ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γνωρίζει κατηγορία και δυσκολίες

γνωρίζει-κατηγορία-και-δυσκολίες-440351

Το ότι στον Ολυμπιακό Βόλου, σε μια περίοδο αγωνιστικής αδράνειας, γίνονται κινήσεις προγραμματισμού για την επόμενη χρονιά, κι όλα αυτά πριν ακόμα τη γενική συνέλευση που θα δώσει το οκ συνέχειας στη διοικούσα επιτροπή, σίγουρα δίνει την ελπίδα για το καλύτερο αύριο, ενώ στα θετικά είναι και το γεγονός πως στους ερυθρόλευκους που θα είναι και του χρόνου στη Γ΄ Εθνική, ότι «έμαθαν» πολλά και πλέον θέλουν να αποφύγουν τα λάθη, σε μια κατηγορία που παίζει ρόλο η δύναμη, ο ενθουσιασμός, το πάθος και η δίψα για διάκριση των παικτών … στοιχεία που αποδείχθηκαν πως είναι πάνω από «ονόματα», πλούσια βιογραφικά και βαριές «φανέλες»!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ήδη ενώ προγραμματίζεται η νέα χρονιά και ο Ολυμπιακός Βόλου έχει πλέον τη γνώση, θέλοντας να αποφύγει λάθη που του στέρησαν φέτος την επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Στο νέο πρωτάθλημα θα υπάρχουν πολλές νέες ομάδες, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι νέες ομάδες από τη Θεσσαλία έρχονται στην κατηγορία έχοντας πάρει νταμπλ.

Εκτός του Γ.Σ. Αλμυρού που ήταν πρωταθλητής και κυπελλούχος ΕΠΣΘ κάτι ανάλογο πέτυχαν ο Αχιλλέας Φαρσάλων,ο ΑΟ Σελλάνων και ο Διγενής Νεοχωρίου στις Ενώσεις τους και κέρδισαν άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

Ο Α.Ο. Σελλάνων, με προπονητή τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού Β. Λάμπρο Καλογεράκη, θα είναι εκπρόσωπος της Καρδίτσας, ο Διγενής Νεοχωρίου θα είναι η δεύτερη ομάδα από τα Τρίκαλα μετά τους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου που φέτος έκαναν ζημιές, ενώ ο Αχιλλέας Φαρσάλων, με προπονητή τον Τάκη Παραφέστα, τον πολύπειρο Νεμπεγλέρα τον Ν. Βούλγαρη που πέρασε από τη Νίκη, επιστρέφει στη Γ΄ Εθνικη μετά από 27 χρόνια.

Άλλωστε το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη νέα σεζόν 2017-18 αλλάζει σημαντικά και θα θυμίζει την παλιά Δ’ Εθνική, αφού θα υπάρξει αύξηση των ομάδων και των ομίλων για να μειωθούν τα έξοδα, ενώ σημαντική αλλαγή είναι ότι οι πρωταθλητές των 8 ομίλων που θα δημιουργηθούν, δεν θα κερδίσουν απευθείας την άνοδο στη Football League, αλλά μέσω αγώνων μπαράζ τα τέσσερα εισιτήρια, ενώ θα υποβιβάζονται τουλάχιστον έξι ομάδες από κάθε όμιλο.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, υπολογίζοντας να έχει στον όμιλό του Νίκη Βόλου, Ρήγα Φεραίο, Γ.Σ. Αλμυρού, Βόλο Ν.Π.Σ., Αχιλλέα Φαρσάλων, Α.Ο. Σελλάνων, Μαύρους Αετούς, Διγενή, Ε.Α. Ιστιαίας, Οπούντιο Μαρτίνου, Βελούχι, Διαγόρα Σεβαστής, Πιερικό, και Ποσειδώνα Ν. Πόρων, θέλει να είναι ο πιο δυνατός αγωνιστικά, ενώ εξωαγωνιστικά το θετικό είναι η ύπαρξη συνέχειας της περσινής διοικούσας επιτροπής, και μάλιστα πιο ενισχυμένη, για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια και να επανέλθει ο Ολυμπιακός Βόλου στις επαγγελματικές κατηγορίες…

Έκτος της αγωνιστικής ενίσχυσης άλλωστε και διοικητικά έχουν βρεθεί επιχειρηματίες που θα συμβάλουν οικονομικά στη νέα αγωνιστική περίοδο, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν κι αυτά στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη….

Ακόμη και οργανωτικά θα αλλάξουν κάποιες δομές, ενώ όλες οι διεργασίες υπό την «εποπτεία» του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου, αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, οπότε και στη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη, τον Ιούλιο, θα γίνει η παρουσίαση της ολοκληρωμένης πρότασης για τη νέα χρονιά.

Όμως και άλλα ζητήματα θα πρέπει να είναι λυμένα πριν τη Γ.Σ του ερασιτέχνη, αφού ήδη υπάρχει μερική προσέγγιση στους ερυθρόλευκους παίκτες που θα αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας της επόμενης χρονιάς, καθώς όσοι τελείωσαν τη χρονιά είναι άγνωστο αν θα συνεχίσουν να φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα και του χρόνου. Πάντως γενικότερα υπάρχουν σκέψεις, και το ζητούμενο είναι να υπάρχει όραμα για να πειστούν κάποιοι παίκτες για συνέχεια…

Ο Σάκης Κατσούλης, που ήταν ίσως ο MVP και ο ρέκορντμαν των συμμετοχών, φαίνεται να έχει προτάσεις μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά θέλει και συνέχεια στον Βόλο, ενώ στο πλάνο παραμονής είναι οι Ευθυμιάδης, Αναστασίου, Σταύρου Οικονόμου, Ζώνας, Κέρι, Χολέβας, Κολημήτρας, Ανδρέας και Δήμος Κόκκας και οι νεαροί Μπουργάνης και Παπαϊωάννου. Σε αναμονή είναι ο πρώτος σκόρερ Κώστας Φλίγκος, και ενώ ο Στουρνάρας είναι προς αποχώρηση κυρίως λόγω ηλικίας, δεν έχουν πει οριστικό αντίο ο Γιάννης Δωματάς που έφυγε λόγω στράτευσης (αλλά πήρε αναβολή), και ο Μασάντο…

Ακόμη, τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου λέγεται ότι ετοιμάζεται να ξαναφορέσει ο Στάθης Ρόκας, που σύμφωνα με το liganews είναι στον σχεδιασμό της νέας σεζόν, προκειμένου ο Ολυμπιακός να μπορέσει να κατακτήσει την άνοδο. Ο 32χρονος μέσος, με θητεία σε Ατρόμητο, Ιωνικό, Βύζαντα Μεγάρων, Θρασύβουλο, Αστέρα Τρίπολης, Πανιώνιο, Παναχαϊκή και Πανελευσινιακό, λέγεται ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στον Ολυμπιακό Βόλου, στον οποίο αγωνίστηκε τη σεζόν 2010-11 και τη διετία 2013-15.Ο Στάθης Ρόκας φέτος ξεκίνησε τη χρονιά στην Ελευσίνα και τον Ιανουάριο μετακόμισε στον Φωστήρα.

Θετικό είναι ότι τώρα οι ερυθρόλευκοι δεν ξεκινούν από το «μηδέν», όπως συνέβη την προηγούμενη σεζόν, έχοντας το περιθώριο να σχεδιάσουν το τμήμα με μεγαλύτερη άνεση χρόνου κι έχοντας μία καλή βάση σε όλα τα επίπεδα, ενώ και η επιστροφή Ρόκα που είναι περισσότερο από πιθανή αφού θα αποτελέσει την ηγετική φυσιογνωμία στον αγωνιστικό χώρο και μπορεί να «κρατήσει» τα αποδυτήρια όποτε το έχει ανάγκη η ομάδα, ενώ δεν θα είναι ο μόνος που «επιστρέφει» για άνοδο!

Στην γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου θα παρουσιάσει πέρα από τους χορηγούς, τον νέο προπονητή και ορισμένα ονόματα παικτών.

Ήδη οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού συζητούν με προπονητές, που γνωρίζουν την κατηγορία, αλλά έχουν και παραστάσεις από την παρουσία τους στον πάγκο ομάδων Β’ Εθνικής, κι ενώ έχει ακουστεί έντονα το όνομα του Περικλή Αμανατίδη, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, στις τελευταίες ραδιοφωνικές του δηλώσεις τόνισε πως «Φυσικά και έχουμε κάποιους προπονητές στο μυαλό μας κι ένας απ’ αυτούς είναι και ο Περικλής Αμανατίδης, εφόσον όμως αποδεσμευτεί από την ομάδα των Τρικάλων», ενώ εξέφρασε και την άποψη ότι ο Ολυμπιακός Βόλου πρέπει να παίξει στο ΕΑΚ.

Ο Ε. Τσιμπανάκος αναφερόμενος και σε «συμπαίκτες» τόνισε, πως «υπάρχουν τρία-τέσσερα άτομα, που θέλουν να συνεισφέρουν οικονομικά στην ομάδα και είναι οικογενειάρχες, σοβαροί επιχειρηματίες με το ανάλογο προφίλ…» ενώ τις τελευταίες μέρες το ραντεβού στην Αθήνα του Τσιμπανάκου, του Μποτσιβάλη και του Ερασιτέχνη με ισχυρό οικονομικό και ποδοσφαιρικό παράγοντα, ήταν επιτυχημένο και ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα είναι αυτός που θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος από το μπάτζετ της ομάδας.

Σχεδιασμός στο μπάσκετ

Συνεχίζονται οι κινήσεις προγραμματισμού ενόψει Α1 για τη γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου που ήδη έχει προχωρήσει στην απόκτηση της Ευτυχίας Δεληγιάννη και της Ευγενίας Κωτούλα και στις ανανεώσεις συνεργασίας, με την Εύη Κυριατζίδου, την Άννα Ταντουρόφσκα, τη Ραφαέλα Σουλτάνη, την Ελένη Ζήτη, τη Λαμπρινή Αγαγιώτου, την Νένα Παγκαλίδου και την Ιωάννα Τότση, που θα συνεχίσουν στην Α1.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου