ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κερδίζει και ανανεώνει ελπίδες

κερδίζει-και-ανανεώνει-ελπίδες-511467

Με ένα και μόνο στόχο, τη νίκη …και αποφασισμένος να κερδίσει ντέρμπι και να ανανεώσει τις ελπίδες του …ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται σήμερα (4μ.μ.) στο Πανθεσσαλικό την ΑΕ Καραϊσκάκης, κάνοντας έτσι το ξεκίνημα για το 7 στα 7 από την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής …

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Μπορεί πολλές φορές τα προηγούμενα ματς του Ολυμπιακού Βόλου να έχουν χαρακτηριστεί οριακά και να έχουν χαθεί πολλές ευκαιρίες για να βρεθεί η ομάδα στην κορυφή, αλλά το σημερινό είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικό, αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα είναι καταδικαστικό!

Ενώ απομένουν 7 αγωνιστικές ως το φινάλε, η βολιώτικη ομάδα ευρισκόμενη στο -4 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, πρέπει όχι μόνο να έχει νίκες ως το τέλος, αλλά να χάσει η λαρισαϊκή ομάδα πέντε βαθμούς. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ισόβαθμος με τον σημερινό αντίπαλό του Καραϊσκάκη, ο οποίος έρχεται στον Βόλο με ένα σερί νικών.

Η ΑΕ Καραϊσκάκης είναι αήττητη το 2017, και τελευταία φορά έχασε πάλι στον Βόλο (στις 18/12/16) από τη Νίκη, ενώ από τότε έχει 10 συνεχόμενες νίκες κερδίζοντας ως γηπεδούχος τον Εθνικό Φιλιππιάδας (2-1), την Ιστιαία (1-0), τον Ρήγα (3-0), την Πύδνα (2-0) και τον Πιερικό (5-0), ενώ «πέρασε» νικητής από τη Νεοκαισάρεια (1-2), Ηγουμενίτσα (0-1), Κέρκυρα (1-2), Λευκάδα (0-2) και Αμβρακία(0-2).

Ο Ολυμπιακός, που έχει χάσει την πρωτιά από τις 23 Νοεμβρίου μετά την ισοπαλία (1-1) με την Α.Ε. Καραϊσκάκης στην Άρτα (και από εκείνο το χρονικό σημείο, εφόσον ήρθαν και οι ισοπαλίες με τον Διαγόρα στο Πανθεσσαλικό και με τη Νίκη στη Νέα Ιωνία, οι ερυθρόλευκοι δεν ξαναβρέθηκαν στην πρώτη θέση…), ακόμη και στο διάστημα που ο Καραϊσκάκης έκανε το 10 στα 10 μπορούσε να ξεφύγει, αλλά έχασε πολύτιμους βαθμούς από Πύδνα και Απόλλωνα Λάρισας στο Βόλο, ενώ δεν κέρδισε σε Λευκάδα και Ελευθεροχώρι.

Για τον Ολυμπιακό οι μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν, και δεν θέλουν να χάσουν ίσως την τελευταία ευκαιρία, τη στιγμή που ενώ πόνταραν στη δύναμη της έδρας και έλεγαν ότι στο β΄ γύρο έχουν εντός όλα τα ντέρμπι, εντούτοις δεν κέρδισαν κανένα στον Βόλο, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς από Διαγόρα, Πύδνα και Απόλλωνα Λάρισας, ενώ δεν κέρδισαν ούτε τα ντέρμπι σε Λάρισα, Καραϊσκάκη και Νέα Ιωνία.

Για το σημερινό ματς ο Σάκης Παπαβασιλείου που θέλει την πρώτη νίκη του στον πάγκο του Ολυμπιακού δεν έχει στη διάθεση του τους Χολέβα και Κολημήτρα και έχει 21μελη αποστολή, η οποία απαρτίζεται από τους: Κατσούλη, Σταύρου, Ιωαννίδη, Ζώνα, Ντόϊκιτς, Οικονόμου, Mασάντο, Δωματά, Μουκάμ , Φλίγκο, Σουάνη, Ευθυμιάδη,Πότσι, Παπαϊωάννου, Στουρνάρα, Κέρι , Αναστασίου, Κόκα Δ., Κόκα Α. Παλιούρα, και Μπουργάνη.

Το σημερινό ματς είναι καθοριστικό για την ανανέωση των ελπίδων, ενώ η ομάδα μετά από δυο ισοπαλίες που την «έφεραν» στο -4 από την κορυφή, επιβάλλεται να επιστρέψει στις νίκες, και στη συνέχεια να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες, ακόμη και της… «ελπίδας του δευτέρου!».

Μέσα στον Απρίλιο, ο Ολυμπιακός έχει ν’ αγωνιστεί στο Πανθεσσαλικό με την Α.Ε. Καραϊσκάκης και τη Νίκη, και εκτός με τον Διαγόρα Σεβαστής, μια τριάδα αγώνων που στον α΄ γύρο του στοίχισε την πρωτιά. Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει τρεις νίκες για να ελπίζει σε άλλες 4…

Το πρόγραμμα των τριών πρώτων ως το τέλος:

24η (σήμερα): Μαύροι Αετοί – Απόλλων Λάρισας, Ολυμπιακός – ΑΕ Καραϊσκάκης

25η (9/4): Απόλλων Λ. – Αστέρας Πετρίτη, ΑΕ Καραϊσκάκης – Μαύροι Αετοί, Διαγόρας Σεβαστής – Ολυμπιακός Βόλου

26η (23/4): ΑΕ Καραϊσκάκης – Απόλλων Λάρισας, Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου

27η (30/4): Απόλλων Λ. – ΑΕ Ιστιαίας, Διαγόρας Σεβαστής – ΑΕ Καραϊσκάκης, Φιλιππιάδα – Ολυμπιακός

28η (7/5): Διαγόρας Σεβαστής – Απόλλων Λ., ΑΕ Καραϊσκάκης – Νίκη, Ολυμπιακός – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

29η (14/5): Απόλλων Λ. – Τηλυκράτης, Εθνικός Φιλιππιάδας – ΑΕ Καραϊσκάκης, Ρήγας – Ολυμπιακός

30η (21/5): Νίκη – Απόλλων Λάρισας, ΑΕ Καραϊσκάκης – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας και Θεσπρωτός – Ολυμπιακός Βόλου.

Η πίστη ως το τέλος υπάρχει σε όλους στην ομάδα, και σε ανακοίνωση της Δ.Ε του Ολυμπιακού μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και ο Ολυμπιακός Βόλου είναι έτοιμος να παλέψει μέχρι το τέλος για τον στόχο της ανόδου. Ο δρόμος είναι ένας για την άνοδο, και σ’ αυτόν τον δρόμο η ομάδα μας χρειάζεται δίπλα της όλο τον φίλαθλο κόσμο».

Οι τιμές των εισιτηρίων σήμερα είναι οι εξής: Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Γυναίκες – παιδιά (από 12 ετών και άνω): 5 ευρώ. Τα παιδιά έως 12 ετών θα εισέρχονται δωρεάν (πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα).

Αγγελάκης διαιτητής

Ο Άγγελος Αγγελάκης από την ΕΠΣ Μακεδονίας ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ διαιτητής στο σημερινό ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Α.Ε. Καραϊσκάκης,

Ο Αγγελάκης είναι διαιτητής Β’ Εθνικής και αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι Γ’ Εθνικής που «σφυρίζει» φέτος, ενώ πέρσι ήταν διαιτητής στο ματς Δωτιέας Αγιάς-Πύρασος 0-1.Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχει διευθύνει τρία ματς για τη Football League.(Καλλονή ΑΕΛ-Σπάρτη 0-0,Αιγινιακός-Πανσερραϊκός 0-0 και Πανσερραϊκός-Αχαρναϊκός 1-0.)

Στο παρελθόν έχει «σφυρίξει» σε δύο παιχνίδια τον Ολυμπιακό Βόλου. Την περίοδο 2012-13 την αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με τον Παναιτωλικό στον Βόλο (21/11/12), όταν οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 και στις 12/1/2014 το παιχνίδι με τον Αστέρα Μαγούλας στο ΕΑΚ, όταν ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 3-2.

Στο σημερινό ματς ο Αγγελάκης θα έχει βοηθούς τους Πέτρο Πάτρα και Θεόδωρο Αϊνάλη από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου