ΤΟΠΙΚΟ

Ντέρμπι κορυφής το Σαββατοκύριακο

ντέρμπι-κορυφής-το-σαββατοκύριακο-505564

Σαββατοκύριακο με ντέρμπι είναι αυτό που έρχεται για τα τοπικά πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ, αφού τόσο στην Α΄ όσο και στη Β΄ Κατηγορία αγωνίζονται ο πρώτος με τον δεύτερο – και στις δυο περιπτώσεις η ομάδα κορυφής είναι φιλοξενούμενη. Έτσι το ενδιαφέρον την Κυριακή είναι στο ματς Διαγόρας-ΓΣ Αλμυρού στην 24η αγωνιστική της Α’, και το Σάββατο στο Αγχίαλος-Μαγνησιακός, στη19η αγωνιστική στη Β΄ κατηγορία.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Αλμυρός, που εδώ και 5 μήνες έχει μόνο νίκες στο γήπεδο και έχει ρυθμό (την Τετάρτη πήρε πρόκριση στο κύπελλο ερασιτεχνών), θα παίξει στο Στεφανοβίκειο όπου ο Διαγόρας είναι αήττητος και πιο ξεκούραστος, αφού την προηγούμενη αγωνιστική κέρδισε χωρίς αγώνα…

Το κυριακάτικο ντέρμπι στο Στεφανοβίκειο αναμένεται να κρίνει πολλά στην κορυφή, αν και θα απομένουν άλλοι 6 αγώνες ως το φινάλε.

Σε αυτή την 24η αγωνιστική, έκτος από το Διαγόρας-ΓΣ Αλμυρού, ο 3ος στη βαθμολογία Πύρασος (54 β.) θα υποδεχτεί την Αγία Παρασκευή, στην 25η ο ΓΣΑ (60 β.)κερδίζει χωρίς αγώνα (την ΑΕΔ),ο Διαγόρας (55 β.) θα παίξει έκτος με τον Ηρακλή και ο Πύρασος θα υποδεχτεί τον Σαρακηνό. Στην 26η τον Ηρακλή θα υποδεχτεί ο ΓΣΑ, τον Πρωτεσίλαο ο Διαγόρας και ο Πύρασος θα παίξει στη Σκόπελο… και ως το τέλος ο Αλμυρός έχει Πρωτεσίλαο, Σαρακηνό εκτός, και Αγία Παρασκευή και Σκόπελο εντός. Ο Διαγόρας, Σαρακηνό και Παγασητικό εντός, Αγία Παρασκευή και Σκόπελο εκτός, ενώ ο Πύρασος έχει Παγασητικό και Θησέα στην Αγχίαλο και Άρη και Σκιάθο εκτός.

Η Β΄ Κατηγορία

Στην τελική ευθεία μπαίνει και το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας, όπου πολλά αναμένεται να κριθούν στη μάχη για την πρωτιά ανόδου στους δυο ομίλους, αλλά και για τη δεύτερη θέση που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ για την άνοδο.

Στον Α΄ΟΜΙΛΟ, η Α.Ε.2002 (40 βαθ.) θα υποδεχτεί Εθνικό, θα παίξει εκτός με Πανιώνιο, Μακρινίτσα και στο φινάλε έχει στην έδρα της τον Τοξότη, ενώ ο ισόβαθμος Άνθ. Γαζής έχει 3 ματς εκτός έδρας (με Δάφνη, Κένταυρο Ν.Π. και Πανιώνιο) και ένα ματς προτελευταία αγωνιστική στην έδρα του με τον Εθνικό.

Ο Πηλέας που έχασε έδαφος (36 β.) έχει επίσης 3 ματς έκτος (Ελευθεριακό, Κένταυρος Ν.Π., Εθνικό) και στην 20η αγωνιστική είναι γηπεδούχος με τη Δάφνη, ενώ ο Πανιώνιος (33 β.) ελπίζει και μπορεί να είναι ρυθμιστής, αφού παίζει ως γηπεδούχος με τους 2 πρωτοπόρους Α.Ε.2002 (στην 20η) και Άνθιμο Γαζή (22η), και εκτός έχει Μακρινίτσα και Τοξότη.

Στον Β΄ΟΜΙΛΟ της Β’ κατηγορίας ΕΠΣΘ, ο Μαγνησιακός είναι στους 46 βαθμούς, έχει άλλους τρεις σίγουρους (3-0 α.α. του Αργοναύτες στην 22η), τώρα έχει ντέρμπι στην Αγχίαλο, μετά υποδέχεται Ηρακλή Αγίων Θεόδωρων και παίζει και με τους Ν. Αθλητές εκτός …και με δυο νίκες εξασφαλίζει την πρωτιά, αφού (αν το πετύχει) η Αγχίαλος (42 β.)και οι Μικροθήβες ούτε με 4 νίκες δεν τον φθάνουν!

Η Αγχίαλος έχει 3 ματς έδρας (τα δυο ντέρμπι με Μαγνησιακό και Δήμητρα), άλλο ένα με τους Ν.Α. Νίκης και στην 21η παίζει στους Άγιους Θεοδώρους, ενώ οι Μικροθήβες έχουν εκτός Άθλο και Αγία Άννα και εντός Μυρμιδόνες και Αγροτικό.

Τέλος, η Δήμητρα Ευξεινούπολης (35 β.) έχει μαθηματικές ελπίδες δεύτερης θέσης μόνο με 4 στα 4 και πολλαπλά στραβοπατήματα Αγχιάλου και Μικροθηβών…

Το πρόγραμμα στην 24η αγωνιστική στην Α΄ Κατηγορία και στην 19η της Β΄ΕΠΣΘ το Σαββατοκύριακο έχει ως εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – 24η αγωνιστική

Σάββατο 8 Απριλίου

*Γηπ. Σούρπης (4μ.μ.): Αίας-Πρωτεσίλαος

*Γηπ. Αγίας Παρασκευής (4 μ.μ.): Παγασητικός-Θησέας

*Γηπ.ΕΑΚ Βόλου (4μ.μ.): Σαρακηνός-Απόλλων Καναλίων

Κυριακή 9 Απριλίου

*Γηπ. Βασδέκειο (11π.μ.): Ακρόπολη Σεσκλου-Ηρακλής

*Γηπ. Σκοπέλου (2μ.μ.): Σκόπελος-Σκιάθος

*Γηπ. Αγχιάλου(4μ.μ.): Πύρασος-Αγία Παρασκευή

*Γηπ. Στεφανοβικείου (4μ.μ.): Διαγόρας-ΓΣ Αλμυρού

Άρης-Α.Ε. Διμηνίου 3-0 α.α.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ -19η αγωνιστική

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 8 Απριλίου

*Γηπ. Πορταριάς (4μ.μ.): Μακρινίτσα-Πανιώνιος

*Γηπ. Αλλης Μεριάς (4μ.μ.): Ιάσων Α.Μ.-Εν.Λεχωνίων/Νηλέας

*Γηπ. Γατζέας (4μ.μ.): Α.Ε. 2002-Εθνικός

*Γηπ.Νεάπολης (4μ.μ.): Δάφνη-Άνθιμος Γαζής

Κυριακή 9 Απριλίου

*Γηπ. ΕΤΒΑ (4μ.μ.): Ελευθεριακός-Πηλέας

*Γηπ. Ι.Μ.Δημητριάδος (4μ.μ.): Τοξότης-Κένταυρος Ν.Π.

Β΄ΟΜΙΛΟΣ

Σάββατο 8 Απριλίου

*Γηπ. Αγχιάλου (4μ.μ.): Α.Σ.Αγχίαλος-Μαγνησιακός

*Γηπ.Ι.Μ.Δημητριάδος (4μ.μ.): Ν.Α. Νίκης-Αγία Άννα

Κυριακή 9 Απριλίου

*Γηπ. Αλμυρού (4μ.μ.): Άθλος-Μικροθήβες

*Γηπ. Αγίων Θεοδώρων (4μ.μ.): Ηρακλής Α.Θ.-Αγροτικός

*Γηπ. Ευξεινούπολης (4μ.μ.): Δήμητρα-Αχιλλέας Αχιλλείου

Μυρμιδόνες-Αργοναύτες 3-0 α.α.

28/4 η ετήσια εορτή της ΕΠΣΘ

Η ΕΠΣ Θεσσαλίας ανακοίνωσε την αλλαγή ημέρας της ετήσιας εορτής της για την Παρασκευή 28/4/2017 στο κέντρο διασκεδάσεως PREMIERA.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου