ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η επομένη μέρα με Μ. Ζιώγα

η-επομένη-μέρα-με-μ-ζιώγα-404882

Την επομένη μέρα του Ολυμπιακού Βόλου αναμένει ο κόσμος, κι αν το επίσημο σάιτ της ομάδας έχει κολλήσει στο τελευταίο ματς της περσινής χρονιάς, ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης που και πάλι τρέχει την ομάδα, περιμένει αποτελεσμένα επαφών για υπογραφές και ανακοινώσεις.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το σίγουρο είναι ότι όλα θα ξεκινήσουν από τον προπονητή Μιχάλη Ζιώγα, που έχει γνώση, και θα έχει συνεργάτη τον Κώστα Μπράτσο, ο οποίος γνωρίζει όλη την περσινή χρονιά και το υλικό που έχει απομείνει… Ο Μιχ. Ζιώγας πάντως είναι η εγγύηση ότι η διοίκηση Μποτσιβάλη θέλει να πετύχει…

Ο Λαρισαίος τεχνικός που και ως ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί με τη φανέλα του Ολυμπιακού… θα καθίσει στον πάγκο των ερυθρολεύκων, επιστρέφοντας στον Βόλο μετά από 10 χρόνια, αφού τελευταία φορά είχε κοουτσάρει τον Εθνικό Ολυμπιακό (γιατί υπήρχε ταυτόχρονα στη Β’ Εθνική και ο ΑΣΚ Ολυμπιακός Β.) στη Γ’ Εθνική το 2007 στα πρώτα έξι ματς από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Νοέμβρη εκείνης της χρονιάς, έχοντας προηγουμένως κερδίσει την άνοδο από τη Δ’ Εθνική. Ο Μιχάλης Ζιώγας είναι 55 ετών (27/6/62) και μετά τη μεγάλη του ποδοσφαιρική καριέρα έχει καθίσει πέρα από τη Δ’ Εθνική, σε αρκετούς πάγκους ομάδων Β’ και Γ’ Εθνικής.

Ο Μιχάλης Ζιώγας ως ποδοσφαιριστής προερχόμενος από την Αναγέννηση Καλοχωρίου έχει καταγράψει μια λαμπρή καριέρα με τη Λάρισα έχοντας καθοριστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της ΑΕΛ το 1988, όντας εκείνη τη χρονιά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και δεύτερος του πρωταθλήματος με 16 τέρματα. Μεγάλη στιγμή της καριέρας του ήταν ο τελικός Κυπέλλου του 1985, όταν σημείωσε 2 γκολ απέναντι στον τότε πρωταθλητή ΠΑΟΚ και έδωσε στη Λάρισα τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.

Μετά τη Λάρισα, στην οποία έπαιξε από το 1982 ως 1989, έχοντας 182 συμμετοχές και 61 γκολ, αγωνίστηκε στον Λεβαδειακό μέχρι το 1990 (32 αγώνες/18 γκολ), όταν και μεταπήδησε στον Άρη για δύο σεζόν, καταγράφοντας με τη φανέλα του οποίου 38 συμμετοχές και 8 γκολ. Τη σεζόν 1992-93 έπαιξε για λογαριασμό του Ιωνικού, πραγματοποιώντας 19 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 5 γκολ.

Την περίοδο 1993-94 ο Μιχάλης Ζιώγας έπαιξε στον Ολυμπιακό Βόλου (12 συμμετοχές και 2 γκολ), σε μια χρονιά που η βολιώτικη ομάδα άλλαξε 5 προπονητές αλλά είχε μεγάλους παίκτες όπως οι Καραμίχαλος, Βαινάς, Μανδαλος, Σταματίου, Βασιλάκος Κωστούλας, Μητσογιάννης, Καλόγηρος, Βολωνάκης, Κρίστοβιτς, Κατσεμπαχ κ.α. ενώ στο κλείσιμο της καριέρας του, επέστρεψε πάλι στο κάμπο και κρέμασε τα παπούτσια του ως ποδοσφαιριστής του Τυρνάβου. Ο Ζιώγας ήταν 3 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του στις 19 Φεβρουαρίου του 1986. Ως προπονητής έχει καταγράψει ανόδους μεταξύ των οποίων και του Ολυμπιακού Βόλου

Ξεκίνησε τη διαδρομή του στην προπονητική ως άμεσος συνεργάτης του Γιάτσεκ Γκμοχ στην Καλαμάτα το 1997, όπου και πανηγύρισε την άνοδο στην Α’ Εθνική, ενώ η συνέχεια ήταν η πρώτη του περίοδος στον Τύρναβο…

Το 2001 ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Λάρισας, στη συνέχεια ανέλαβε τα Τρίκαλα, τη διετία 2004-06 τον Ολυμπιακού Βόλου (Δ-Γ΄) και από το 2008 μέχρι το 2012 βρισκόταν ΠΑΛΙ στο τιμόνι του Τυρνάβου, για να ακολουθήσει η ΑΕΛ τον Μάρτιο του 2012, από την οποία αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2013.

Στη συνέχεια ανάλαβε τον Πιερικό στη Β’ Εθνική (2-3-4), πρόπερσι ήταν αυτόν που ανέβασε τον Απόλλων Λάρισας στην Γ΄ Εθνική και πέρσι ήταν ο δημιουργός του νεανικού Πιερικού στη Γ΄ Εθνική (08-09-12).

Ανακοίνωση ΑΣ Ολυμπιακού

Σε ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Β. για τη Γ.Σ. της Δευτέρας 3/7 αναφέρει: «To Δ/κο Συμβούλιο του ΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937 μετά τη μεγαλειώδη παρουσία των μελών του Ερασιτέχνη στην ετήσια απολογιστική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στο Συνεδριακό Κέντρο FORUM ευχαριστεί τα εκατοντάδες μέλη για την προσέλευσή τους και το επίπεδο που επέδειξαν σ’ αυτήν, στέλνοντας παράλληλα πολλαπλά μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι δυνατός, ενωμένος και πρωταγωνιστής. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών επικύρωσε την πρόταση ανάληψης της Διοικούσας Επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον κ. Παναγιώτη Μποτσιβάλη και τους συνεργάτες του και έδωσε την εντολή σ’ αυτούς να “χτίσουν” τη ομάδα της επόμενης χρονιάς».

ΣΦΟΒ: Καλούμε τη διοίκηση

να είναι προσεκτική στις επιλογές της

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΦΟΒ, με την οποία χαιρετίζει την απόφαση της Γ.Σ. του Ολυμπιακού Βόλου και δηλώνει ότι θα στηρίξει τον κ. Μποτσιβάλη. Ωστόσο, ζητά να μην επαναληφθούν τα περσινά λάθη, αφού όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, το 98% των επιλογών την περασμένη σεζόν ήταν αποτυχημένες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Χαιρετίζουμε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης και την εκλογή του κ. Μποτσιβάλη ως προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εμείς δηλώνουμε πλήρη στήριξη και συμπαράσταση στον κ. Μποτσιβάλη και είμαστε σίγουροι για τον φετινό πρωταθλητισμό. Ο πρόεδρος, για τρίτη φορά στο τιμόνι του Ολυμπιακού, καλείται πλέον με τους συνεργάτες του, να δώσουν τη μεγάλη χαρά στους χιλιάδες οπαδούς μας.

Συγχαίρουμε το σώμα της γενικής Συνέλευσης, συγχαίρουμε τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη και τον πρόεδρο Νίκο Τσεκούρα για τις προσπάθειες και ενέργειές τους, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για την ομάδα μας και να είναι δίπλα στη Διοικούσα Επιτροπή, ώστε να γίνονται οι καλύτερες επιλογές σε προπονητές και παίκτες.

Επίσης συγχαίρουμε τους κ.κ. Κουφιδάκη και Τσιμπανάκο για το ενδιαφέρον τους και την ειλικρινή στάση τους στη Γ.Σ. Θα είναι χρήσιμοι στον σύλλογό μας, ο μεν κ. Κουφιδάκης με την εμπειρία του, την οικονομική του δυνατότητα και τις γνωριμίες του με φίλους, χορηγούς και σπόνσορες, ο δε κ. Τσιμπανάκος ως γνώστης της αγοράς, γέννημα-θρέμμα Ολυμπιακός, μπορεί να προτείνει ποιοτικούς παίκτες που θα τους εγκρίνει η Διοίκηση. Τώρα έρχεται η υποχρέωση του κόσμου. Όλοι με ένα διαρκείας ή με ένα εισιτήριο. Για να κάνεις πρωταθλητισμό χρειάζεται γερό οικονομικό μπάτζετ, γνώσεις, προπονητής “βράχος” και καλός μάνατζερ.

Εμείς μπορούμε να συνδράμουμε στο πρώτο μέρος, στο μπάτζετ. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν είναι δυνατόν από μόνες τους οι Διοικήσεις να αντέξουν όλο το “φορτίο” και απλώς εμείς να έχουμε απαιτήσεις. Στα άλλα υπεύθυνη είναι η Διοίκηση.

Εμείς τους καλούμε να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους, διότι πέρυσι αποτύχαμε 98% σε προπονητή και σε παίκτες. Και όποιος δε μαθαίνει από τα λάθη του, τα επαναλαμβάνει. Είναι κανόνας.

Την άλλη εβδομάδα θα έχουμε νεώτερα από τον ΣΦΟΒ από επαφές που είχαμε με υφυπουργό, για εκλογές, για τα νέα μας γραφεία στην αρχή της Ιάσονος που είμαστε σε διαπραγμάτευση, για τη γιορτή των 46 χρόνων του ΣΦΟΒ που θα τα γιορτάσουμε Οκτώβρη-Νοέμβρη.

Υ.Γ.Χαιρετίζουμε το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Τους υπενθυμίζουμε τον όρκο των Ολυμπιακών ότι για τα επόμενα 50 χρόνια, δε θα βγάλουν βουλευτή στον Βόλο και το ποσοστό τους θα είναι κάτω του 2,8%».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου