ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κερδίζει το ντέρμπι και… είναι στην κορυφή

κερδίζει-το-ντέρμπι-και-είναι-στην-κ-535081

Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή έχει σήμερα στις 3μ.μ. στο Πανθεσσαλικό, στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα Λάρισας ο Ολυμπιακός Βόλου, με το σενάριο να είναι απλό… Κερδίζει, προσπερνά τον αντίπαλό του και είναι μόνος πρώτος στην κορυφή… του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, όπου θέλει να «εγκατασταθεί» ως το τέλος…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό ελπίζουν, αισιοδοξούν, θέλουν και μπορούν να πάρουν μια σημαντική και να έχουν στη συνέχεια πολλά υπέρ τους, ως την τελική πρωτιά που θα φέρει την άνοδο.

Ο Ολυμπιακός που θα θέλει και στα ματς που απομένουν, δικές του νίκες και να μην κοιτά πλέον άλλες ομάδες… πρέπει πλέον να κερδίσει και ντέρμπι, αφού είχε κερδίσει μόνο στον α΄ γύρο την Πύδνα, έχασε από Απόλλωνα στη Λάρισα και από την Πύδνα στο Βόλο και δεν κέρδισε Καραϊσκάκη, Νίκη και Διαγόρα Σεβαστής…

Ο Ολυμπιακός κερδίζοντας το ντέρμπι θα είναι πάλι πρώτος… καθώς έχει να γευτεί «αέρα» κορυφής από τον περασμένο Νοέμβριο αφήνοντας την πρωτιά που είχε για 8 αγώνες, μετά την ισοπαλία με την Α.Ε. Καραϊσκάκης στην Άρτα.

Ο Ολυμπιακός, έχοντας πολλά υπέρ του θέλει σήμερα τους τρεις βαθμούς, ώστε να περάσει μόνος στην πρώτη θέση της κατάταξης αποκτώντας πλεονέκτημα, ενώ θα κρατά την τύχη στα χέρια του οκτώ αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και έχοντας να παίξει κι άλλα ντέρμπι εντός έδρας με Καραϊσκάκη και Νίκη, κι ενώ σήμερα υπάρχει και το ντέρμπι της Πιερίας (Πύδνα-Διαγόρας) με τον ηττημένο να χάνεται.

Υπέρ του η προϊστορία

Μπορεί φέτος στο κύπελλο της Γ΄ Εθνικής και στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός να έχασε από τον Απόλλωνα Λάρισας, αλλά γενικά έχει θετική προϊστορία με νίκες και στη Φιλιππούπολη αλλά και νίκες που τέλειωσαν με άνοδο! Συνολικά σε Γ’ και Δ’ Εθνική ο Ολυμπιακός κόντρα στον Απόλλωνα έχει 5 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Τελευταία φορά πριν το φετινό πρωτάθλημα, που συναντήθηκαν οι δυο ομάδες σε αγώνα πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός κέρδισε και τα δυο ματς με γκολ παικτών που αγωνίζονται τώρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, και στο τέλος ήταν πρωταθλητής, ενώ στην τελευταία νίκη των Λαρισαίων στο Βόλο είχε αγωνιστεί ο σημερινός αρχηγός της ομάδας του Ολυμπιακού Β. Κώστας Οικονόμου, και είχε αποβληθεί στο 38΄ο σημερινός γενικός αρχηγός Τζόναθαν Βαΐτσης.

Όλη η προϊστορία στο Ολυμπιακός Β. – Απόλλων Λάρισας:

27/11/94(Γ) Απόλλων – Ολυμπιακός 0-1(31΄Κόφφας)

12/03/95(Γ) Ολυμπιακός – Απόλλων 1-1(42΄Ζιάκας – 45΄αυτογκολ Γκουγκουλιάς)

13/12/95(Γ)(στον Αλμυρό) Ολυμπιακός – Απόλλων 0-0

03/04/96(Γ) Απόλλων – Ολυμπιακός 3-1(15΄,18΄Χασιώτης,90΄Δριστέλας – 80΄Πανόπουλος)

19/01/97(Γ) Ολυμπιακός – Απόλλων 0-0

07/06/97(Γ) Απόλλων – Ολυμπιακός 1-2 (78΄Κώτσιος – 57΄Μπουγιουκλής,70΄Δενελάβας)

26/11/97(Γ) Απόλλων – Ολυμπιακός 1-1 (3΄Νόλης-60΄Κώτσιος)

15/04/98(Γ) Ολυμπιακός – Απόλλων 2-2 (11΄Πάτε,74΄Παππάς – 14΄πεν.Κώτσιος, 27΄Κουτσούκης)

20/09/03(Δ) Ολυμπιακός – Απόλλων 0-1(61΄Γκόλτσος)

18/01/04(Δ) Απόλλων – Ολυμπιακός 1-1(26΄Κόκκινος – 61΄ Χάμπαλης)

02/10/05(Δ) Ολυμπιακός – Απόλλων 1-0 (7’ Αλ.Γεωργιάδης)

29/01/06(Δ) Απόλλων – Ολυμπιακός 2-1(3΄Πολύζος, 5΄Τάσσιος – 85΄Διαμάντης)

03/12/06(Δ) Απόλλων – Ολυμπιακός 0-1(30΄ΤΖέκος)

15/04/07(Δ) Ολυμπιακός – Απόλλων 1-0(85΄Μπιτέλης)

30/10/16(Γ) Απόλλων – Ολυμπιακός 2-1 (8΄Σαχινίδης,89΄Σαββας – 42΄Οικονόμου)

Χωρίς προβλήματα

Κομπλέ είναι σήμερα ο Ολυμπιακός και ο νεαρός προπονητής των ερυθρόλευκων Τίμος Καβακάς έχει κάθε λόγο να είναι αισιόδοξος, περιμένοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, έχοντας στη διάθεσή του τόσο τον Ούγκο Μασάντο όσο και τον Γρηγόρη Ευθυμιάδη που έχουν εκτίσει την ποινή τους, και έτσι έχει την ευχέρεια να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα…Οι Κατσούλης, Ιωαννίδης, Ζώνας, Χολέβας ,Σταύρου, Οικονόμου, Δωματάς, Φλίγκος, Σουάνης, Μουκάμ, Μασάντο, είναι οι επικρατέστεροι να ξεκινήσουν στο σημερινό ματς, ενώ θέσεις διεκδικούν οι Ευθυμιάδη, Πότσι, Αναστασίου, Ντόϊκιτς και Λόρι Κέρι.

Απουσίες στον Απόλλωνα

Στον Απόλλωνα Λάρισας ο προπονητής Σάκης Θεοδοσιάδης, για το ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μηνά και Σουλίδη, ενώ επιστρέφει ο Δαυίδ Ιβανίδης που εξέτισε την ποινή του.

Δεν πρέπει να λείψει κανείς

Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων, που θέλουν να σπρώξουν σήμερα τον Ολυμπιακό Βόλου για μια ακόμη νίκη και στην κορυφή, και στο Πανθεσσαλικό αναμένεται περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη φορά φέτος. Σε ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής τονίζεται ότι σήμερα δεν πρέπει να λείψει κανείς. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η πιο κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος έφτασε. Σήμερα στις 15:00, ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον Απόλλωνα Λάρισας. Η ομάδα μας συνεχίζει με προσήλωση και συγκέντρωση τον αγώνα της για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, που οδηγεί στη Football League. Από δω και στο εξής κάθε παιχνίδι θα είναι κι ένας τελικός. Για το λόγο αυτό, η παρουσία των φιλάθλων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο είναι πιο σημαντική από ποτέ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου στήριζε και θα στηρίζει την ομάδα, κι αυτό επιβάλλεται να πράξει κι αυτή την Κυριακή. Με τη φωνή του, το χειροκρότημά του, την εμψύχωσή του θα μετουσιωθεί στον 12ο παίκτη, και με τον μοναδικό του τρόπο θα βοηθήσει την ομάδα μας να πάρει τη νίκη! Σήμερα γεμίζουμε το Πανθεσσαλικό Στάδιο, στηρίζουμε έμπρακτα τον Ολυμπιακό Βόλου και τον οδηγούμε εκεί που πραγματικά αξίζει. Η μεγάλη ιστορία και η βαριά φανέλα της ομάδας μας, ας αποτελέσει για όλους μας κίνητρο έτσι ώστε να γίνει ο στόχος μας πραγματικότητα. Σ’ αυτόν τον αγώνα για την άνοδο κανείς δεν περισσεύει. Όλοι μαζί, προχωράμε ενωμένοι!». Οι τιμές των εισιτηρίων της Κυριακής είναι οι εξής: Γενική είσοδος: 10 ευρώ. Γυναίκες – παιδιά (από 12 ετών και άνω): 5 ευρώ. Άνεργοι (με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και ταυτότητας): 5ευρώ.

Κάλεσμα από την Ένωση Παλαιμάχων

Κάλεσμα για το σημερινό ματς εκδόθηκε και από την Ένωση Παλαιμάχων όπου αναφέρονται τα εξής: «Καλούμε τα μέλη μας και τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου να δώσουν βροντερό παρών στον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας μας, με σκοπό την ενίσχυση και την ενδυνάμωση ψυχικά των ποδοσφαιριστών μας να πάρουν την νίκη που θα τους βάλει οδηγούς στον βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα που καλούνται να αντιμετωπίσουν θα πρέπει να λυγίσει από το βάρος και την ιστορία της ερυθρόλευκης φανέλας. Το μέγεθος της ομάδας μας δεν είναι για αυτή την κατηγορία και όλοι μαζί θα πρέπει να της δώσουμε την ώθηση για να τερματίσει στο τέλος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα».

Ο Κουτσιαύτης διαιτητής

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την ΕΠΣ Άρτας, αξιολογημένος διαιτητής Σούπερ Λιγκ, θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Απόλλωνα Λάρισας στις 15.00 στο Πανθεσσαλικό

Ο Κουτσιάφτης φέτος έχει διευθύνει δύο παιχνίδια για τη μεγάλη κατηγορία, δύο για την Football Leauge, ένα για την Γ’ Εθνική κατηγορία (Θεσπρωτός-Διαγόρας 3-4) και ένα κυπελλου, ενώ έχει διευθύνει δυο ματς του Ολυμπιακού στο παρελθόν, 30/9/2012: Ολυμπιακός-Καβάλα 2-0 και 10/4/2013: Παναχαϊκή-Ολυμπιακός 1-1. Σημερα ο Κουτσιάφτης θα έχει βοηθούς τους Θανάση Κολοσιώνη και Κωνσταντίνο Καλαμπόκη από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου