ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με το μυαλό στην πρεμιέρα

με-το-μυαλό-στην-πρεμιέρα-302488

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το καλό ξεκίνημα στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής θέλει ο Ολυμπιακός Βόλου, και πλέον στο μυαλό του έχει την πρεμιέρα, που θα γίνει για τους «ερυθρόλευκους» την 1η του Οκτώβρη στο Καρπενήσι κόντρα στο Βελούχι.

Ο προπονητής Μιχάλης Ζιώγας έχει στρέψει το ενδιαφέρον του κυρίως στο πρώτο ματς, και θέλει να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του ζητώντας σοβαρότητα, ενώ στόχος φέτος είναι να μην «υποτιμάται» κανένας αντίπαλος

Το πρώτο ματς πρωταθλήματος είναι σε γήπεδο με πλαστικό τάπητα, και οι ερυθρόλευκοι ετοιμάζονται και γι’ αυτό κλείνοντας φιλικό με την Αγία Άννα -ομάδα της Β’ ΕΠΣΘ -στις εγκαταστάσεις της οποίας υπάρχει ανάλογος αγωνιστικός χώρος, για να εξοικειωθούν οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα. Το φιλικό θα γίνει την επόμενη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα υπό το φως των προβολέων. Επίσης, οι ερυθρόλευκοι θα προπονηθούν την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο, και πολύ πιθανόν θα κάνουν και νέα προπόνηση σ’ αυτό μετά το φιλικό.

Σήμερα πάντως ο Ολυμπιακός θα προπονηθεί στο ΕΑΚ Βόλου, αφού υπήρξε συμφωνία με τον Δήμο Βόλου και θα κάνουν εκεί τουλάχιστον μία προπόνηση τη βδομάδα, ενώ είναι πιθανόν να ζητήσουν και το βοηθητικό του ΕΑΚ που πλέον έχει πλαστικό τάπητα.

Στην πρεμιέρα το ζητούμενο είναι ο Ολυμπιακός να εμφανιστεί έτοιμος και με διάρκεια, και κυρίως να μη ξεγελαστεί που στα τρία πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος αντιμετωπίζει ομάδες που πέρσι έπαιζαν σε τοπικά πρωταθλήματα (μετά το Καρπενήσι υποδέχεται τον Διγενή Νεοχωρίου Τρικάλων, και μετά παίζει στην Ιτέα με τον Αστέρα).

Εξόρμηση για τα διαρκείας

Εξόρμηση στο κέντρο του Βόλου με σκοπό να προωθήσει τα διαρκείας στους επιχειρηματίες της περιοχής θα κάνουν άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου. Η ανακοίνωση: «Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, θέλοντας να έρθει πιο κοντά στους φιλάθλους της ομάδας μας και να τους εξυπηρετήσει άμεσα, αναφορικά με τη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας, αποφάσισε να βρίσκονται όλη αυτή την εβδομάδα – ώρες καταστημάτων- στο κέντρο του Βόλου, εκπρόσωποι του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να ενημερώνουν και να διαθέτουν εισιτήρια διαρκείας στους επιχειρηματίες της πόλης, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται.

Οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας είναι οι εξής:

Εισιτήρια διαρκείας Gold: 250€ (αφορά τα δερμάτινα καθίσματα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και ο κάτοχός του έχει δικαίωμα να παρκάρει το όχημά του στο πάρκινγκ του Σταδίου)

Εισιτήρια διαρκείας Silver: 80€

Εισιτήρια διαρκείας γυναικών: 50€

Εισιτήρια διαρκείας νέων: 40€ (αφορά νέους ηλικίας 13 έως 18 ετών)».

Επίσκεψη στο Γηροκομείο

Δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο, η ομάδα ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου θα επισκεφθεί σήμερα το Γηροκομείο. Η ανακοίνωση: «Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει ότι σήμερα Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, η ομάδα ποδοσφαίρου, το προπονητικό team αλλά και τα μέλη της Δ.Ε. θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Γηροκομείο Βόλου. Ο Ολυμπιακός Βόλου αποτελεί ζωντανό και αναπόσπαστο κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, και στόχος του είναι να βρίσκεται δίπλα και να στηρίζει όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη. Η επίσκεψη αυτή είναι σίγουρο πως θα προσφέρει χαρά στους τροφίμους του Γηροκομείου Βόλου».

Η 11η πρεμιέρα στη Γ’

Η πρεμιέρα της 1ης Οκτώβρη στο Καρπενήσι είναι η 11η για τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, με πρώτη αυτή της σεζόν 84-85, όταν οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 3-1 την Ασπίδα Ξάνθης, με γκολ των Λόλλα, Βαϊνά, Δ. Οικονόμου, ενώ την περίοδο 1985-86, παρά το ξεκίνημα με ήττα 2-0 στην Κοζάνη, κέρδισαν την άνοδο.

Στη δεκαετία του ‘90 ο Ολυμπιακός είχε 5 χρονιές σερί στη Γ΄ Εθνική, και στις πρεμιέρες του είχε τα εξής αποτελέσματα:

(94-95) Καστοριά – Ολυμπιακός 0-0

(95-96) Ολυμπιακός – Αλμωπός 1-0 (33’ Πανόπουλος)

(96-97) Ολυμπιακός – Νιγρίτα 1-1 (85’ Παπανικολάου – 10’ Παναγιωτόγλου)

(97-98) Αετός Σκύδρας – Ολυμπιακός 0-1 (9’ Νόλης)

(98-99) Νάουσα – Ολυμπιακός 2-1 (57’ Γκίτκος, 66’ Καραλιόπουλος – 32’ Νόλης)

Την περίοδο 2006-07 η πρεμιέρα ήταν: Ολυμπιακός – Δόξα Γρατινής 1-0 (25’ Μασάδο), και υπήρξε άνοδος, ενώ πέρσι στην ερασιτεχνική Γ’ Εθνική είχαμε Ολυμπιακός Βόλου -Αστέρας Πετριτή 3-1 (48’ Τέλλος, 52’ Αναστασίου, 80’ Φλίγκος – 76’ Μάμαλος).

Πρεμιέρα σε Γ’ Εθνική είχε γίνει και την περίοδο 2007-08 σαν Εθνικός Ολυμπιακός Β. όταν ο ΑΣΚ έκανε πρεμιέρα στη Β’ με τον Θρασύβουλο. Ο Εθν. Ολυμπιακός, με προπονητή τον Μιχάλη Ζιώγα σε εκείνη την πρεμιέρα, είχε κερδίσει τον Θερμαϊκό 1-0 με γκολ του Πολωνού Ζίμον Σάβαλα…

Στο Καρπενήσι

Ο Ολυμπιακός δεν αγωνίζεται πρώτη φορά την 1η Οκτώβρη στο Καρπενήσι, αφού έχει αντιμετωπίσει το Βελούχι σε πρωτάθλημα Δ΄ Εθνικής.

Τελευταία μάλιστα φορά που οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν κόντρα στο Βελούχι, την περίοδο 2006-07, στην ομάδα προπονητής ήταν ο Μιχ. Ζιώγας, ενώ στην ομάδα του Καρπενησίου αγωνίζονταν ο Αλεξ. Μπακαλίδης που είναι και φέτος στην ομάδα. (Τότε ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 0-1 στο Καρπενήσι και 2-0 στο Βόλο.)

Επίσης την περίοδο 2004-05 ο Ολυμπιακός κέρδισε το Βελούχι στο Καρπενήσι 1-2 και στον Βόλο 4-0, ενώ την περίοδο 2003-04 ο Ολυμπιακός είχε χάσει στο Καρπενήσι (!) αλλά από τον ΑΟ Μυρίκης 1-0, με γκολ του Μπακαλίδη!

Σε τουρνουά μπάσκετ ο Ολυμπιακός Β.

Με δυο πολύ δυνατούς αγώνες προετοιμασίας και έναν αγώνα κυπέλλου συνεχίζεται η προετοιμασία της ανδρικής μας ομάδας, ενόψει των υποχρεώσεών της στο πρωτάθλημα Α1 ΕΣΚΑΘ.

Ο Ολυμπιακός Βόλου διοργανώνει από σήμερα τουρνουά με τη συμμετοχή της Ασπίδας Ξάνθης που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, και τις ομάδες του Φίλιππου Βέροιας και της Νίκης Βόλου που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας. Το Τουρνουά θα διεξαχθεί στο ΕΑΚ Βόλου σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

Σήμερα Παρασκευή 22/9

17.00 Νίκη Βόλου (Γ΄ Εθνική)-Φίλιππος Βέροιας (Γ΄ Εθνική)

19.00 Ολυμπιακός Βόλου-Ασπίδα Ξάνθης (Β΄ Εθνική)

Αύριο Σάββατο 23/9

19.00 Ασπίδα Ξάνθης-Φίλιππος Βέροιας

Κυριακή 24/9

10.00 Νίκη Βόλου-Ασπίδα Ξάνθης

12.00 Ολυμπιακός Βόλου-Φίλιππος Βέροιας

Ο Ολυμπιακός Βόλου, το Σάββατο 23/9 θα αγωνιστεί στον Αλμυρό με τον Γ.Σ. Αλμυρού, για το θεσμό του Κυπέλλου ΕΣΚΑΘ στις 19.00.

Στους αγώνες του Τουρνουά θα υπάρχει είσοδος 3 ευρώ για την οικονομική ενίσχυση των τμημάτων, ενώ θα ισχύσουν τα εισιτήρια διαρκείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου