ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πρώτη επιλογή …Αμανατίδης

πρώτη-επιλογή-αμανατίδης-433260

Πρώτη προτεραιότητα στον Ολυμπιακό Βόλου είναι η σύσταση της διοικούσας επιτροπής και αμέσως μετά η πρόσληψη προπονητή ανόδου… με την εβδομάδα που ακολουθεί να θεωρείται εβδομάδα σημαντικών αποφάσεων…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τη νέα εβδομάδα οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό θα τρέξουν επί της ουσίας, καθώς αναμένεται ανακοίνωση για τα διοικητικά στο ποδοσφαιρικό τμήμα και για την ημερομηνία για της γενικής συνέλευσης, ενώ θα συγκροτηθεί η νέα διοικούσα επιτροπή.

Στη Δ.Ε., πέρα από τους Παναγιώτη Μποτσιβάλη και Ευριπίδη Τσιμπανάκο που θα έχουν τους βασικούς ρόλους (όπως δικαιωματικά θα έχει και ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου), θα υπάρχουν κι άλλοι και επιχειρηματίες που θα συμβάλουν οικονομικά, ενώ ίσως μετέχει και ο λεγόμενος μέγας χορηγός. Επίσης το διοικητικό συμβούλιο του ΑΣ Ολυμπιακός Β., θα ορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης των μελών, καθώς και τα θέματα αυτής, με πιθανή ημερομηνία τη Δευτέρα 3 Ιουλίου.

Μετά από αυτά τα διαδικαστικά, πρώτη προτεραιότητα της διοικούσας επιτροπής είναι η πρόσληψη προπονητή ανόδου… και ο Περικλής Αμανατίδης θεωρείται ο ιδανικός, μετρώντας έξι ανόδους ομάδων του από τη Γ΄ στη Β΄: το 2003 με τους Νέους Πόρους, το 2006 με τον Αγροτικό Αστέρα, το 2012 με τη Νίκη, το 2014 με τη Λαμία, το 2015 με τα Τρίκαλα και το 2016 με τον Αιγινιακό.

Φέτος, από την 1η Μαρτίου είναι στα Τρίκαλα, και σε 15 αγώνες έχει 13 νίκες, ενώ για την πιθανότητα Αμανατίδη στη θ’εση του προπονητή των ερυθρόλευκων, είχε αναφερθεί πριν από μέρες ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος λέγοντας: «Ο Περικλής είναι προσωπικός μου φίλος, όπως και πολλοί προπονητές λόγω της δουλειάς μου. Είναι καταξιωμένος προπονητής. Το έχει αποδείξει και στην πράξη. Φυσικά και έχουμε κάποιους προπονητές στο μυαλό μας, κι ένας απ’ αυτούς είναι και ο Περικλής Αμανατίδης, εφόσον όμως αποδεσμευτεί από την ομάδα των Τρικάλων. Δεν μπορούμε να μιλάμε με προπονητές που ακόμη εργάζονται».

Ο Περικλής Αμανατίδης γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη και έπαιξε ποδόσφαιρο για λίγα χρόνια στον Αστέρα Αμπελοκήπων. Σπούδασε στη Γυμναστική Ακαδημία Βελιγραδίου και το 1993-94 εργάστηκε στις Ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Θεσσαλονίκη, τελειώνοντας και την Ομοσπονδιακή Σχολή Προπονητών στο Βελιγράδι.

Το 1995-96 ξεκινάει με τις ακαδημίες του Αστέρα Αμπελοκήπων, για να ακολουθήσει η πρώτη ομάδα από το 1996 ως το 1999, όταν ήταν ο νεότερος προπονητής σε ομάδες ΕΠΣΜ και Δ’ Εθνικής. Το 1999 αναλαμβάνει τον Α.Σ. Αμπελοκήπων και το 2000 τον οδηγεί στην Γ’ Εθνική. Θα ξεκινήσει και εκεί τη σεζόν, αλλά φεύγει μετά από επτά αγωνιστικές Κυπέλλου, πριν αρχίσει το πρωτάθλημα, τον Σεπτέμβριο. Εργάζεται στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης από τον Ιανουάριο του 2001 έως τα μέσα Απριλίου του ίδιου έτους. Το καλοκαίρι του 2001 πηγαίνει στον Ποσειδώνα Νέων Πόρων, με τον οποίο κάνει δύο συνεχόμενες ανόδους από την Δ’ μέχρι την Β’ Εθνική! Ακολούθησαν: Βέροια, Κοζάνη, Αγροτικός Αστέρας, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλιθέα, Αναγέννηση Καρδίτσας, Μακεδονικός και ξανά ο Αγροτικός Αστέρας τη σεζόν 2010-11. Τον Απρίλιο του 2012 αντικατέστησε τον Απόστολο Χαραλαμπίδη στον πάγκο της Νίκης Βόλου και την επανέφερε στη Football League μέσω των play off. Κατόπιν ανέλαβε τη Λαμία πού ανέβασε, ξανά τον Αγροτικό Αστέρα και Τρίκαλα και Αιγινιακό.

Έτσι, ενώ προέχει για τον Ολυμπιακό Βόλου το θέμα του προπονητή, προκειμένου από κοινού τεχνική ηγεσία και διοίκηση να κάνουν τις μεταγραφικές κινήσεις, οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν κάνει κρούση και σε άλλους τρεις έμπειρους προπονητές περιμένοντας απαντήσεις, αφού είναι δύσκολο να πουν το «ναι» προπονητές φιλόδοξοι και με θητεία στις επαγγελματικές κατηγορίες για να δουλέψουν στην Γ’ Εθνική κατηγορία.

Πάντως, ένας ακόμη έμπειρος και γνώριμος προπονητής που βρίσκεται σε επαφές με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι και ο Γιώργος Βαζάκας, που έχει περάσει άλλες τρεις φορές από τον Βόλο και έχει καταφέρει και άνοδο από τη Γ’ στη Β’ Εθνική το 99.

Επίσης στο «κάδρο» για πάγκο των «ερυθρόλευκων» υπάρχει και ο πιο νεαρός και φιλόδοξος ο Ηρακλειώτης, Μανώλης Παπαματθαιάκης, ο οποίος εκτός από ομάδες της Κρήτης στην κατηγορία, την περασμένη σεζόν βρισκόταν στη Σαντορίνη και τον Πανθηραϊκό.

Σημασία έχει ότι οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν αρχίσει και συνεχίζουν τον σχεδιασμό της ομάδας, και εκτός τις επαφές με προπονητές, το ίδιο γίνεται με υποψήφιους να φορέσουν την ερυθρόλευκη φανέλα ποδοσφαιριστές, ενώ θα γίνουν συζητήσεις και με τους παίκτες της περσινής ομάδας που ο Ολυμπιακός επιθυμεί να κρατήσει. Θυμίζουμε, πως ο πρώτος που συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους» είναι ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης και αυτό θα γίνει σίγουρα και με τους Αναστασίου, Ανδρέα και Δήμο Κόκκα, Μπουργάνη και Παπαϊωάννου, αλλά και με αυτούς που είχαν αξιόλογη παρουσία πέρσι… ενώ γίνεται και λόγος για παίκτες που «επιστρέφουν», όπως ο Στάθης Ρόκας και ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια και να επανέλθει ο Ολυμπιακός Βόλου στις επαγγελματικές κατηγορίες…

Εκτακτη Γ.Σ. για τους παλαιμάχους

Έκτακτη Γ.Σ. θα πραγματοποιήσουν οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού Β. την Τρίτη 13 Ιουνίου στο Παρκ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Δ.Σ. της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου καλεί όλα τα μέλη του συλλόγου να παρευρεθούν σε έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 13 Ιουνίου και ώρα 20.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Παρκ με θέματα συζήτησης:

– Ενημέρωση σχετικά με το νέο ποδοσφαιρικό σύλλογο στην πόλη μας

– Ενημέρωση για τα δημοσιεύματα στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις τελευταίες ημέρες

– Διάφορα ζητήματα που αφορούν την εσωτερική λειτουργία του συλλόγου.

Παρακαλούνται όλα τα μέλη να δώσουν το παρών. Σημειώνεται ότι αν δεν υπάρχει απαρτία η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο τόπο και την ίδια ημερομηνία στις 21.00.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου