ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτη φιλική ήττα για τον Ολυμπιακό Β.

πρώτη-φιλική-ήττα-για-τον-ολυμπιακό-β-326129

Έχασε στο Καρπενήσι από την αιγυπτιακή Γουάντι Ντέγκλα με 2-1

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Την πρώτη φιλική ήττα γνώρισε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου, που έχασε 2-1 στο Καρπενήσι από την αιγυπτιακή ομάδα Γουάντι Ντέγκλα, που παίζει στη μεγάλη κατηγορία στη χώρα της και προετοιμάζεται στην Ελλάδα.

Το προηγούμενο εκτός έδρας φιλικό στο Βελεστίνο ήταν το πρώτο στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε γκολ, το χθεσινό ήταν το πρώτο ματς προετοιμασίας που η βολιώτικη ομάδα δέχθηκε δυο γκολ (και φυσικά ήταν και η πρώτη ήττα), ενώ το επόμενο παιγνίδι του είναι με τον Αιγινιακό

Στο χθεσινό ματς, που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του «Avaris» στην Ευρυτανία, εκεί όπου προετοιμάζεται η ομάδα της Αιγύπτου, ο Ολυμπιακός, αν και αγωνίστηκε χωρίς αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές, εν τούτοις είχε θετική παρουσία, και ενώ είχε ευκαιρίες… όλα τα γκολ σημειώθηκαν στο δεύτερο μέρος, με τους ερυθρόλευκους να μένουν πίσω στο σκορ με 2-0 και να μειώνουν ένα λεπτό πριν τη λήξη, αν και σε σχέση με την όλη εικόνα του αγώνα, θα μπορούσε, τουλάχιστον, να μην ηττηθεί.

Η τεχνική ηγεσία χρησιμοποίησε μόνο τους Τόσκα και Σεχολάρι σε όλο το ματς, και έκανε πολλές αλλαγές. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν το παιχνίδι με τερματοφύλακα τον Κούτσικο, ενώ οι Καραμπάς και Αγγελής ήταν δεξιά κι αριστερά τα δυο μπακ, και οι Παπαϊωάννου και Κραγιόπουλος ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τόσκας και Λούγκος ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Βασίλιεβιτς να παίζει ως επιθετικό χαφ και οι Ευθυμιάδης και Καρβούνης ως πλάγιοι επιθετικοί, ενώ ο Σεχολάρι έπαιξε και πάλι στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 5ο λεπτό, στην πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια των Βολιωτών, η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια σε σουτ του Σεχολάρι. Ακολούθως στο 17’ χάθηκε μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου με τον ίδιο παίκτη, καθώς σέντραρε ο Βασίλιεβιτς και ο Σεχολάρι πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας της αιγυπτιακής ομάδας απέκρουσε σε κόρνερ, στην πιο επικίνδυνη στιγμή για τους ερυθρόλευκους στο πρώτο 45λεπτο.

Από την άλλη, η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα ανησύχησε στο 45’, όταν το σουτ του Αραφάτ πέρασε για λίγο εκτός εστίας. Στην επανάληψη το ματς είχε περισσότερο θέαμα και από νωρίς απέκτησε άλλη τροπή, αφού στο 47’ έγινε το 1-0 για τους Αιγύπτιους. Ο Σαμίρ από πλάγια δεξιά εκτέλεσε ένα φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλον τον κόσμο και κατέληξε στην απέναντι δεξιά γωνία του Κούτσικου. Στο 55’ ο Ολυμπιακός δέχθηκε και δεύτερο τέρμα με εύστοχο σουτ του Σερίφ εκτός περιοχής, ενώ μετά το 2-0, οι ερυθρόλευκοι έδειξαν να αντιδρούν, αφού απώλεσαν δύο σημαντικές ευκαιρίες και πέτυχαν στην τρίτη το μοναδικό τους γκολ. Συγκεκριμένα, στο 64’ ο Αλαμάνης βγήκε στο τετ-α-τετ από μπαλιά του Σεχολάρι, αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο γκολκίπερ, που στο 69’ απομάκρυνε και το αξιόλογο σουτ του Τόσκα εκτός περιοχής. Τελικά, στο 89’ οι προσπάθειες του Ολυμπιακού επιβραβεύθηκαν, αφού η κεφαλιά του Σεχολάρι, μετά από γέμισμα του Δήμου Κόκα από τα δεξιά, κατέληξε στα δίχτυα.

Να σημειωθεί ότι η Γουάντι Ντέγκλα ολοκλήρωσε με δέκα το ματς, αφού στο 80’ ο Γιασέρ τραυματίστηκε και δεν έγινε άλλη αλλαγή.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Κούτσικος (66’ Κωνσταντίνου), Καραμπάς (90’ Πατσής), Αγγελής (46’ Δ.Κόκας), Παπαϊωάννου (58’ Νόνης), Κραγιόπουλος (90’ Πολυχρονιάδης), Λούγκος (71’ Χατζόγλου), Τόσκας, Ευθυμιάδης (27’ λ. τρ. Μέμος-89’ Ζάχος), Καρβούνης (46’ Αλαμάνης)Βασίλιεβιτς (58’ Καράμπελας), Σεχολάρι.

ΓΟΥΑΝΤΙ ΝΤΕΓΚΛΑ: Αμπντέλ Μονσέπ, Αζάπ, Χασάν (33’ Αμπντέλ Άτι), Ελ Σενάουι. Μαχμούτ (33’ Σαμίρ), Τάρεκ, Σάλεμ (28’ Μάρει), Αραφάτ, Μπέντερ, Σερίφ, Ανουάρ (28’ Βαλίντ). Έπαιξαν στο δεύτερο μέρος και οι: Έλα Ατ, Γιασέτ, Ρέτα.

Την αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου στο Καρπενήσι δεν ακολούθησαν για προληπτικούς λόγους οι Καραγκιολίδης, Θέος, Βαρούχας, Γελαδάρης και ο Ανδρέας Κόκας, αλλά και ο Σέττος, που έδινε μάθημα στο Πανεπιστήμιο

Ικανοποίηση Ζιώγα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Μιχάλης Ζιώγας, μιλώντας χθες στον Γ. Καρδαμάκη στον Spor Fm, αναφέρθηκε στο διεθνές φιλικό εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εμφάνιση των «ερυθρολεύκων»: «Οι συνεργάτες μου και εγώ δεν είχαμε υπολογίσει πως θα έδινε η ομάδα κάποιο φιλικό παιχνίδι μέσα στο Σαββατοκύριακο και θέλαμε να ξεκουράσουμε τους ποδοσφαιριστές από τα συνεχόμενα φιλικά ματς. Την Παρασκευή είχαμε δυνατή προπόνηση, όπως και το Σάββατο, καθώς η προπόνηση ήταν διπλή (πρωί-απόγευμα). Δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα να παίξουμε ένα δυνατό φιλικό παιχνίδι, η πρόκληση ήταν μεγάλη να αντιμετωπίσουμε μια δυνατή ομάδα από την Αίγυπτο, η οποία διαθέτει ποιότητα. Είχαμε πέντε απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών για διάφορους λόγους. Δεν το κρύβω ότι φοβόμουν μήπως υπάρξουν μυϊκοί τραυματισμοί. Γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ποιοτική ομάδα που παίζει δυνατά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος. Όλα, ωστόσο, πήγαν μια χαρά, τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και στο πρώτο ημίχρονο η παρουσία μας ήταν εξαιρετική. Απέναντι σε έναν ποιοτικό, γρήγορο και δυνατό αντίπαλο. Φτάσαμε δύο φορές κοντά στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, χωρίς να καταφέρουμε να σκοράρουμε, για να δεχθούμε δύο γκολ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, σε δύο άτυχες στιγμές για μας. Στο 1-0, ωστόσο, χάσαμε με τον Αλαμάνη μια σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουμε το παιχνίδι, η οποία προήλθε μέσα από οργανωμένη προσπάθεια και σωστή επιθετική ανάπτυξη. Προσπαθήσαμε, δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις, παίξαμε όπως έπρεπε να παίξουμε και στο τέλος μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε, με τον νεαρό Ζάχο, ο οποίος έχει ταλέντο και ποδοσφαιρικό θράσος.

Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Για μας ήταν δύσκολο το εγχείρημα, γιατί δεν είχαμε προγραμματίσει το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι. Αποδείξαμε, ωστόσο, πως είμαστε μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα, και κοντράραμε στα ίσια έναν αντίπαλο που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορίας από εμάς.

Ο Ευθυμιάδης ένιωσε κάποιες μικροενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε στο 20λεπτο, ωστόσο, δεν είναι κάτι το σοβαρό και πιο πολύ η αλλαγή έγινε για να τον προφυλάξουμε. Η ομάδα έδειξε πως έχει τις δυνατότητες για πολλά και σπουδαία πράγματα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες και, παρά τις απουσίες που είχαμε, όπως προανέφερα, ο Ολυμπιακός έδειξε πως διαθέτει και βάθος στο ρόστερ του».

Σε ερώτηση για την απαίτηση του κόσμου για περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας, ο Μ. Ζιώγας ανέφερε: «Ο κόσμος καλά κάνει και απαιτεί. Δεν είναι εύκολο να φέρεις έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή από μεγαλύτερη κατηγορία. Έχουμε καλούς παίκτες στην επίθεση, ωστόσο, πάντοτε είναι ευπρόσδεκτος κάποιος ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο πιο πάνω. Δεν με προβληματίζει ότι δεν σκοράρουμε πολλά γκολ στα τελευταία παιχνίδια. Σε όλα τα ματς, με εξαίρεση το παιχνίδι με τον Ρήγα Φεραίο, έχουμε καταφέρει να φτάσουμε στο γκολ. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες».

Φιλικό με Αιγινιακό το Σάββατο

Φιλικό παιχνίδι με τον Αιγινιακό θα δώσει το προσεχές Σάββατο 9/9 ο Ολυμπιακός Βόλου στο Αιγίνιο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ομάδας. Στο συγκεκριμένο φιλικό αναμένεται να αγωνιστούν και οι Καραγκιολίδης, Θέος, Βαρούχας, Σέττος και Γελαδάρης, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο χθεσινό φιλικό με τη Γουάντι Ντέγκλα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου