ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τώρα θέλει και εκτός έδρας επιτυχία

τώρα-θέλει-και-εκτός-έδρας-επιτυχία-561948

Ο Ρήγας Φεραίος κατάφερε την περασμένη Κυριακή να φτάσει στην πρώτη νίκη το 2017, κερδίζοντος στο Βελεστίνο με 1-0 τον Εθνικό Φιλιππιάδας, και πλέον επόμενος στόχος είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Τα μόνα θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας για το Ρήγα τη φετινή σεζόν ήταν στις 2 του περασμένου Οκτωβρίου, όταν και πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στη Φιλιππιάδα (1-1, 66’ πεν. Μιχάλης – 21’ Γκίκας), από τον Εθνικό… και στο τελευταίο ματς του 2016 στην Κατερίνη με τον Πιερικό.

Τώρα η ομάδα του Βελεστίνου, με ανεβασμένη ψυχολογία θα παίξει την Κυριακή στην Πιερία με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, και στόχος των «κυανολεύκων» είναι η πρώτη εκτός έδρας νίκη. Ο Αχιλλέας Νοεκαισάρειας βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, και σε περίπτωση που ηττηθεί την Κυριακή από τον Ρήγα θα μειωθούν στο ελάχιστο οι ελπίδες του για παραμονή. Η ομάδα του Βελεστίνου, σε 18 παιχνίδια έχει 6 νίκες 4 ισοπαλίες (2 εντός) και 8 ήττες (2 στο Βελεστίνο), έχει πετύχει 27 γκολ με 6 παίκτες (Σέττος 9, Τζοβάρας 6, Γκίκας 5, Κυπτίου 3, Σπαθής και Αλεξίου από 1) κι έχει δεχτεί 28 τέρματα, έχοντας την τρίτη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, μετά την Πετριτή και τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας. Η βαθμολογική συγκομιδή στο 2017, είναι 4 βαθμοί σε 5 παιχνίδια, ενώ τελευταίο θετικό αποτέλεσμα με τον Αχιλλέα στην Πιερία (0-0), ο Ρήγας Φεραίος το είχε πάρει τον Δεκέμβριο του 2014, και την Κυριακή θέλει και μπορεί χωρίς προβλήματα να φτάσει στο διπλό.

Ο Γκορτσίλας διαιτητής

Το ματς της 20ης αγωνιστικής στην Γ’ Εθνική κατηγορία του Ρήγα με τον Αχιλλέα στη Νεοκαισάρεια ορίστηκε να διευθύνει ο Ευστάθιος Γκορτσίλας, από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής έχει «σφυρίξει» στο παρελθόν σε δύο παιχνίδια του Ρήγα. Συγκεκριμένα, (11/5/2014) στο ματς Ρήγας-Αχιλλέας Δομοκού 5-0 και 17/12/2014 το Ρήγας – Οπούντιος Μαρτίνου 0-1. Φέτος ο Γκορτσίλας είχε διευθύνει στις 23/10 και την αναμέτρηση Πύδνα-Καραϊσκάκης 0-0, ενώ την Κυριακή βοηθοί θα είναι οι Θεόδωρος Αϊνάλης και Αθανάσιος Χαδημόγλου, επίσης από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου