ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Οι ακαδημίες δείχνουν το μέλλον

οι-ακαδημίες-δείχνουν-το-μέλλον-505652

Ενώ ο Απρίλιος είναι μήνας εκλογών στη Νίκη και αγωνιστικά υπάρχουν τρία ματς, όλα στον Βόλο, στην ομάδα της Νέας Ιωνίας συνειδητοποιούν πως οι ακαδημίες είναι αυτές που δείχνουν το μέλλον και ήδη οργανώνεται ποδοσφαιρικό camp σε ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ το μεγάλο «δώρο» έρχεται από έναν παίκτη που ξεκίνησε στις ακαδημίες, καθώς η Νίκη θα γεμίσει τα ταμεία της από τη μεταγραφή του Βολιώτη Δημήτρη Λημνιού στον ΠΑΟΚ

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηνέλης

Το Σάββατο 22 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην Νίκη Βόλου και, όπως ανακοινώθηκε, η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των αιτήσεων των υποψηφιοτήτων θα είναι μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 20 Απριλίου. Στην ανακοίνωση της Νίκης, που αφορά την εκλογική διαδικασία, σημειώνεται ότι μετά από απόφαση της γεν. συνέλευσης για την εκκαθάριση του μητρώου μελών, τα παλιά μέλη που οφείλουν συνδρομές 18 μηνών και άνω μπορούν να τακτοποιηθούν οικονομικά μέχρι την Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 και ώρα 21:00, σε διαφορετική περίπτωση τα μη ενεργά μέλη θα διαγραφούν από το μητρώο του σωματείου.

Πάντως η Νίκη, μέχρι τις εκλογές έχει να παίξει για την 25η αγωνιστική την Κυριακή( 4μ.μ.) με τον Πιερικό και μετά το Πάσχα και τις εκλογές θα ακολουθήσει την επομένη (23/4) το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Βόλου στο Πανθεσσαλικο, ενώ ο Απρίλιος θα «κλείσει» στη Νέα Ιωνία, που για την 27η αγωνιστική 30/4 (5μ.μ.) η Νίκη θα υποδεχτεί τους Μαύρους Αετούς….

Οφελος από τη μεταγραφή Λημνιού

Από τον Βόλο στον Ατρόμητο και στον ΠΑΟΚ είναι η ποδοσφαιρική διαδρομή του Δημήτρη Λημνιού, και η μεταγραφή του νεαρού Βολιώτη άσου, που ξεκίνησε από τις Ακαδημίες της Νίκης Βόλου, θα γεμίσει και τα κυανόλευκα ταμεία!

Ο νεαρός άσος, προϊόν της Ακαδημίας του Αθλητικού Κολλεγίου της Νίκης, θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και από την μεταγραφή έχει σημαντικό όφελος και η Νίκη Βόλου, η οποία βάσει της συμφωνίας που είχε κάνει και είχε καρπωθεί αρχικά 10 χιλιάδες ευρώ με την πρώτη επίσημη συμμετοχή σε επαγγελματικό επίπεδο, θα εισπράξει και το ποσοστό μεταπώλησης που φθάνει στο 10%. Δηλαδή αν η μετακίνηση του από τον Ατρόμητο στον ΠΑΟΚ έχει κόστος 800 χιλ. ευρώ, τότε οι κυανόλευκοι θα εισπράξουν 80 χιλ. ευρώ!

Αξίζει να σημειωθεί πως από το ποσοστό μεταπώλησης βάσει FIFA, η Νίκη Βόλου θα αξίωνε το 5%, αλλά αυτό έφτασε στο 10% μετά τη συμφωνία των κυανόλευκων με τον πρόεδρο του Ατρόμητου Γιώργο Σπανό.

Ο Δημήτρης Λημνιός, όσο ήταν στην οικογένεια της Νίκης αγωνίσθηκε και στις μικτές ομάδες Τζούνιορ της ΕΠΣΘ, ενώ η μεταγραφή του στον Ατρόμητο έγινε Ιούλιο του 2012, και για να ολοκληρωθεί, δεν ενδιαφέρθηκε η τότε ΠΑΕ και τέθηκε σε ψηφοφορία στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής, κάτι που είχε εισηγηθεί ο νυν πρόεδρος Στέργιος Φάτσης, και πέρασε ομόφωνα, ενώ από πλευράς Νέων Αθλητών ο Αποστόλης Χαλκιάς ήταν αυτός που φρόντισε για να έχει σήμερα όφελος η Νίκη.

Ο Δ .Λημνιός είναι γιος του Στέλιου που αγωνίστηκε στη Νίκη και στον Ηρακλή, και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πατέρας του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή του Δημήτρη στον ΠΑΟΚ.

Το camp της Νίκης Βόλου

Από τις 10 έως τις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά camp, με τις Ακαδημίες της Νίκης Βόλου να βάζουν τα θεμέλια πάνω σε βέλγικα πρότυπα, και προσκεκλημένοι είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές του νομού -και όχι μόνο- που θέλουν να συμμετάσχουν.

Συγκεκριμένα από τη Μ. Δευτέρα έως τη Μ. Πέμπτη, μια μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή που ξεπερνά τα όρια της Θεσσαλίας σε συμμετοχές, διοργανώνει η διοικούσα επιτροπή των ακαδημιών ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924 υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση της ΕΠΣΘ, με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Οι συμμετοχές ξεκίνησαν και για τα 200 πρώτα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα «Βλέπουμε με το μυαλό… όχι με τα μάτια». Μετά τον παραπάνω αριθμό δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές λόγο χρόνου, χώρου και αφομοίωσης του προγράμματος, που εφαρμόζεται στις ακαδημίες των Μίλαν, Μετς, Άντερλεχτ κτλ.

Συμμετοχή παιδιών σε δύο γκρουπ:

Α’ γκρουπ ηλικίας 2000-04

Β’ γκρουπ ηλικίας 2005-2008

Κόστος συμμετοχής 15 ευρώ.

Συνολικά θα γίνουν προπονήσεις 4 ωρών για κάθε παιδί από τον διεθνώς αναγνωρισμένο προπονητή κ. Μισέλ Μπρένιξ και της ομάδας του, ενώ θα χορηγηθούν μετά το πέρας της προπόνησης φρούτα, νερό, βεβαίωση συμμετοχής και το αναμνηστικό μπλουζάκι του καμπ σε όλα τα παιδιά. Οι προπονήσεις θα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Ερμή.

Ημερομηνίες-πρόγραμμα προπονήσεων

Α’ γκρουπ ηλικίας 2000-2004: Δευτέρα 10 Απριλίου και Τετάρτη 12 Απριλίου ώρα: 16:00-18:00

Β’ γκρουπ ηλικίας 2005-2008: Τρίτη 11 Απριλίου και Πέμπτη 13 Απριλίου ώρα: 16:00-18:00

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και επιμορφωτικό σεμινάριο προπονητών υπό τις οδηγίες του κ. Μισέλ Μπρένιξ και της ομάδας του. Συνολικά 10 ώρες παρακολούθησης (2 ώρες θεωρία στην αίθουσα σεμιναρίων της ΕΠΣΘ και 8 ώρες πρακτική στις εγκαταστάσεις του Ερμή).

Κόστος συμμετοχής προπονητών είναι 50 ευρώ και θα χορηγηθούν σε όλους μετά από κάθε προπόνηση φρούτα, νερά, αναμνηστικό μπλουζάκι του καμπ καθώς και το πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής παιδιών και προπονητών στα γραφεία των ακαδημιών της Νίκης Βόλου.

Τηλέφωνο: 24210-85311

Ωρες: 15:00-19:00 καθημερινά, υπεύθυνη Αναστασία Μαυρογιάννη.

Άκης Σουγγάρης: 6947321741

email:[email protected]

Ο Μπεκιάρης «σφυρίζει» στο «Π. Μαγουλάς»

Ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 25ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Το παιχνίδι της Νίκης με τον Πιερικό στο «Π. Μαγουλάς» (Κυριακή 9/4, 16.00) θα διευθύνει ο κ. Λάμπρος Μπεκιάρης από την ΕΠΣ Καρδίτσας. Ο Μπεκιάρης έχει σφυρίξει φέτος το ματς Νίκη – Εθνικός Φιλιππιάδας 2-1, ενώ την Κυριακή θα έχει βοηθούς τους Κωνσταντίνο Ακρίβο από την ΕΠΣ Λάρισας και Γεώργιο Πατέτσο, επίσης από τη Λάρισα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου