ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Νέα ομάδα» και νέα δεδομένα!

νέα-ομάδα-και-νέα-δεδομένα-447928

Νέα δεδομένα φέρνει η έλευση 3ης ομάδας στον Βόλο που θα αγωνιστεί στη Γ΄ Εθνική και αναμένεται να γίνει πράξη τις επόμενες μέρες, και αυτό προκύπτει από τη γενική συνέλευση της Πύδνας Κίτρους, όπου ουσιαστικά οριστικοποιήθηκε η διάλυση της ομάδας που φέτος έπαιξε στον 2ο όμιλο, παραχωρώντας τη θέση της στη νέα ομάδα «Π.Σ. Βόλος».

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Παρότι μέχρι χθες δεν υπήρχε κάτι επίσημο παρά την έντονη φημολογία περί νέας ομάδας στον Βόλο, σήμερα Τρίτη ανακοινώθηκε η παρουσίαση του νέου συλλόγου. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Το όραμα για τη δημιουργία μιας νέας ομάδας στη Μαγνησία πήρε σάρκα και οστά. Ο Βόλος Ν.Π.Σ. είναι πλέον γεγονός, με την ευχή όλων μας η προσπάθεια αυτή να αγκαλιαστεί από όλους τους φιλάθλους του Βόλου και της Μαγνησίας. Η παρουσία της νέας ομάδας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα της χώρας δεν έχει σκοπό να διχάσει τους Βολιώτες φιλάθλους, αλλά να τους ενώσει με έναν και μόνο στόχο. Να ξαναφέρει τον Βόλο στο επίκεντρο του Ελληνικού- και όχι μόνο- ποδοσφαίρου.

Η επίσημη έναρξη της νέας αυτής προσπάθειας θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 12.00 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Ξενία» όπου ο πρόεδρος του Βόλος Ν.Π.Σ. θα δώσει συνέντευξη Τύπου μέσα από την οποία θα αναλύσει στους δημοσιογράφους το πλάνο των ανθρώπων εκείνων που οραματίστηκαν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή. Οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ζωντανά τη συνέντευξη Τύπου από την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, η οποία από την Παρασκευή θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία με συνεχή ενημέρωση».

Στόχος είναι η άμεση αναρρίχησή στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα και θα πάρει μέρος στην Γ΄ Εθνική κατηγορία με νέο ΑΦΜ και με αίτημα μεταφοράς έδρας.

Αν η νέα ομάδα πάρει και «μεταγραφή» στην ΕΠΣ Θεσσαλίας από την Ένωση της Πιερίας, το θέμα που θα τεθεί για τη νέα Γ’ Εθνική είναι αν θα γίνει κλήρωση για τον Θεσσαλικό όμιλο ή αν θα ξεπεραστεί η διάταξη που αναφέρει πως σε κάθε όμιλο μπορούν να αγωνίζονται 4 ομάδες από κάθε νομό.

Η «νέα ομάδα» πάντως, που λέγεται πως θα έχει προπονητή τον Τάκη Γκώνια, φαίνεται να ξεκίνησε μετά τη Γ.Σ. διάλυσης και παραχώρησης της θέσης από την Πύδνα που οδηγείται στο Γ΄ τοπικό (Ε.Π.Σ. Πιερίας), και … συστήνεται ξανά ως «ΜΑΣ Κίτρους».

Με ή χωρίς τη νέα ομάδα, για τη νέα Γ΄ Εθνική υπάρχουν ακόμη ερωτηματικά ως προς τη συγκρότηση των ομίλων…

Άλλωστε το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη νέα σεζόν 2017-18 αλλάζει σημαντικά και θα θυμίζει την παλιά Δ’ Εθνική, αφού θα μεγαλώσει με αύξηση των ομάδων και των ομίλων για να μειωθούν τα έξοδα, ενώ η σημαντική αλλαγή είναι το ότι οι πρωταθλητές των 8 ομίλων που θα δημιουργηθούν, δεν θα κερδίσουν απευθείας την άνοδο στη Football League, αλλά μέσω αγώνων μπαράζ τα τέσσερα εισιτήρια, ενώ θα υποβιβάζονται τουλάχιστον έξι ομάδες από κάθε όμιλο.

Στο πλάνο για τη νέα σεζόν είναι οι 52 ομάδες της φετινής περιόδου, οι 4 που θα υποβιβαστούν από τη Football League και οι 53 πρωταθλητές των Ενώσεων, και η ομάδα που έπαιξε τελικό Κυπέλλου Ερασιτεχνών και δεν ήταν πρωταθλήτρια στην Ένωσή της – σύνολο 110 ομάδες.

Οι 110 ομάδες θα μοιραστούν σε 8 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Αυτό σημαίνει πως οι όμιλοι θα περιλαμβάνουν 13-14 ομάδες, με τις αποστάσεις και κατά συνέπεια τα έξοδα να μειώνονται.

Οι ομάδες της Μαγνησίας θα είναι οι περισσότερες στον 4ο πιθανότατα όμιλο, όπου 21 ομάδες είναι υποψήφιες σύμφωνα με τα γεωγραφικά κριτήρια.

Με τα ως τώρα δεδομένα, ο όμιλος που βασικά θα είναι ο Θεσσαλικός, δεν θα έχει τις ομάδες της περιφέρειας Ηπείρου, ενδέχεται όμως να έχει από την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας την Πιερία, της Δυτ. Μακεδονίας τα Γρεβενά και από «κάτω» πιθανόν Φθιώτιδα, Ευρυτανία με ερωτηματικό την Εύβοια.

Έτσι από τη Μαγνησία οι ομάδες είναι: Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Ρήγας Φεραίος, Γ.Σ. Αλμυρού, Βόλος Π.Σ. Από τη Λάρισα ο Αχιλλέας Φαρσάλων, από την Καρδίτσα ο Α.Ο. Σελλάνων και από τα Τρίκαλα οι Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου και ο Διγενής Νεοχωρίου

Στην Εύβοια τώρα είναι 3 ομάδες και έκτος της Ε.Α. Ιστιαίας που έπαιξε με Βόλο, είναι ο ΑΟ Χαλκίδας, που και φέτος ήταν σε άλλο όμιλο, και προστέθηκε και ο Ταμυναϊκός που γεωγραφικά είναι ακόμη πιο κάτω (Αλιβέρι) από τη Χαλκίδα

Από τη Φθιώτιδα είναι ο Οπούντιος Μαρτίνου, με έδρα πιο κοντά στην Αθήνα, από την Ευρυτανία το ΑΠΟΚ Βελούχι και από τη Φωκίδα ο Αστέρας Ιτέας, ενώ αν ο όμιλος «ανοίξει προς τα κάτω» υπάρχουν 2 ομάδες από τη Βοιωτία: ο Α.Ο. Θήβα και ο ΑΠΟ Αμβρυσέα Διστόμου… Αν πάλι τα γεωγραφικά κριτήρια είναι όπως πέρσι, στον όμιλο θα μπουν Διαγόρας Σεβαστής, Πιερικός, Ποσειδών Ν. Πόρων από την Πιερία και ο Πυρσός από τα Γρεβενά.

Τη λύση στη συγκρότηση των ομίλων θα δώσει η επιτροπή Γ΄ Εθνικής της ΕΠΟ όχι άμεσα, αφού θα περιμένει τυχόν αποχωρήσεις και τις δηλώσεις συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα, που θυμίζουμε πως οι πρωταθλητές των 8 ομίλων δεν θα κερδίσουν απευθείας την άνοδο στη Football League, αλλά θα διεκδικούν μέσω αγώνων μπαράζ τέσσερα εισιτήρια!

21 ομάδες για έναν όμιλο

ΜΑΓΝΗΣΙΑ: Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Ρήγας Φεραίος, Γ.Σ. Αλμυρού, Βόλος Π.Σ

ΛΑΡΙΣΑ: Αχιλλέας Φαρσάλων

ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Α.Ο. Σελλάνων

ΤΡΙΚΑΛΑ: Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου, Διγενής Νεοχωρίου

ΠΙΕΡΙΑ: Διαγόρας Σεβαστής, Πιερικός, Ποσειδών Ν. Πόρων

ΓΡΕΒΕΝΑ: Πυρσός

ΦΘΙΩΤΙΔΑ: Οπούντιος Μαρτίνου

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ: ΑΠΟΚ Βελούχι

ΦΩΚΙΔΑ: Αστέρας Ιτέας

ΕΥΒΟΙΑ: Ε.Α.Ιστιαίας, ΑΟ Χαλκίδας, Ταμυναϊκός Αλιβερίου

ΒΟΙΩΤΙΑ: Α.Ο. Θήβα, ΑΠΟ Αμβρυσέας Διστόμου

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου