ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Επιστροφή στις επιτυχίες… και επαρχία

επιστροφή-στις-επιτυχίες-και-επαρχί-291636

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Οι δοκιμασίες της πρωτοπόρου ΑΕΚ αλλά και του Πανιωνίου σε δύσκολες έδρες της επαρχίας, και η ζητούμενη επιστροφή στις νίκες του Ολυμπιακού, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Στην Τρίπολη δοκιμάζεται το αήττητο της πρώτης στη βαθμολογία ΑΕΚ, η οποία κοντράρεται με τον Αστέρα, στον απόηχο της νίκης της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική και του ευρωπαϊκού της τεστ με την Αούστρια (2-2 στο ΟΑΚΑ) για το Europa League. Επιδίωξη της «Ενωσης» η νίκη που θα διευρύνει το αήττητο σερί του Σεπτέμβρη σε όλες τις υποχρεώσεις και θα κρατήσει την ομάδα στην κορυφή. Εξαιτίας των σημαντικών απουσιών (Τσόσιτς τιμωρημένος, Σιμόες, Τσιγκρίνσκι, Λόπεζ τραυματίες), αλλά και της κούρασης, δεδομένες θεωρούνται από πλευράς Χιμένεθ οι αλλαγές στο βασικό σχήμα. Από την άλλη, ο Αστέρας προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας με την Ξάνθη (0-0) και στοχεύει στην πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, προκειμένου να ξεκολλήσει από τις τελευταίες θέσεις.

Στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός με τον νέο του τεχνικό, Τάκη Λεμονή, να ντεμπουτάρει και στο πρωτάθλημα μετά το Τσάμπιονς Λιγκ, υποδέχεται τον Ατρόμητο, ψάχνοντας την επιστροφή στις νίκες μετά τις συνεχιζόμενες αποτυχίες (ισοπαλίες με Αστέρα, Ξάνθη, ήττες από ΑΕΚ, Γιουβέντους), προκειμένου να κάνει πράξη την «επομένη μέρα» στην ομάδα.

Αύριο στη Λαμία, κόντρα στην τοπική ομάδα που κάνει «ποδαρικό» για φέτος στην έδρα της, αγωνίζεται ο Πανιώνιος, ο οποίος με στόχο να παραμείνει ψηλά στη βαθμολογία δεν έχει περιθώρια απωλειών.

Τέλος, χωρίς ξεκάθαρο φαβορί θα γίνουν οι αναμετρήσεις Κέρκυρα-Ξάνθη και Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης.

Ο Αναστάσιος Παπαπέτρου ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και την ΑΕΚ για την 6η αγωνιστική της Super League, ενώ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος θα είναι ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος.

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Ολυμπιακός-Ατρόμητος (16:00)

Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (Τρικάλων)

Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης (18:15)

Διαιτητής: Τζήλος Αθανάσιος (Λάρισας)

ΑΟ Κέρκυρα -Ξάνθη (18:15)

Διαιτητής: Μπλάνας Γεώργιος (Μεσσηνίας)

Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ (20:30)

Διαιτητής: Παπαπέτρου Αναστάσιος (Αθηνών)

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου

Λαμία-Πανιώνιος (19:30)

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος Αριστοτέλης (Αρκαδίας)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου