ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτο ντέρμπι Γ΄Εθνικής Γ.Σ.Αλμυρου – Ν.Π.Σ. Βόλος

πρώτο-ντέρμπι-γ΄εθνικής-γ-σ-αλμυρου-ν-310128

Σήμερα σε αγώνα της φάσης των «32», για το Κύπελλο ερασιτεχνών της ΕΠΣΘ

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πρεμιέρα επισήμων αγώνων γίνεται σήμερα και για τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής που θα παίξουν για τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣΘ, και το ενδιαφέρον στρέφεται στο ντέρμπι Γ’ Εθνικής Γ.Σ. Αλμυρού-Ν.Π.Σ. Βόλος. (Γηπ. Αλμυρού (16.30): Γ.Σ. Αλμυρού-Ν.Π.Σ. Βόλος (διαιτησία: Δημητριάδης, Τσαγκάρης, Δημητράκης).

Αυτό είναι το πρώτο ντέρμπι και η ομάδα που θα περάσει στη φάση των «16» θα έχει και δεύτερο, αφού θα κοντράρει τον Ολυμπιακό Β., ο οποίος σήμερα θα έχει θεωρητικά εύκολο έργο εκτός έδρας με τον Αστέρα Ριζομύλου.

Ο Γ.Σ. Αλμυρού

Πολύ καλή εικόνα έχει δείξει ο νεοφώτιστος στη Γ΄ Εθνική ΓΣΑ που έχει ενισχυθεί σε θέσεις κλειδιά και έχει προσθέσει εμπειρία σε σχέση με την περσινή του παρουσία που συνοδεύτηκε με νταμπλ στην ΕΠΔΘ.

Οι Γ. Σαββίδης, Κ. Φλίγκος, Ε. Στουρνάρας αλλά και οι Σ. Νάκας, Χ. Χολέβας, Κ. Κυπτίου, Ν. Μπαρούτας, Σ. Αλεξανδρής, Α. Σταυράκης έχουν την εμπειρία των παραπάνω κατηγοριών και αποτελούν τη δύναμη στα χέρια του προπονητή Λάκη Μπακάλη που ποντάρει και σε αξιόλογους παίκτες από την περσινή ομάδα της ανόδου.

Στα φιλικά του ο ΓΣΑ έχει σκοράρει σε όλα και κέρδισε 5-0 τον Σαρακηνό με δυο γκολ του Κυπτίου κι από ένα των Κοντοβά, Φλίγκου, Φαράντου, έχασε μόνο από τον ΝΠΣ Βόλος 1-2 (Φλίγκος – Ηλιόπουλος, Μηλιώτης), κέρδισε 0-3 στο Προάστιο τον ΑΟ Σελλάνων με σκόρερ τους Κυπτίου, Κωτσιαρίδη, Κοντοβά, ήταν νικητής και στα Φάρσαλα 0-1 με γκολ του Στουρνάρα, κέρδισε 1-0 το Βελούχια με σκόρερ τον Φλίγκο, 2-1 τον Πρωτεσίλαο με 2 γκολ του Βούλγαρη, ενώ Βούλγαρης και Φλίγκος ήταν και οι σκόρερ στο 1-2 επί της Νίκης στο Πανθεσσαλικό.

Στο σημερινό ματς μόνες απουσίες για τον ΓΣΑ είναι οι Κρανάς και Φαράντος που προέρχονται από τραυματισμό.

Ο Ν.Π.Σ. Βόλος

Η ομάδα του Ν.Π.Σ. Βόλος φαίνεται να διαθέτει ποιότητα κυρίως με την παρουσία των τριών Αργεντινών παικτών: του Μιγκέλ Σεμπαστιάν «Πίτου» Γκαρσία, που στην Ελλάδα έχει θητεία στον Άρη, στον Ατρόμητο και στον Ηρακλή, του Μαρσέλο Αλεχάνδρο Πέντα, που έχει περάσει από Πιερικό, Αιγινιακό και Απόλλωνα Λάρισας, ενώ ο Σεμπάστιαν Ιγνάσιο Καμπαγιέρο ήρθε στην Ελλάδα από την Ατλέτικο Παρανά.

Ακόμη στην ομάδα υπάρχει εμπειρία… με παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως ο Κώστας Ηλιόπουλος, που έχει αγωνιστεί σε Σπάρτη, Καλαμάτα, Ηλιούπολη, ο Βολιώτης Αλέξανδρος Ζέρης, που αγωνιζόταν στον Ολυμπιακό Β. και πέρσι στα Χανιά , ο Λάζαρος Τζελίδης, που έπαιζε στην Καλλονή, ο Στέργιος Δημόπουλος από την Αναγέννηση Καρδίτσας, και άλλοι που έχουν ξεχωρίσει στη Γ΄ Εθνική.

Ο Ν.Π.Σ Βόλος έχει σκοράρει σε όλα του τα φιλικά παιχνίδια, στα οποία δεν έχει γνωρίσει και ήττα. Στο πρώτο φιλικό της σεζόν που διεξήχθη στην Πορταριά επικράτησε 7-0 του Μαγνησιακού και από δύο γκολ σημείωσαν οι Ηλιόπουλος, Ντεντάκης και Μελισσόπουλος και ένα ο νεαρός Παπουτσής.

Στο δεύτερο φιλικό κέρδισε 3-0 τον Θησέα Αγριάς με δύο γκολ του Δημόπουλου και ένα του Δεμηρτζόγλου. Στη συνέχεια κέρδισε τον Παναιγιάλειο με 1-0 με σκόρερ τον Μελισσόπουλο, η επόμενη νίκη ήταν στον Αλμυρό (2-1 με γκολ του Ηλιόπουλου και του Μηλιώτη), ενώ αν και προηγήθηκε με τον Ηλιόπουλο έμεινε στο 1-1 στην Κατερίνη με τον Πιερικό. Σε δυο φιλικά στη Νεάπολη ο Ν.Π.Σ. Βόλος κέρδισε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας: αρχικά, χάρη σε γκολ του Πίτου Γκαρσία με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, επικράτησε με 1-0 των Τρικάλων, ενώ επικράτησε με 4-1 (Πίτου Γκαρσία, Δημόπουλος, Ηλιόπουλος και Καμπαγιέρο τα γκολ ) επί του Απόλλωνα Λάρισας.

Στη συνέχεια στο ΕΑΚ πέτυχε τη μεγάλη νίκη (4-2) επί του ΠΑΟΚ, οπού σκόραραν οι Ηλιόπουλος, Πίτου Γκαρσία, Μάντζης και Δεμηρτζόγλου, ενώ στο τελευταίο ματς με σκόρερ τους Πέντα ,Μάντζη και Πίτου Γκαρσία και ήρθε 3-3 στο Βελεστίνο με τον Ρήγα.

Νέα προσθήκη – νέο φιλικό

Χθες η διοίκηση του Ν.Π.Σ. Βόλος ανακοίνωσε την απόκτηση του 17χρονου (15/1/2000) μέσου Αχιλλέα Σαλαμούρα, που αγωνιζόταν στην Κ20 του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού. Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής είχε πάει πριν δύο χρόνια από τον Μαγνησιακό στον δικέφαλο του Βορρά.

Εν τω μεταξύ, ο Ν.Π.Σ. Βόλος εκτός του σημερινού αγώνα με τον Γ.Σ. Αλμυρού για την Α’ φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΘ, αύριο Κυριακή θα υποδεχθεί στο ΕΑΚ του Βόλου σε φιλική αναμέτρηση στις 5.30μ.μ. τη Βέροια, κάτι που επιτάσσει ανάλογη διαχείριση του δυναμικού από τον Ισπανό προπονητή Χουάν Φεράντο. Με τη Βέροια, στο γήπεδο θα μπορούν να εισέρχονται μόνο οι κάτοχοι κάρτας μέλους της ομάδα, ενώ γυναίκες και παιδιά θα εισέρχονται δωρεάν.

Πρώτοι αγώνες για το Κύπελλο ερασιτεχνών της ΕΠΣΘ

Πρεμιέρα επισήμων αγώνων γίνεται σήμερα και αύριο για όλες τις ομάδες της ΕΠΣΘ με τη φάση των «32» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, και εκτός από το Γ.Σ. Αλμυρού-Ν.Π.Σ. Βόλος, οΟλυμπιακός Β. παίζει εκτός έδρας με τον Αστέρα Ριζομύλου, η Νίκη Β. θα φιλοξενήσει στο Πανθεσσαλικό τον Πρωτεσίλαο, και την Κυριακή ο Ρήγας Φεραίος θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Καναλίων. Επίσης, από τα κυριακάτικα ματς ξεχωρίζουν και αυτά του Ηρακλή με τον Μαγνησιακό και του Διαγόρα με τον Πύρασο.

Ολο το πρόγραμμα της α’ φάσης του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ:

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

Γηπ. Αλμυρού (16.30): Γ.Σ. Αλμυρού-Ν.Π.Σ. Βόλος (Δημητριάδης, Τσαγκάρης, Δημητράκης)

Γηπ. Ριζομύλου (16.30): Αστέρας Ριζ.-Ολυμπιακός Β. (Παλτατζής, Μπέλλου,Γεωργατζής)

Γηπ. Μαγνησιακού (16.30): Νέος Μαγνησιακός-Σαρακηνός (Αθηναίος, Γόργορης, Π. Σακκάς)

Γηπ. Αγχιάλου(16.30): ΑΣ Αγχίαλος-Άνθιμος Γαζής (Γ. Τασιόπουλος, Σφυρής, Μαγουλιανίτης)

Γηπ. Πανθεσσαλικό (16.30): Νίκη Β.-Πρωτεσίλαος (Πλακιάς, Α. Αναστασίου, Τρυφωνίδης)

Γηπ. Σαρακηνού (16.30): Παγασητικός-Πηλέας (Βαρτσάκης, Θ. Τασιόπουλος, Δ. Σακκάς)

Γηπ. Λεχωνίων(16.30): Εν. Λεχωνίων/Νηλέα-Μυρμιδόνες (Νικόπουλος, Τσολακίδης, Γερμάνης)

Γηπ. ΕΑΚ Βόλου (16.30): Τοξότης-Μικροθήβες (Θεοχάρης, Καρακίτσος, Αντωνίου)

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Γηπ. Αγριάς (11.00): Δύναμις-Θησέας (Βέργου, Γεωργατζής, Παλιούρας)

Γηπ. Σεσκλου (11.00): Ακρόπολη-Σκιάθος (Ρούσης, Α. Αναστασίου, Θ.Τασιόπουλος)

Γηπ. Ι.Μ. Δημητριάδος(11.00): Ηρακλής Β.-Μαγνησιακός (Χαλβατζάκος, Καρακίτσος ,Κατσιγιαννάκης)

Γηπ. Στεφανοβικείου(16.30): Διαγόρας-Πύρασος (Κούστας, Π. Σακκάς, Αντωνίου)

Γηπ. Αλ. Μεριάς (16.30): Ιάσων Α.Μ.-Δήμητρα (Σαρρής, Κόκκαλης, Λιάγκος)

Γηπ. Βελεστίνου (16.30): Ρήγας Φεραίος-Απόλλων Καναλίων (Σαμαράς, Μαγουλιανίτης, Μπασδάνη)

Γηπ. Ι.Μ. Δημητριάδος (16.30): Δάφνη-Πανιώνιος (Βαρτσάκης, Μπαρτζιάλης. Κ. Τασιόπουλος)

Γηπ. Αγ. Παρασκευής (16.30): Αγία Παρασκευή-Αίας Σούρπης (Καλατζής, Ζακυνθινός, Παπαδημητρίου).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου