον Απόλλωνα Π., στις 20 Μαΐου έχει το ματς στον Βόλο με τον Ηρακλή το οποίο θα κρίνει ίσως την πρωτιά, και στις 27 του μήνα έχει το τελευταίο ματς στη Λευκάδα…

«Δυο δικά μας λάθη έκαναν τη διαφορά και καταφέραμε να βάλουμε μπροστά τον Ηρακλή», είπε ο προπονητής του ΝΠΣ Βόλος μετά τη χθεσινή ήττα, τονίζοντας πως πλέον με περισσότερη προσοχή η ομάδα κοιτά τα 4 ματς που απομένουν.

Στο χθεσινό ματς ο Volos NFC είχε και την ατυχία να μην έχει στην 11άδα τον τιμωρημένο έμπειρο αμυντικό Στέργιο Δημόπουλο… Δεν αγωνίστηκε και ο πρώτος σκόρερ, Βασίλης Μάντζης, ο όποιος την περασμένη Κυριακή είχε ένα τραυματισμό στο μάτι, ενώ μετά το ημίωρο αποχώρησε και ο Αντώνης Ντεντάκης…

Για τον Ηρακλή μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο βραζιλιάνος Ταϊανάν Βέλκερ Ίμπερε Λιναρές (Τάι), ο οποίος βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί παιχνίδι ενώ είχε και μία ασίστ.

Το ματς στο πρώτο 25άλεπτο είχε ρυθμό, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν και να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες, αλλά η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 20’όταν ο Τάι σούταρε άουτ!

Νωρίτερα, στο 9΄, ο ΝΠΣ Βόλος φάνηκε απειλητικός με τον Δεμηρτζόγλου, αλλά τον πρόλαβε ο Βοσνιάδης, και στο 28’ ο Ηρακλής βρήκε τον τρόπο να ανοίξει το σκορ. Μετά από ωραίο συνδυασμό των Πτηνόπουλου και Ρόβα, και αδράνεια στη βολιώτικη άμυνα, η μπάλα έφτασε έξυπνα στον Τάι, με τον Βραζιλιάνο απέναντι στον Μπουργάνη να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Τέσσερα λεπτά μετά ο Ηρακλής λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματά του, αλλά το δυνατό σουτ του Παναγιωτούδη βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπουργάνη, ενώ στο 40΄ ο Κώστας Ηλιόπουλος επιχείρησε το σουτ, με τον Βοσνιάδη όμως να μπλοκάρει την μπάλα…

Στην επανάληψη την πρώτη καλή ευκαιρία την είχε ο Volos NFC, με τον Μελισσόπουλο στο 51’ να κάνει το σουτ και ο Βοσνιάδης να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να παραχωρεί κόρνερ, ενώ δυο λεπτά μετά ο Μπουργάνης απέκρουσε εντυπωσιακά σε εκτέλεση φάουλ από τον Τάι.

Εκεί που έδειχνε ότι ο Volos NFC θα φτάσει να αξιοποιήσει κάποια ευκαιρία, στο 63΄ μετά από πάσα του Τάι ο Μηνάς Πτηνόπουλος εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος στη βολιώτικη άμυνα, βρέθηκε απέραντη στον Μπουργάνη και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 2-0. Πάντως ο ΝΠΣ Βόλος λίγο έλειψε να μπει ξανά στο παιχνίδι, όμως η κεφαλιά του Γκαλίτσιου στο 72’ από το ύψος του πέναλτι και από σέντρα του Πέντα … πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ προς το τέλος ο Ηλιόπουλος έστρωσε στον Ντόση που σούταρε ψηλά αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι θετικό…

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βοσνιάδης, Ρεβυθόπουλος, Καραντασιάδης, Γιαννίτσης, Κυριακίδης, Καζναφέρης, Παναγιωτούδης (81’Κωστούλας), Τάϊανάν (88΄ Ντε Σμεντ), Παπαδόπουλος (90’ Κουρέλας), Πτηνόπουλος (83’ Αμαραντίδης), Ρόβας.

VOLOS NFC (Χουάν Φεράντο ): Μπουργάνης, Ντεντάκης (33΄Ζέρης) , Ουνγιαλίδης, Γκαλίτσιος, Τζελίδης, Καμπαγιέρο, Πέντα, Μελισσόπουλος (67’ Μηλιώτης), Δεμηρτζόγλου (71’Ντόσης), Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος.

Η 2η αγωνιστική

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ στη Γ’ Εθνική και η βαθμολογία:

1ος όμιλος

Ηρακλής-ΝΠΣ Βόλος 2-0

Απόλλων Παραλιμνίου-Τηλυκράτης Λευκάδας 0-0

2ος όμιλος

Αστέρας Αμαλιάδας-Αήττητος Σπάτων 1-2

Εθνικός-Ηρόδοτος 0-0 Τ

Βαθμολογία 1ος όμιλος

Ομάδες ΒΑΘ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ

1.ΑΕΠ Ηρακλής 6 2-0-0 4-0

2.Ν.Π.Σ. Βόλος 3 1-0-1 1-2

3.Απόλλων Παρ. 1 0-1-1 0-1

4.Τηλυκράτης 1 0-1-1 0-2

3η αγωνιστική – Κυριακή 6/5 – (17:00)

ΝΠΣ Βόλος-Τηλυκράτης Λευκάδας

Ηρακλής-Απόλλων Παραλιμνίου

2ος όμιλος ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Ηρόδοτος 4 1-1-0 3-0

2.Αήττητος Σπ. 4 1-1-0 3-2

3.Εθνικός 2 0-2-0 1-1

4.Αστέρας Αμαλ.0 0-0-2 1-5

3η αγωνιστική – Κυριακή 6/5 – (17:00)

Αήττητος Σπάτων-Ηρόδοτος

Αστέρας Αμαλιάδας-Εθνικός

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου