ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Προβληματισμός …στο «κόκκινο»

προβληματισμός-στο-κόκκινο-524308

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού Βόλου μετά και την ισοπαλία (2-2) στο Ελευθεροχώρι Τρικάλων απέναντι στους Μαύρους Αετούς, μια απώλεια που για πολλούς μοιάζει με αποχαιρετισμό της ανόδου, και ακόμη και για τους πιο αισιόδοξους οι ελπίδες έχουν μειωθεί. Οι ερυθρόλευκοι, για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, έχασαν πολύτιμο έδαφος, που μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο πλέον να καλυφθεί, αφού έμειναν στο -4 από τον Απόλλωνα, που στην ουσία σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το επτά στα επτά και ο Απόλλωνας να χάσει πέντε βαθμούς, αφού υπερτερεί των ερυθρόλευκων στην ισοβαθμία.

Βέβαια περισσότερο προβληματισμό προκαλεί και η εμφάνιση των ερυθρόλευκων απέναντι σε μια καθαρά ερασιτεχνική και νεανική ομάδα, και πλέον οι «ποιοτικοί» ποδοσφαιριστές κατάλαβαν ότι στην κατηγορία που έχουν κληθεί να αγωνιστούν σαν επαγγελματίες χρειάζεται περισσότερο πάθος και προσπάθεια, και πως τα «βαριά» βιογραφικά τους …δεν παίζουν μπάλα!

Στο ντεμπούτο του ο προπονητής του Ολυμπιακού Σάκης Παπαβασιλείου σίγουρα δεν περίμενε μια τέτοια εμφάνιση και αποτέλεσμα, ενώ στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τους Μαύρους Αετούς, έκανε λόγο για δύσκολη μέρα για τον Ολυμπιακό, ωστόσο, τόνισε πως η ομάδα θα παλέψει μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι για να διεκδικήσει την άνοδο, με όσες ελπίδες υπάρχουν για αυτό.

Στον Ολυμπιακό των πολλών «ποιοτικών» ποδοσφαιριστών που «ξέμειναν» από δικαιολογίες, θα πρέπει τώρα να υπάρχει και σωστή διαχείριση της κατάστασης, καθώς μεσολαβεί αρκετός χρόνος μέχρι το επόμενο ματς που είναι τον Απρίλιο, και στα 7 εναπομείναντα ματς τουλάχιστον να υπάρξει περισσότερη σοβαρότητα και περισσότερο πάθος, και να επανέλθει η πίστη για την άνοδο, η οποία έρχεται μόνο με έναν δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο τρόπο… με υπέρβαση και μικρά «θαύματα!».

Η συνέχεια

Ο Ολυμπιακός, που είναι πλέον στο -4 από την κορυφή, έχει ν’ αγωνιστεί μέχρι το τέλος στο Πανθεσσαλικό με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, τη Νίκη και τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, ενώ εκτός από τους Μαύρους Αετούς θα παίξει εκτός με τον Διαγόρα Σεβαστής, τον Εθνικό Φιλιππιάδας, τον Ρήγα Φεραίο και τον Θεσπρωτό. Σε ό,τι αφορά τον 1ο Απόλλωνα, θα υποδεχθεί με χρονική σειρά τους Θεσπρωτό, Αστέρα Πετριτή, Α.Ε. Ιστιαίας και Τηλυκράτη, ενώ θα φιλοξενηθεί από τους Μαύρους Αετούς, Α.Ε. Καραϊσκάκης, Διαγόρα Σεβαστής και Νίκη στο φινάλε… Η Α.Ε. Καραϊσκάκης, που έφτασε τον Ολυμπιακό αφού έχει ένα αήττητο σερί 10 αγώνων, από την πλευρά της έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα, αλλά έχει επόμενο ματς στο Βόλο…

Το πρόγραμμα των τριών ως το τέλος:

24η(2/4): Μαύροι Αετοί – Απόλλων Λάρισας, Ολυμπιακός – ΑΕ Καραϊσκάκης

25η (9/4): Απόλλων Λ. – Αστέρας Πετρίτη, ΑΕ Καραϊσκάκης – Μαύροι Αετοί, Διαγόρας Σεβαστής – Ολυμπιακός Βόλου

26η (23/4): ΑΕ Καραϊσκάκης – Απόλλων Λάρισας, Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου

27η (30/4): Απόλλων Λ. – ΑΕ Ιστιαίας, Διαγόρας Σεβαστής – ΑΕ Καραϊσκάκης, Φιλιππιάδα – Ολυμπιακός

28η (7/5): Διαγόρας Σεβαστής – Απόλλων Λ., ΑΕ Καραϊσκάκης – Νίκη, Ολυμπιακός – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας

29η (14/5): Απόλλων Λ. – Τηλυκράτης, Εθνικός Φιλιππιάδας – ΑΕ Καραϊσκάκης, Ρήγας – Ολυμπιακός

30η (21/5): Νίκη – Απόλλων Λάρισας, ΑΕ Καραϊσκάκης – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας και Θεσπρωτός – Ολυμπιακός Βόλου

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80 χρόνων

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός Βόλου, με την οποία πληροφορεί ότι στο πλαίσιο εορτασμού των 80 χρόνων του συλλόγου που συμπληρώνονται φέτος, θα γίνει την Κυριακή 9 Απριλίου μνημόσυνο για τους θανόντες αθλητές, παράγοντες, προπονητές και φιλάθλους, αλλά και επίσκεψη την ίδια μέρα στο Γηροκομείο Βόλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Στο πλαίσιο του εορτασμού των 80 χρόνων του Ολυμπιακού Βόλου, η συσταθείσα Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε όπως τελέσει αρχιερατικό μνημόσυνο των θανόντων αθλητών, παραγόντων, προπονητών και φιλάθλων την Κυριακή 9 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου μετά τη Θεία Λειτουργία.

Την ίδια ημέρα και στις 11.00 αντιπροσωπεία της ΟΕ και μελών του Δ/κου Συμβουλίου του Ερασιτέχνη θα επισκεφτούν το Γηροκομείο Βόλου, όπου θα μοιράσουν ρουχισμό και τρόφιμα μακράς διάρκειας.

Παρακαλούμε τους φίλους της ομάδας όπως συνδράμουν προκειμένου και οι δυο εκδηλώσεις να στεφθούν με επιτυχία.

Όσοι γνωρίζουν παλιούς αθλητές, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους που δε βρίσκονται εν ζωή και όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν ρουχισμό η τρόφιμα μακράς διάρκειας, να επικοινωνούν με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου κ. Νικόλαο Τσεκούρα στο τηλέφωνο 6979002709.

Η συμβολή σας κρίνεται απαραίτητη, ώστε να αποφευχθούν οι παραλείψεις και να μνημονευθούν όλοι αυτοί που με τον έναν η άλλο τρόπο υπηρέτησαν τον Ολυμπιακό Βόλου διαχρονικά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου