ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Παραμένει… ζητούμενο η ηρεμία

παραμένει-ζητούμενο-η-ηρεμία-435138

Ζητούμενο συνεχίζει να παραμένει η ηρεμία στον Ολυμπιακό Βόλου. Μια εβδομάδα μετά την κοινή ανακοίνωση των Ν. Τσεκούρα, Π. Μποτσιβάλη και Ε. Τσιμπανάκου, που δήλωναν ότι θα «συμπορευθούν», ανταποκρινόμενοι στο μέγεθος και την ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, νέα «αναταραχή» προκάλεσε η ανακοίνωση (χωρίς υπογραφή) παλαιμάχων με αφορμή τη δημιουργία της νέας ομάδας, κι ενώ μια μέρα μετά το Δ.Σ της Ε.Π.Π.Ο.Β. παραιτήθηκε δηλώνοντας πως δεν είχε γνώση και σχέση με την ανακοίνωση, και κατηγορείται από τους οργανωμένους φιλάθλους για υπαναχώρηση!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πάντως σε μια εποχή που χρειάζεται ηρεμία έως τη γενική συνέλευση και αναμένονταν οι πρώτες ανακοινώσεις για την κοινή γραμμή προγραμματισμού της ομάδας… φαίνεται να υπάρχουν σύννεφα των διαφωνιών στη διοικούσα επιτροπή του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ πριν από μια εβδομάδα λεγόταν πως στην προσπάθεια που επιχειρείται για την επάνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες δεν περισσεύει κανείς.

Λίγο μετά τις πληροφορίες ότι το ραντεβού με ισχυρό οικονομικό και ποδοσφαιρικό παράγοντα ήταν επιτυχημένο, και ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα είναι αυτός που θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος από το μπάτζετ της ομάδας, υπήρξε «διαρροή» ότι ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης έχει έρθει σε προχωρημένες συζητήσεις για τον Πιερικό, παρότι στην Κατερίνη κάνουν λόγο ότι έχουν προχωρήσει σε συμφωνία με Γερμανούς για τα διοικητικά της ομάδας της Πιερίας!

Και μόνο που το «ενδιαφέρον» Μποτσιβάλη για άλλη ομάδα δεν διαψεύστηκε, έρχεται σε αντίθεση με την κοινή ανακοίνωση που ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είμαστε αποφασισμένοι, όχι μόνο να συνεχίσουμε τη συμπόρευση και τη νέα αγωνιστική περίοδο ώστε να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε βάλει για την επάνοδο της μεγαλύτερης ομάδος της πόλης μας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αλλά και να παρουσιαστούμε ισχυρότεροι, με τη συμμετοχή και άλλων ανθρώπων, ικανών αθλητικά και οικονομικά… να δημιουργήσουμε μια ομάδα αντάξια της ιστορίας και του ονόματος του Ολυμπιακού Βόλου, χωρίς τα λάθη και τις υπερβολές της περσινής περιόδου, με διακριτούς ρόλους ο καθένας μας, ώστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και με συμπαραστάτη τον υπέροχο κόσμο μας, να προσπαθήσουμε να πετύχουμε ό,τι δεν καταφέραμε την περσινή περίοδο».

Η όλη αβεβαιότητα παρά τις «κινήσεις» έχει πάει πίσω και τη γενική συνέλευση, που μάλλον πάει αρχές Ιουλίου, ενώ ο προπονητής που ολοκλήρωσε τη χρονιά αρχικά ως βοηθός προπονητή των Π. Τζαναβάρα, Τ. Καβακά και Σ. Παπαβασιλείου, και ως πρώτος προπονητής στα τελευταία έξι ματς, με απολογισμό 3 νίκες, 2 ισοπαλίες κα μία ήττα, ο Κώστας Μπράτσος που δεν «ενοχλήθηκε» από την διοίκηση ούτε για να παραδώσει την έκθεση του, υπέβαλε εγγράφως την παραίτησή του από την ομάδα, ζητώντας παράλληλα να γίνει δεκτή από τη διοίκηση, θέλοντας να κάνει σαφές ότι δεν πρόκειται να αλλάξει απόφαση. Επομένως, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο, έχοντας ως προπονητής ολοκληρώσει κατά γενική ομολογία με επιτυχία την πρώτη του χρονιά σε εθνική κατηγορία.

Πάντως κι ενώ δεν υπάρχει κάτι σίγουρο, γίνεται λόγος για παίκτες και σύμφωνα με το liganews, τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου ετοιμάζεται να ξαναφορέσει ο Στάθης Ρόκας, που είναι στον σχεδιασμό της νέας σεζόν, προκειμένου ο Ολυμπιακός να μπορέσει να κατακτήσει την άνοδο. Ο 32χρονος μέσος, με θητεία σε Ατρόμητο, Ιωνικό, Βύζαντα Μεγάρων, Θρασύβουλο, Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο, Παναχαϊκή και Πανελευσινιακό, λέγεται ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στον Ολυμπιακό Βόλου, στον οποίο αγωνίστηκε τη σεζόν 2010-11 και τη διετία 2013-15.Ο Στάθης Ρόκας φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στην Ελευσίνα και τον Ιανουάριο μετακόμισε στον Φωστήρα.

Επίσης από την ίδια πηγή προκύπτει πως τον χορό των ανανεώσεων στον Ολυμπιακό Βόλου ξεκίνησε ο 25χρονος μεσοεπιθετικός, Γρηγόρης Ευθυμιάδης, που λέγεται ότι είναι ο πρώτος παίκτης που συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους», για να παραμείνει, και που πέρσι μέτρησε 28 συμμετοχές και τρία γκολ.

Όσον άφορα την άλλη εσωτερική διαμάχη που προκλήθηκε από επιστολή παλαιμάχων με αφορμή τη δημιουργία τρίτης ομάδας στον Βόλο, ήδη την παραίτησή του υπέβαλε από τη θέση του προέδρου της Ένωσης Παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου ο Γιάννης Θεοδωρίδης, κάτι που έκαναν και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ, αφού η ανακοίνωση δεν προέρχονταν από την ΕΠΠΟΒ ούτε και εστάλη όπως οι προηγούμενες ανακοινώσεις.

Ο Αχιλλέας Μπέος που ήταν «στόχος» της ανακοίνωσης των «αγνώστων» παλαιμάχων, μετά τις εξελίξεις με τις παραιτήσεις σχολίασε «Η παραίτηση τόσο του προέδρου της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου, Γιάννη Θεοδωρίδη, όσο και του μέλους του ΔΣ, κ. Γιώργου Καραμίχαλου, αποτελούν αναμφίβολα την πιο σκληρή και αποστομωτική απάντηση, ένα μπούμερανγκ, σε αυτούς που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τον Ολυμπιακό Βόλου για μικροπολιτική και άλλα ιδιοτελή συμφέροντα. Συνεπώς ο δικός μου σχολιασμός είναι περιττός.

Οφείλω, πάντως, να σημειώσω ότι όλοι κρινόμαστε καθημερινά για τους λόγους και, κυρίως, τις πράξεις μας. Και γι’ αυτό η πόλη μας δεν θα επιστρέψει στο «σκοτεινό» παρελθόν, όπως κάποιοι επιθυμούν και μάχονται, μετερχόμενοι κάθε αθέμιτο μέσο. Το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αυτογελοιοποιούνται με τέτοιες τραγικές μεθοδεύσεις».

Από την πλευρά του ο Ι. Θεοδωρίδης αφού ανέφερε πως δεν είχε τεθεί υπόψιν του η ανακοίνωση, ανέφερε: «Εμείς είμαστε Ολυμπιακός Βόλου. Εμείς υποστηρίζουμε τις θέσεις του Ολυμπιακού Βόλου. Δεν είμαστε ούτε προσωπολάτρες ούτε τα βάζουμε με πρόσωπα.

Αυτή είναι η άποψη η δική μου κι αυτή είναι η άποψη που έχω εκφράσει και στο Δ.Σ. των παλαιμάχων, που έχει εννιά μέλη, που είναι εκτός από μένα οι κύριοι Γκανάτσιος, Καραμίχαλος, Βήττας, Κασιούρας, Νικοβιώτης, Παπαϊωάννου, Κωστούλας και Μάνδαλος… Ο σύλλογός δε διαλύεται. Θα συγκαλέσουμε Γ.Σ. των μελών και θα αναλάβουν αυτοί που θέλουν να βγάζουν τέτοιες ανακοινώσεις. Αφού υπάρχουν άτομα που θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από μας και δε διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις σωστά, ας αναλάβουν αυτοί».

Πάντως με ανακοίνωση στη σελίδα τους στο facebook, οι Austrian Boys, καταφέρονται κατά των παλαιμάχων του Ολυμπιακού Βόλου λόγω της απόφασης των περισσότερων να παραιτηθούν και την οποία χαρακτηρίζουν ως προϊόν εκβιασμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου