ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άφησε το καλό του πρόσωπο στον Βόλο

άφησε-το-καλό-του-πρόσωπο-στον-βόλο-113373

Την πρώτη ήττα στον β΄ γύρο και πρώτη το 2018 γνώρισε ο Ολυμπιακός Βόλου στην 20η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής, χάνοντας χθες στη Θήβα 1-0. Ο Ολυμπιακός, παίζοντας για μεγάλο διάστημα του αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιώργου Θέου, δέχθηκε γκολ μετά από 4 ματς που κρατούσε το μηδέν στην άμυνα, και γνώρισε την ήττα μετά από 6 αγωνιστικές, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει κατά μια θέση (τον προσπέρασε ο Αστέρας Ιτέας) και έτσι να είναι στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ τον έφτασε και η χθεσινή αντίπαλος.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός χθες άφησε το καλό του πρόσωπο στον Βόλο, επηρεάστηκε από την αποβολή, νωρίτερα ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Χρήστου, αλλά δεν είχε καθαρό μυαλό, παρασύρθηκε σε νευρικότητα, και μάλιστα στο τέλος του αγώνα όπου υπήρξε ένταση, είχε και άλλη μια αποβολή: αυτή του Σάκη Σάββα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τον Καραγκιολίδη στην εστία και στην τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Σάββας, Νόνης, Τόσκας και Γελαδάρης, ενώ ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Δ. Κόκας και Ρόκας. Ο Θέος και ο Διβανές ήταν τα επιθετικά χαφ στα πλάγια, με τον Ευθυμιάδη επιτελικό και τον Χρήστου στην κορυφή της επίθεσης.

Στο πρώτο 45λεπτο τόσο ο Ολυμπιακός που έδειχνε να ελέγχει το ματς όσο και η Θήβα δεν κατάφεραν να απειλήσουν με οργανωμένη επίθεση τις αντίπαλες εστίες, και η μόνη καλή στιγμή και απειλή δημιουργήθηκε για τους γηπεδούχους όταν στο 14’ μακρινό σουτ του Χατζηλάμπρου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Καραγκιολίδη. Έτσι οι δύο ομάδες με αρκετές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου πήγαν στο ημίχρονο με το 0-0, με τον Ολυμπιακό όμως να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 33’ λόγω αποβολής του Γιώργου Θέου. Ήταν μια περίσκεπτη ενέργεια του Θέου, που εκνευρισμένους έκανε την κίνηση να χτυπήσει τον Μαυρόπουλο, ο οποίος προηγουμένως του είχε κάνει σκληρό φάουλ και μάλιστα μπροστά στον διαιτητή, ενώ ο ερυθρόλευκος παίκτης νωρίτερα διαμαρτυρόταν ζητώντας πέναλτι…

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός ξεκίνησε κερδίζοντας δυο φάουλ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, είχε μια ευκαιρία, αλλά στο 54’ βρέθηκε πίσω στο σκορ…

Στο 50’ ο Δήμος Κόκας δεν έκανε καλό κοντρόλ και δεν εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα της Θήβας, για να μπλοκάρει την μπάλα ο Μόνος, ενώ στο 54’ ο Στάθης Χατζηλάμπρος, εκμεταλλευόμενος αδράνεια στη βολιώτικη άμυνα, με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καραγκιολίδη για να γράψει το 1-0.

Ο Ολυμπιακός, μετά το γκολ που δέχτηκε, προσπάθησε να αντιδράσει αλλά το γεγονός ότι η Θήβα είχε την αριθμητική υπεροχή δεν του επέτρεψε να το κάνει σωστά, και έτσι πιο απειλητική ήταν η γηπεδούχος ομάδα και στο 56’ σουτ του Κάρλος πέρασε άουτ, ενώ στο 60΄ ο Γελαδάρης πρόλαβε τον Σουμά και έβγαλε τη μπάλα κόρνερ, πριν ο Γάλλος που παίζει δανεικός από το Λεβαδειακό σουτάρει μέσα από την περιοχή.

Επίσης η Θήβα στο 69’ έχασε σημαντική ευκαιρία, όταν ο Γιαλός έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καραγκιολίδης δεν μπόρεσε να μπλοκάρει τη μπάλα, αυτή στρώθηκε στον Σουμά Τζαφάρ που σούταρε, με τον Νόνη να διώχνει τη μπάλα πριν αυτή περάσει την τελική γραμμή.

Ο Ολυμπιακός, στο τελευταίο τέταρτο προσπάθησε να γίνει απειλητικός για το τέρμα του Μόνου, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Στο 74’ σουτ του Σέττου μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Μόνος. Στο υπόλοιπο διάστημα οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ζαχαρόπουλου βρήκε τη Θήβα να κερδίζει με 1-0 τον Ολυμπιακό. Από την ένταση μεταξύ παικτών χρεώθηκε την κόκκινη ο Σάββας.

Καθοριστικά σημεία για την ήττα χαρακτήρισε την αποβολή και το λάθος στην άμυνα ο προπονητής Λάκης Μπακάλης, τονίζοντας ότι έγινε η προσπάθεια και η ομάδα ίσως δικαιούνταν τον βαθμό…

ΘΗΒΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β. 1-0

Σκόρερ: 54΄Χατζηλάμπρος

Διαιτητής: Ζαχαρόπουλος (Ανατολικής Αττικής)

Βοηθοί: Βιντσεντζάτος (Ανατολικής Αττικής), Κεφαλιακός (Πειραιά)

Αποβολές: 33’ Θέος, 93΄Σάββας

Κίτρινες: Τόπι, Μόνος, Μαυρόπουλος, Ζυγογιάννης- Θέος, Ευθυμιάδης

ΘΗΒΑ: Μόνος, Πλατέλλας, Τόπι, Χατζηλάμπρος, Χριστοδουλόπουλος (80’ Βουρνάζος), Μαυρόπουλος, Αργυρίου, Κοτώρος (46’ Γιαλός), Σουμάχ (76’ Κοτσαλάς), Κάρλος, Ζυγογιάννης (55’ Μάγγας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Καραγκιολίδης, Σάββας, Γελαδάρης, Νόνης, Τόσκας, Ρόκας, Δ. Κόκας, Διβανές (70’ Μέμμος), Χρήστου (65’ Σέττος), Θέος, Ευθυμιάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου