ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Περιμένοντας το αύριο

περιμένοντας-το-αύριο-387713

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Αύριο, μέρα που ο Ολυμπιακός Βόλου σφράγιζε την πρώτη του ευρωπαϊκή πρόκριση, θα ξεκινήσουν επίσημα οι εξελίξεις που αφορούν τον προγραμματισμό της ομάδας για τη νέα χρόνια στη Γ΄ Εθνική, κι αυτό θα γίνει με συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 Παναγιώτη Μποτσιβάλη στο Πανθεσσαλικό.

Έξι χρόνια πριν, ο Ολυμπιακός έπαιζε στο ίδιο γήπεδο το πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι ως γηπεδούχος, παίρνοντας την πρώτη του πρόκριση στο Europa League!

Είχε προηγηθεί το πρώτο ματς του Europa League στις 14 Ιουλίου του 2011 στον γ’ προκριματικό γύρο και 21/7 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο σφραγίστηκε η πρόκριση επί της Ραντ Βελιγραδίου, ενώ τότε ο Ολυμπιακός έδωσε συνολικά 4 ματς κάνοντας ρεκόρ που παραμένει, αφού η ομάδα παραμένει η μόνη αήττητη ελληνική στην Ευρώπη!

Τα 4 ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού το 2011 ήταν τα εξής:

14/07/11: Ραντ Βελιγραδίου FK – Ολυμπιακός (0-0) 0-1

21/07/11: Ολυμπιακός – Ραντ Βελιγραδίου FK (0-0) 1-1

28/07/11: Ντίφερντανζ – Ολυμπιακός (0-0) 0-3

04/08/11: Ολυμπιακός – Ντίφερντανζ (1-0) 3-0

Από τις ευρωπαϊκές αναμνήσεις …η «προσγείωση» στο σήμερα είναι εντελώς διαφορετική, με την ομάδα να βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική περιμένοντας τον προγραμματισμό της!!!

Για αύριο λοιπόν Παρασκευή 21/7, όταν και θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, μετατίθενται οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό Βόλου, που ως σήμερα είναι στο «σκοτάδι»… Στην ανακοίνωση επισημαίνεται: «Ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 στις 13:00 στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου».

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση, ούτε για τη σύνθεση της νέας Δ.Ε. ούτε για ανανεώσεις παικτών, ούτε για μεταγραφές στον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ το ότι προπονητής είναι ο Μιχάλης Ζιώγας δεν έχει επισημοποιηθεί, αλλά έχει ειπωθεί από τον Π. Μποτσιβάλη.

Σίγουρες και επίσημες πάντως είναι οι αποχωρήσεις παικτών του περσινού βασικού κορμού, κι αυτό από τις ανακοινώσεις των ομάδων που κατέληξαν… Αυτό δε σημαίνει βεβαίως ότι δεν έχουν γίνει με την απαραίτητη μυστικότητα επαφές με πολλούς παίκτες από τους διοικούντες σε συνεργασία με τον Μιχάλη Ζιώγα.

Αύριο πάντως, ο Π. Μποτσιβάλης θα αναφερθεί στον προγραμματισμό της ομάδας, ίσως ανακοινώσει και μέρος του ρόστερ, ίσως σε διαρροές που δεν άρεσαν και παίκτες που «χάθηκαν», άλλα σήμερα μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.

Κατά τα άλλα, τα ονόματα που έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί δεν ήταν και λίγα, όπως αυτά των Θέου, Βασίλιεβιτς, Σέττου, Κιπτίου, Κραγιόπουλου, Μέμου, Καράμπελα, Κανταρτζή, Αρσενίεβιτς, Μανιώτη κ.ά., όμως σημασία έχει ότι η ομάδα έχασε τον βασικό της κορμό και θα πρέπει να χτιστεί από την αρχή, με τον αρχικό στόχο για παραμονή 10-12 παικτών από πέρσι να μην εκπληρώνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου