ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αρχίζουν …τα ματς «αποδείξεων»!

αρχίζουν-τα-ματς-αποδείξεων-559887

Παιχνίδια αποδείξεων ξεκινούν από αύριο για τον Ολυμπιακό Βόλου, που παίζει στην Άρτα για την 20η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής, και τον ίδιο χαρακτήρα θα έχουν και τα επόμενα 11 ματς ως το τέλος του πρωταθλήματος, με στόχο συνεχείς νίκες και την ομάδα να θέλει να δείξει στο γήπεδο ότι αξίζει και μπορεί να καλύψει το χαμένο εδάφους από την κορυφή και να πετύχει το στόχο της ανόδου…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στον Ολυμπιακό, έχοντας γυρίσει σελίδα, οφείλουν να αφήσουν στην άκρη τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με τον Τηλυκράτη στην Λευκάδα (1-1) και με την Πύδνα στο Πανθεσσαλικό (0-1) και να κοιτάξουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος, και πώς θα καταφέρουν να καλύψουν τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών που τους χωρίζει από την κορυφή της βαθμολογίας, την οποία κατέχει ο Απόλλων Λάρισας.

Το γεγονός ότι υπάρχουν 12 αγωνιστικές ως το φινάλε του πρωταθλήματος, δίνει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να ελπίζει πως μπορεί να ξεπεράσει τη λαρισινή ομάδα που θα φιλοξενήσει και στο Βόλο, ενώ πιστεύει και σε άλλες απώλειες για τον Απόλλωνα, που είναι μεν στο +4 αλλά έχει ματς στην Πιερία με την Πύδνα και το Διαγόρα, αλλά και στο Βόλο με Ολυμπιακό και Νίκη.

Στον Ολυμπιακό κοιτούν τα δικά τους παιχνίδια χωρίς περιθώρια απωλειών και η τετράδα αγώνων που ακολουθεί είναι κρίσιμη και καθοριστική για τη διεκδίκηση του στόχου της ανόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν να δώσουν δύο συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας, αύριο στην Άρτα με την Αμβρακία Κωστακιών, και το άλλο Σάββατο 25/2 (αν και έχει γίνει σκέψη για αλλαγή) στην Κέρκυρα με τον Αστέρα Πετριτή. Στη συνέχεια ακολουθούν δύο ματς στο Πανθεσσαλικό με Πιερικό και το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Αποκλειστικός στόχος της βολιώτικης ομάδας είναι το απόλυτο, που μπορεί να τη φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας, αν ο Απόλλων ηττηθεί από τον Ολυμπιακό και έχει ένα ακόμη στραβοπάτημα στα παιχνίδια με Πιερικό, Πύδνα (εκτός) και Ρήγα (εντός έδρας).

Ο Ολυμπιακός ελπίζει να μειωθεί η διαφορά πριν από το λεγόμενο ντέρμπι πρωτιάς, και χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι από το αποτέλεσμα αυτού θα κριθεί και η τελική πρωτιά, αφού από τότε θα απομένουν άλλοι 8 αγώνες (μεταξύ αυτών ο Ολυμπιακός θα πάει στη Σεβαστή και στο Βελεστίνο, και θα έχει στην έδρα του Νίκη και Καραϊσκάκη), ενώ και ο Απόλλωνας θα πρέπει να περάσει από τις έδρες της ΑΕ Καραϊσκάκης, των Μαύρων Αετών, του Διαγόρα Σεβαστής και της Νίκης!

Πάντως, στο αυριανό παιχνίδι στην Άρτα με την Αμβρακία ο Ολυμπιακός ποντάρει στην επιστροφή του πρώτου σκόρερ Κώστα Φλίγκου, αλλά θα υπάρχει μείον μια λύση, αφού ο 26χρονος μεσοεπιθετικός Λόρι Κέρι, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή τόσο στο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη όσο και στην αναμέτρηση με την Πύδνα, και αντιμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό χάνοντας ήδη προπονήσεις, δεν είναι σε θέση να παίξει…

Ο Ολυμπιακός θέλει αύριο να κλείσει την παρένθεση των απωλειών και των χαμένων ευκαιριών και να δει με αισιοδοξία τα υπόλοιπα ματς και τις άλλες ευκαιρίες, βασιζόμενος στην ποιότητα της ομάδας, που όμως πρέπει να είναι και πιο αποτελεσματική…

ΣΦΟΒ: «Συσπειρωνόμαστε ακόμη περισσότερο…»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΦΟΒ, στην οποία τονίζεται πως δεν θα πρέπει να υπάρχει απογοήτευση μετά τη ήττα από την Πύδνα, και όλοι μαζί, συσπειρωμένοι, διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές, αλλά και ο κόσμος της ομάδας, να παλέψουν για το μεγάλο στόχο της ανόδου. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Φίλοι του Ολυμπιακού, παρά το απρόσμενο αποτέλεσμα της Κυριακής, ο κόσμος του Ολυμπιακού, η διοίκηση και οι παίκτες παραμένουμε μια γροθιά, προσηλωμένοι και αισιόδοξοι για τον μεγάλο στόχο της ανόδου.

Στηρίζουμε παίκτες, διοίκηση και προπονητές.

Αφήνουμε μνημόσυνα, γκρίνιες, κριτικές, πεισμώνουμε και συσπειρωνόμαστε ακόμη περισσότερο. Δεν θα μας ανταγωνισθεί καμιά άλλη ομάδα. Όλοι κάνουμε την αυτοκριτική μας και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες.

Μόνο για τον κόσμο δεν χρειάζεται αυτοκριτική και ευθύνες. Ο κόσμος την Κυριακή στο παιχνίδι με την Πύδνα ήταν περισσότερος συγκριτικά από τα μισά παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ και από όλα τα παιχνίδια της Football League. Οι οπαδοί δίνουν το «παρών» κάθε Κυριακή και στηρίζουν την ομάδα.

Και στην Άρτα και Κέρκυρα πάλι ο κόσμος συνεπής και αισιόδοξος θα δώσει το “παρών” και σ’ αυτά τα δύο κρίσιμα παιχνίδια.

Φέτος η άνοδος είναι μονόδρομος. Κανείς δεν θα μείνει αμέτοχος στον μικρό μαραθώνιο των 12 αγωνιστικών».

Κάλεσμα της Αμβρακίας για το ματς

Η διοίκηση του ΑΟ Αμβρακία Κωστακιών, εξέδωσε ανακοίνωση και απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο της Άρτας να βρεθεί μαζικά στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης (εκεί θα γίνει ο αγώνας κι όχι στους Κωστακιούς) την Κυριακή, και να στηρίξει την ομάδα στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Αναλυτικά: «Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές απευθύνουν κάλεσμα στους φιλάθλους της Άρτας ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό Βόλου στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Σε αυτό το δύσκολο και κομβικό παιχνίδι για τη συνέχεια, η συμπαράσταση των φιλάθλων μας μπορεί και θα είναι καταλυτική. Σας περιμένουμε στο γήπεδο, για να δώσετε για μια ακόμη φορά δύναμη στους παίκτες! Να στηρίξετε με πάθος και να προστατεύσετε την ομάδα εξασφαλίζοντας μια ομαλή ποδοσφαιρική αναμέτρηση που θα έχει ένα μοναδικό προορισμό: την κατάκτηση της νίκης! Την Κυριακή αυτή ας την αφιερώσουμε στην Αμβρακία μας! Το αξίζει!».

Από την Πρέβεζα ο διαιτητής

Από την Πρέβεζα ορίστηκε διαιτητής στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αμβρακία Κωστακιών εκτός έδρας (19/2, 15.00), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίστηκε ο Νικόλαος Ρούσσος-Μπεκερτζής από την ΕΠΣ Πρέβεζας, που στο παρελθόν έχει «σφυρίξει» τον Ολυμπιακό Βόλου την περίοδο 2014-15 στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας (5/4/2015), στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 2-0.Την Κυριακή βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Ηλίας Κωνσταντίνου και Άγγελος Τσόγκας, επίσης από την Πρέβεζα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Καρδιτσιώτης Μάνθος Κοφίτσας που ανήκει στην ΕΠΣ Τρικάλων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου