ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Πεισμωμένος» στην τελική ευθεία

πεισμωμένος-στην-τελική-ευθεία-519456

«Πεισμωμένος» από τις ευκαιρίες και τους βαθμούς που χάθηκαν θα εμφανιστεί στη συνέχεια και στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ο Ολυμπιακός Βόλου, γνωρίζοντας ότι πλέον είναι πολύ πιο δύσκολος ο στόχος για την πρωτιά, αλλά θα εμφανιστεί αποφασισμένος να το παλέψει…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο νέος προπονητής Σάκης Παπαβασιλείου θέλει να πετύχει το κάτι παραπάνω, με την ομάδα να κάνει πλέον μόνο νίκες, αν και -όπως ο προκάτοχός του Τίμος Καβακάς- ξεκίνησε τη θητεία του κι αυτός με ισοπαλία. Ο Καβακάς έφυγε από τον Ολυμπιακό χωρίς να καταφέρει να δει την ερυθρόλευκη ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας, παρότι την κοουτσάρισε σε 13 παιχνίδια (8 νίκες, 4 ισοπαλίες και μια ήττα) σε διάστημα 3,5 μηνών, ενώ ο Σάκης Παπαβασιλείου πλέον ελπίζει κορυφή στο φινάλε με τη βοήθεια της τύχης και… της ατυχίας των άλλων…

Ενώ αρχικά ο Παναγιώτης Τζαναβάρας που ξεκίνησε στον βολιώτικο πάγκο, σε 9 αγώνες (έως τις 23 /11) είχε 7 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, είχε ωστόσο την ομάδα για 8 αγωνιστικές στην κορυφή, και είναι γεγονός ότι η ομάδα σε λιγότερα ματς (9)σκόραρε 17 γκολ, ενώ με τον Τίμο Καβακά (από 24/11) ο οποίος στη θεωρία έκανε την ομάδα πιο επιθετική, ο Ολυμπιακός σε 13 αγώνες πέτυχε 16 γκολ!

Η διακοπή του πρωταθλήματος είναι μία ευκαιρία για τον Σάκη Παπαβασιλείου να δουλέψει πάνω στην ανάπτυξη και κυρίως στα καλά τελειώματα του Ολυμπιακού Βόλου, με τους παίκτες να έχουν καταλάβει πλέον ότι η αξία τους φαίνεται στο γήπεδο και όχι στο βιογραφικό τους…

Ο Ολυμπιακός Βόλου μετά την ισοπαλία με τον Απόλλωνα στο Βόλο, όπου χάθηκε η ευκαιρία της πρωτιάς, και μετά την ισοπαλία με τους Μαύρους Αετούς στα Τρίκαλα, η οποία μεγάλωσε τη διαφορά και μείωσε τις ελπίδες, έχει συνειδητοποιήσει πως ο στόχος μπορεί να επιτευχτεί μόνο με ένα τρόπο, και θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες ακόμη και της… «ελπίδας του δευτέρου!».

Οι «ερυθρόλευκοι», κοιτώντας πίσω, κι ενώ πόνταραν στη δύναμη της έδρας, όπου έλεγαν ότι στο β΄ γύρο έχουν όλα τα ντέρμπι, δεν κέρδισαν κανένα στο Βόλο, χάνοντας πολύτιμους βαθμούς από Διαγόρα, Πύδνα και Απόλλωνα Λάρισας, ενώ δεν κέρδισαν και τα ντέρμπι σε Λάρισα, Καραϊσκάκη και Νέα Ιωνία. Μέσα στο 2017 στα παιχνίδια σε Λευκάδα και Ελευθεροχώρι, αλλά και στο Βόλο με Πύδνα και Απόλλωνα χάθηκαν εννέα βαθμοί για τον Ολυμπιακό.

Έτσι τώρα η ομάδα ευρισκόμενη στο -4 από τον Απόλλωνα, πρέπει όχι μόνο να κάνει το επτά στα επτά, αλλά επιπλέον η λαρισαϊκή ομάδα να χάσει πέντε βαθμούς, με τον Ολυμπιακό Βόλου να είναι και ισόβαθμος και τον Καραϊσκάκη που είναι κι ο επόμενος αντίπαλος τον Απρίλιο.

Συγκρίνοντας το πρόγραμμα των Βολιωτών με τους άλλους δύο, οι ερυθρόλευκοι θεωρητικά έχουν το πιο δύσκολο, αλλά μπορούν να κάνουν την υπέρβαση… Ο Ολυμπιακός έχει ν’ αγωνιστεί μέχρι το τέλος στο Πανθεσσαλικό με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, τη Νίκη και τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ενώ θα παίξει εκτός με τον Διαγόρα Σεβαστής, τον Εθνικό Φιλιππιάδας, τον Ρήγα Φεραίο και τον Θεσπρωτό. Σε ό,τι αφορά τον Απόλλωνα, θα υποδεχθεί τους Αστέρα Πετριτή, Α.Ε. Ιστιαίας και Τηλυκράτη, ενώ θα φιλοξενηθεί από τους Μαύρους Αετούς, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Διαγόρα Σεβαστής και Νίκη στο φινάλε.

Η Α.Ε. Καραϊσκάκης από την πλευρά της έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα, έχοντας να παίξει στην Άρτα με Μαύρους Αετούς, Απόλλωνα, Νίκη και Αχιλλέα, ενώ έχει τρία ταξίδια για τους αγώνες με Ολυμπιακό Βόλου, Διαγόρα Σεβαστής και Εθνικό Φιλιππιάδας.

Για τον Ολυμπιακό οι προπονήσεις θα συνεχιστούν σήμερα, και στη συνέχεια η τεχνική ηγεσία θα δώσει διήμερο ρεπό στους ποδοσφαιριστές, Κυριακή και Δευτέρα. Θυμίζουμε, πως το παιχνίδι με την Α.Ε. Καραϊσκάκης θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου.

Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 09.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί το αρχιερατικό μνημόσυνο των θανόντων αθλητών, παραγόντων, προπονητών και φιλάθλων της ομάδας.

Την Κυριακή 9 Απριλίου και ώρα 11.00 θα γίνει επίσκεψη στο Γηροκομείο Βόλου, όπου θα μοιραστεί ρουχισμός και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Γιορτή για το τμήμα κολύμβησης

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων του Ολυμπιακού Βόλου, η Οργανωτική Επιτροπή των 80 χρόνων υπό την προεδρία του κ. Ιάσονα Χατζή, σε συνεργασία με τη διοίκηση του συλλόγου και του Τμήματος Κολύμβησης διοργανώνουν την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 από τις 17.00 έως στις 20.00 στο κλειστό Κολυμβητήριο του ΕΑΚ Βόλου μεγάλη γιορτή για όλους τους κολυμβητές και τις κολυμβήτριες του Ολυμπιακού Βόλου.

Η γιορτή θα είναι ένα μεγάλο πάρτι χαράς για τους αθλητές μας και τις οικογένειές τους, με βραβεύσεις αθλητών και αθλητριών, μοντέρνους χορούς, πολλές εκπλήξεις, δώρα και μετάλλια για όλα τα παιδιά και πολλά παιχνίδια στην πισίνα.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει τη δυναμική του και στην κολύμβηση. Είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και έχει αποδώσει καρπούς χάρη στη δουλειά που γίνεται από τους εφόρους του τμήματος κολύμβησης, όλους τους άξιους προπονητές του τμήματος και τη μεγάλη συμπαράσταση των γονιών των αθλητών και των αθλητριών μας.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των 80 χρόνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου