ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από τη θεωρία στην πράξη…

από-τη-θεωρία-στην-πράξη-565667

Από την θεωρία στην πράξη θέλει να «περάσει» ο Ολυμπιακός, που τρέχει για να προλάβει την άνοδο και να μην βρει στο δρόμο του και άλλα εξωαγωνιστικά προβλήματα , αλλά να βρει και τον τρόπο να σκοράρει πιο εύκολα και να κερδίζει ντέρμπι!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Ολυμπιακός, που έχασε προχθές για πρώτη φορά στο Βόλο από την Πύδνα Κίτρους, έχει μείνει τέσσερις βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, ενώ έχασε και το πλεονέκτημα που είχε κερδίζοντας το πρώτο ματς στην Πιερία …που ήταν και η μοναδική νίκη σε ντέρμπι, αφού έχασε στη Λάρισα από τον Απόλλωνα, ενώ δεν κέρδισε στο Βόλο τον Διαγόρα και εκτός έδρας Καραϊσκάκη και Νίκη.

Παρότι σε αρκετά ματς η διαιτησία στέρησε από τον Ολυμπιακό ό,τι δικαιούταν αγωνιστικά, μετά την πρώτη ήττα στο Βόλο ο νεαρός τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Τίμος Καβακάς, αν και παραδέχθηκε ότι η ομάδα είναι σε μειονεκτική θέση στη δεδομένη στιγμή και τέσσερις πόντους πίσω, στάθηκε περισσότερο στη θεωρία λέγοντας: «Είναι πολλά ματς ακόμη, έχει δρόμο μπροστά το πρωτάθλημα και ασφαλώς και είμαστε αισιόδοξοι. Ωστόσο, παίζει και ο Απόλλων εκτός έδρας με την Πύδνα, παίζει με εμάς, έχει δύσκολα παιχνίδια, όπως δύσκολα ματς έχουμε και εμείς. Στο τέλος, τον Μάιο θα δούμε τι έχουμε κάνει» τονίζοντας ακόμη ότι «Έχω παίξει έξι παιχνίδια, και βλέπω ότι η ομάδα είναι βελτιωμένη, έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο, είναι δημιουργική, επιθετική, σήμερα παίξαμε με επτά φύσει επιθετικούς παίκτες. Κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησαν και ότι δεν δημιούργησαν ευκαιρίες. Μας λείπει το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή και όχι η εμφάνιση».

Ο Ολυμπιακός Βόλου «φωνάζει» με το δίκιο του για τη διαιτησία, και ο Τίμος Καβακάς ανέφερε πως: «Θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερο σεβασμό από τη διαιτησία και το λέμε για δεύτερη Κυριακή. Έναν σεβασμό δεν τον βλέπουμε… όμως όλοι, παίκτες, διοίκηση, τεχνικό τιμ, είμαστε μια γροθιά και συνεχίζουμε ακάθεκτοι μέχρι τέλους για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στην ομάδα μας πάρα πολύ» …ενώ αναφερόμενος στις χαμένες ευκαιρίες, υποστήριξε πως είναι μια περίοδος κακή για την ομάδα….

Πάντως, ενώ οι πρώτες φωνές δεν ακούστηκαν, ήρθε ο διαιτητής Γιάννης Μπλούνας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας στον αγώνα με την Πύδνα, που σύμφωνα με τους διοικούντες δεν καταλόγισε τρία πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού, ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, ενώ σε δύο περιπτώσεις ο βοηθός διαιτητή «έκοψε» τις επιθέσεις των «ερυθρολεύκων» με ανύπαρκτα οφσάιντ και προκάλεσε νέες φωνές, με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Ποδοσφαίρου, Παναγιώτη Μποτσιβάλη, με δηλώσεις του στο «ΑSTRA» να τονίζει: «Δεν θα σταθώ στην ατυχία, καθώς για να μπει το γκολ θα πρέπει να βρεθεί κάποιος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας, γιατί είχαμε πολλές ευκαιρίες, παίξαμε στο μισό γήπεδο την Πύδνα και δεν σκοράραμε. Πέραν της διαιτησίας που έχουμε πολλά παράπονα. Δεν βλέπω να γίνονται κινήσεις για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Θα αλλάξουμε και εμείς πολιτική και ο Ολυμπιακός Βόλου θα ανέβει κατηγορία, είτε το θέλουν μερικοί είτε όχι. Στέλνω μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν πρόκειται να λυγίσω. Στηρίζω το προπονητικό τιμ και την ομάδα και θα αντιδράσουμε όπως πρέπει».

Θεωρητικά, και παρότι ο Ολυμπιακός είναι στο -4 από την κορυφή και τον Απόλλωνα, έχει 12 ματς και άλλες 12 ευκαιρίες να τον προσπεράσει βασιζόμενος στην ποιότητα της ομάδας, που όμως πρέπει να φανεί στο γήπεδο και η ομάδα να είναι πιο αποτελεσματική…

Ο Ολυμπιακός που πάντα έχει τη βοήθεια του κόσμου, δεν πρέπει να νιώθει πιέσει από αυτό, αλλά να κοιτά να τον ικανοποιεί και να φτάσει χωρίς απώλειες στην κορυφή, ώστε να του δώσει τη χαρά το Μάιο επιστρέφοντας στις επαγγελματικές κατηγορίες…

Θεωρητικά θα μπορούσε εύκολα να πει κανείς πως αν η ομάδα κερδίσει τον Απόλλωνα στο Βόλο και η Λαρισινή ομάδα χάσει και στην Πύδνα, ο Ολυμπιακός θα είναι πάλι πρώτος, αλλά δυστυχώς στο γήπεδο και στο σημερινό ποδόσφαιρο η θεωρία απέχει πολύ από την πράξη. Έτσι ο Ολυμπιακός πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο να προστατεύεται πριν το ματς, και όχι να φωνάζει μετά την «ατυχία», και κυρίως μετά από μια ήττα, να δείξει άμεσα ότι είναι δυνατός σε όλα τα επίπεδα…

Τώρα υπάρχουν ματς εκτός έδρας, και την Κυριακή στην 20η αγωνιστική (19/2) ο Ολυμπιακός Β. θα παίξει 3 χλμ από την Άρτα με την Αμβρακία, στην Κατερίνη ο Πιερικός θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Λάρισας, και ο Φεβρουάριος ολοκληρώνεται το Σάββατο 25/2 με την εξ αναβολής 16η αγωνιστική, όπου ο Ολυμπιακός Β. θα πάει στην Κέρκυρα για να παίξει με τον Αστέρα Πετριτή ,ενώ ο Απόλλωνας Λάρισας θα αγωνιστεί πάλι στην Πιερία, αυτή τη φορά με την Πύδνα Κίτρους, που είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει σε Βόλο και Λάρισα (η άλλη ήττα του Ολυμπιακού είναι στη Λάρισα, και η άλλη ήττα του Απόλλωνα είναι στο Βελεστίνο)…

Η ομάδα του Βελεστίνου θα είναι αντίπαλος του Απόλλωνα στη Λάρισα στην 22η αγωνιστική, 12/3 (όταν ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Πιερικό), πριν από το λεγόμενο ντέρμπι πρωτιάς Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι από το αποτέλεσμα θα κριθεί και η τελική πρωτιά, αφού από τότε θα απομένουν άλλοι 8 αγώνες (μεταξύ αυτών ο Ολυμπιακός θα πάει στη Σεβαστή και στο Βελεστίνο, και θα έχει στην έδρα του Νίκη και Καραϊσκάκη) και το ζητούμενο είναι βολιώτικη ομάδα δείξει στην πράξη την ποιότητα και την ανωτερότητα της!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου