ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Να κερδίσει το… «τίποτα δε χάθηκε»!

να-κερδίσει-το-τίποτα-δε-χάθηκε-561966

Περιθώρια για νέες απώλειες στον Ολυμπιακό Βόλου όλοι το γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν, και όλοι στην ομάδα γνωρίζουν επίσης καλά πως το «τίποτε δεν χάθηκε» χρειάζεται να φαίνεται στην πράξη πλέον και στα 12 ματς που απομένουν μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος με τις δυο τελευταίες βαθμολογικές απώλειες, αλλά και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου που πιστεύει πως τίποτε δε χάθηκε, αλλά περιμένει να το δει και στην πράξη στο γήπεδο…

Η βολιωτική ομάδα ….τώρα «τρέχει» για να προλάβει και να επανέλθει στην κορυφή, την οποία έχασε αρχικά με ισοπαλίες τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ τώρα, με την ισοπαλία στη Λευκάδα απλά έχασε την ευκαιρία να …προσπεράσει και την περασμένη Κυριακή με την ήττα από την Πύδνα έμεινε 4 βαθμούς πίσω από τον Απόλλωνα.

Όλοι μαζί στην ερυθρόλευκη ομάδα προσπαθούν να βρουν τρόπους για να λυθεί η δυστοκία, προκειμένου να έρθει στο ματς της Κυριακής στην Αμβρακία το άνετο τρίποντο, με το ευχάριστο για τον Τ. Καβακά να είναι ότι μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον πρώτο σκόρερ Κώστα Φλίγκο, ο οποίος έλλειψε από δυο ματς και υπήρξαν δυο απώλειες!

Οι ερυθρόλευκοι αγωνίζονται σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από το σπίτι τους, αφού την Κυριακή φιλοξενούνται στην Άρτα από την Αμβρακία Κωστακιών, που βρίσκεται οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, και το Σάββατο 25/2 (υπάρχει πιθανότητα αλλαγής ημερομηνίας) πριν την Καθαρά Δευτέρα για την 16η αγωνιστική που εκκρεμεί από τον Αστέρα Πετριτή.

Οι ερυθρόλευκοι χωρίς τον Λορι Κέρι και τον Κολημήτρα, αλλά με τον Φλίγκο που εξέτισε και επιστρέφει, επιδιώκουν επειγόντως την επιστροφή στα τρίποντα και ανάλογη συνέχεια με Αστέρα εκτός και Πιερικό στο Πανθεσσαλικό, ώστε να υποδεχθούν τον Απόλλωνα Λάρισας στις 12 Μαρτίου. Παράλληλα, ευελπιστούν ο πρωτοπόρος να χάσει βαθμούς σε Κατερίνη κόντρα στον Πιερικό και σε Κίτρος κόντρα στην Πύδνα στις δύο επόμενες αγωνιστικές, ενώ πριν έρθουν στον Βόλο οι Λαρισαίοι υποδέχονται τον Ρήγα Φεραίο.

Θεωρητικά, και παρότι ο Ολυμπιακός είναι στο -4 από την κορυφή και τον Απόλλωνα, έχει 12 ματς και άλλες 12 ευκαιρίες να τον προσπεράσει βασιζόμενος στην ποιότητα της ομάδας, που όμως πρέπει να φανεί στο γήπεδο και η ομάδα να είναι πιο αποτελεσματική…

Ο Ολυμπιακός, που πάντα έχει τη βοήθεια του κόσμου, δεν πρέπει να νιώθει πίεση από αυτό, αλλά να κοιτά να τον ικανοποιεί και να φτάσει χωρίς απώλειες στην κορυφή, ώστε να του δώσει τη χαρά το Μάιο επιστρέφοντας στις επαγγελματικές κατηγορίες…

Θεωρητικά θα μπορούσε εύκολα να πει κανείς πως αν η ομάδα κερδίσει τον Απόλλωνα στο Βόλο και η λαρισινή ομάδα χάσει και στην Πύδνα, ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι πρώτος, αλλά η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη. Έτσι ο Ολυμπιακός πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο να προστατεύεται πριν το ματς, και όχι να φωνάζει μετά την «ατυχία», και κυρίως μετά από μια ήττα και να δείξει άμεσα ότι είναι δυνατός σε όλα τα επίπεδα…

Πάντως, παρά τα άτυχα αποτελέσματα, όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα είναι μια «γροθιά» και συνεχίζουν την προσπάθεια τους, με μεγαλύτερο πάθος και με την πίστη ότι στο τέλος του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός θα είναι αυτός που θα πανηγυρίσει την άνοδο.

Στον Ολυμπιακό οφείλουν να αφήσουν στην άκρη τα δύο ανεπιτυχή αποτελέσματα με τον Τηλυκράτη στη Λευκάδα (1-1) και με την Πύδνα στο Πανθεσσαλικό (0-1) και να κοιτάξουν τη συνέχεια και πως θα καταφέρουν να καλύψουν τη διαφορά.

Η προσεχής τετράδα αγώνων που έχει να δώσει ο Ολυμπιακός είναι κρίσιμη και καθοριστική για τη διεκδίκηση του στόχου της ανόδου, και αποκλειστικός στόχος της ομάδας είναι το απόλυτο, που μπορεί να τη φέρει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Από την Πρέβεζα ο διαιτητής

Από την Πρέβεζα ορίστηκε διαιτητής στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αμβρακία Κωστακιών εκτός έδρας (Κυριακή 19/2, 15.00), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στην Γ’ Εθνική Κατηγορία. Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίστηκε ο Νικόλαος Ρούσσος-Μπεκερτζής από την ΕΠΣ Πρέβεζας, που στο παρελθόν έχει «σφυρίξει» τον Ολυμπιακό Βόλου την περίοδο 2014-15 στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας(5/4/2015), στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 2-0.Την Κυριακή βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Ηλίας Κωνσταντίνου και Άγγελος Τσόγκας, επίσης από την Πρέβεζα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Καρδιτσιώτης Μανθος Κοφίτσας που ανήκει στην ΕΠΣ Τρικάλων.

Προσφορά στον Ολυμπιακό

Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε ευχαριστεί τους Δημήτρη και Πέτρο Σακκή για τη δωρεά ορθοπεδικών προϊόντων και φαρμάκων στην ομάδα. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η στήριξη των φιλάθλων κι όσων αγαπούν την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου είναι διαρκής κι έκδηλη όλα τα χρόνια της ύπαρξής της. Μια τέτοια στήριξη, με τη δωρεά ορθοπεδικών προϊόντων αλλά και φαρμάκων, πραγματοποίησαν οι κ.κ, Δημήτρης και Πέτρος Σακκής, χρόνια φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου. Ο κ. Δημήτρης Σακκής βρίσκεται επί σειρά ετών δίπλα ομάδα, ενώ ο υιός του κ. Πέτρος Σακκής, πρώην αθλητής της κολύμβησης με τα ερυθρόλευκα, ακολουθεί πιστά τα βήματα του πατέρα του. Η δωρεά τους αυτή είναι πολύ σημαντική για την καθημερινότητα των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα. Να σημειωθεί πως το Φαρμακείο του κ. Πέτρου Σακκή βρίσκεται στην οδό Ιωλκού 311 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24210 43398».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου