ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κλείνει την παρένθεση …και περιμένει

κλείνει-την-παρένθεση-και-περιμένει-563289

Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει πλέον μόνο νίκες για να καλύψει τη διαφορά

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Να καλύψει το χαμένο έδαφος με τις δυο τελευταίες βαθμολογικές απώλειες θέλει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου, που τώρα «τρέχει» για να προλάβει και να επανέλθει στην κορυφή, την οποία έχασε με ισοπαλίες τον περασμένο Νοέμβριο, ενώ τώρα, εκεί που με την ισοπαλία στην Λευκάδα απλά έχασε την ευκαιρία να …προσπεράσει, την περασμένη Κυριακή με την ήττα από την Πύδνα έμεινε 4 βαθμούς πίσω από τον Απόλλωνα.

Ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι πλέον μόνο νίκες, ενώ για να προσπεράσει θα περιμένει κι άλλη απώλεια από την πρωτοπόρο ομάδα της Λάρισας βλέποντας πως οι τρεις ισοπαλίες σε συνεχόμενα ντέρμπι του Νοέμβρη με ΑΕ Καραϊσκάκης (1-1), Διαγόρα Σεβαστής και Νίκη (0-0),και οι δυο του Φεβρουαρίου, έχουν στοιχήσει. Σημασία έχει πως τώρα χάθηκε σημαντικό έδαφος και ο Ολυμπιακός έμεινε τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή, και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει εντοπίσει ο νεαρός προπονητής Τίμος Καβακάς είναι πως η ομάδα παρότι δημιουργεί ευκαιρίες και έχει την κατοχή μπάλας, δεν είναι αποτελεσματική…

Περιθώρια για νέες απώλειες δεν υπάρχουν, και όλοι μαζί προσπαθούν να βρουν τρόπους για να λυθεί η δυστοκία, προκειμένου να έρθει στο ματς της Κυριακής στην Αμβρακία το άνετο τρίποντο, με το ευχάριστο για τον Τ.Καβακά να είναι ότι μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον πρώτο σκόρερ Κώστα Φλίγκο, ο οποίος έλλειψε από δυο ματς και υπήρξαν δυο απώλειες!

Πάντως, και για το Κυριακάτικο(19/2) παιχνίδι στην Αμβρακία θα υπάρχει μείον μια λύση, αφού ο 26χρονος μεσοεπιθετικός Λόρι Κέρι, ο οποίος αγωνίστηκε ως αλλαγή, τόσο στο παιχνίδι με τον Τηλυκράτη όσο και στην αναμέτρηση με την Πύδνα, αντιμετωπίζει πρόβλημα στον προσαγωγό, με αποτέλεσμα να υποβάλλεται σε θεραπεία, χάνοντας ήδη προπονήσεις και δεν θα είναι σε θέση να παίξει την Κυριακή…

Ο Ολυμπιακός θέλει την Κυριακή να κλείσει την παρένθεση των απωλειών και των χαμένων ευκαιριών και να δει με αισιοδοξία τα υπόλοιπα 12 ματς και τις άλλες 12 ευκαιρίες, βασιζόμενος στην ποιότητα της ομάδας, που όμως πρέπει να είναι και πιο αποτελεσματική

Βέβαια, και ο κυριακάτικος αντίπαλος 3 χλμ από την Άρτα δεν μπορεί να είναι εύκολος αφού πριν 20 μέρες ο πρωτοπόρος Απόλλων άφησε δύο βαθμούς στην Αμβρακία, η οποία είναι μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή στην κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός έχοντας ως στόχο το Μάιο να επιστρέψει στις επαγγελματικές κατηγορίες… επιβάλλεται πλέον να κερδίσει και ντέρμπι (είχε κερδίσει μόνο στον α΄ γύρο την Πύδνα), αφού θεωρητικά θα αν κερδίσει τον Απόλλωνα στο Βόλο, και η Λαρισινή ομάδα χάσει και στην Πύδνα, ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι πρώτος.

Με αυτό το αισιόδοξο σενάριο, οι βασικοί μονομάχοι έχουν τώρα ματς εκτός στην 20η αγωνιστική (19/2), και ενώ ο Ολυμπιακός Β. θα παίξει με την Αμβρακία, στην Κατερίνη ο Πιερικός θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Λάρισας. Ο Φεβρουάριος ολοκληρώνεται το Σάββατο 25/2 με την εξ αναβολής 16η αγωνιστική, όπου ο Ολυμπιακός Β. θα πάει στην Κέρκυρα για να παίξει με τον Αστέρα Πετριτή, ενώ ο Απόλλωνας Λάρισας θα αγωνιστεί πάλι στην Πιερία, αυτή τη φορά με την Πύδνα Κίτρους, που είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει σε Βόλο και Λάρισα (η άλλη ήττα του Ολυμπιακού είναι στη Λάρισα, και η άλλη ήττα του Απόλλωνα είναι στο Βελεστίνο)…

Η ομάδα του Βελεστίνου θα είναι αντίπαλος του Απόλλωνα στη Λάρισα στην 22η αγωνιστική, 12/3 (όταν ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Πιερικό), πριν από το λεγόμενο ντέρμπι πρωτιάς Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι από το αποτέλεσμα θα κριθεί και η τελική πρωτιά, αφού από τότε θα απομένουν άλλοι 8 αγώνες (μεταξύ αυτών ο Ολυμπιακός θα πάει στη Σεβαστή και στο Βελεστίνο, και θα έχει στην έδρα του Νίκη και Καραϊσκάκη), ενώ και ο Απόλλωνας θα πρέπει να περάσει από τις έδρες της ΑΕ Καραϊσκάκης, των Μαύρων Αετών, του Διαγόρα Σεβαστής και της Νίκης!

Από την Πρέβεζα ο διαιτητής

Από την Πρέβεζα ορίστηκε διαιτητής στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Βόλου με τον Αμβρακία Κωστακιών εκτός έδρας (Κυριακή 19/2, 15.00), στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίστηκε ο Νικόλαος Ρούσσος-Μπεκερτζής από την ΕΠΣ Πρέβεζας, που στο παρελθόν έχει «σφυρίξει» τον Ολυμπιακό Βόλου την περίοδο 2014-15 στο παιχνίδι με την Αναγέννηση Κ αρδίτσας(5/4/2015), στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 2-0.Την Κυριακή βοηθοί θα είναι οι κ.κ. Ηλίας Κωνσταντίνου και Άγγελος Τσόγκας, επίσης από την Πρέβεζα. Παρατηρητής ορίστηκε ο Καρδιτσιώτης Μανθος Κοφίτσας που ανήκει στην ΕΠΣ Τρικάλων.

Όλοι οι διαιτητές στον β΄ όμιλο:

Πιερικός – Απόλλων Λάρισας: Κοτσάνης, Ζήρδας, Τσακίρης (Δράμας)

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας – Ρήγας Φεραίος: Γκορτσίλας, Αϊναλής, Χαδήμογλου (Μακεδονίας)

Αμβρακία Κωστακιών – Ολυμπιακός Βόλου: Ρούσσος-Μπεκερτζής, Κωνσταντίνου, Τσόγκας (Πρέβεζας)

Εθνικός Φιλιππιάδας – Θεσπρωτός: Μάντζιος, Θανασιάς, Κόλλιας (Ηπείρου)

Πύδνα Κίτρους – Μαύροι Αετοί Ελευθεροχωρίου: Μπαλάσας, Νταβέλας, Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

Νίκη Βόλου – Αστέρας Πετριτή: Τσιοφλίκη, Στάϊκος, Πατέστος (Λάρισας)

Τηλυκράτης-Α.Ε. Καραϊσκάκης: Παναγιωτόπουλος, Γαλανόπουλος, Κακατσίδης (Αιτωλοακαρνανίας)

Ιστιαία – Διαγόρας Σεβαστής:Βλάχος, Καλλής, Κυριακόπουλος (Ανατολικής Αττικής).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου