ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Ευκαιρία για το σερί …που άργησε

ευκαιρία-για-το-σερί-που-άργησε-570509

Την ευκαιρία να κάνει ένα σερί που δεν κατάφερε με τρεις προσπάθειες στον α΄ γύρο, έχει ξανά η Νίκη Βόλου που αγωνίζεται την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα με τον Θεσπρωτό, προερχόμενη από δυο συνεχόμενες νίκες, και θέλει αυτό που δεν έχει καταφέρει ως τώρα.

Η Νίκη αναζητεί για 4η φορά το σερί πάνω από δυο νίκες αφού ξεκίνησε με διπλό στη Φιλιππιάδα (0-2), συνέχισε με νίκη επί του Αχιλλέα Νεοκαισάρειας (3-0), αλλά έχασε στο Βελεστίνο (2-0). Στη δεύτερη προσπάθεια για σερί, είχε νίκες επί του Θεσπρωτού (1-0) και στην Κέρκυρα επί του Αστέρα Πετριτή(1-3) για να έρθει η πρώτη ατυχία -με στραβοπάτημα έδρας- στη Νέα Ιωνία με την Ιστιαία (2-2)!…. Πάνω που επέστρεψε στις νίκες (1-0 τον Τηλυκράτη Λευκάδας) ήρθε η ήττα από την Πύδνα Κίτρους ενώ μετά είχε πάλι δυο νίκες επί της Αμβρακίας(1-0) και στην Κατερίνη επί του Πιερικού(1-3)… για να μείνει όμως στο 0-0 με τον Ολυμπιακό, να χάσει(1-0) στο Ελευθεροχώρι από τους Μαύρους Αετούς, κι ενώ κέρδισε τον Καραϊσκάκη στο ξεκίνημα του 2017, να φέρει ισοπαλία 0-0 στην Πιερία με τον Διαγόρα Σεβαστής και μετά να ηττηθεί βαριά από τον Απόλλωνα Λάρισας (5-0).

Στο ξεκίνημα του β΄ γύρου η Νίκη κέρδισε στην Πιερία τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας (1-2) και την περασμένη Κυριακή τον Ρήγα Φεραίο (2-1), και την Κυριακή έχει την ευκαιρία για το πρώτο φετινό τρία στα τρία!

Ο Θεσπρωτός

Ομάδα που δυσκόλεψε πέρσι τη Νίκη είναι ο Θεσπρωτός, που έχει πάρει δύο ισοπαλίες στο παρελθόν στη Νέα Ιωνία, όπου όμως φέτος έχασε δυο φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο

Στο περσινό πρωτάθλημα (10/4/16) η Νίκη είχε προηγηθεί 1-0 μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ιορδανίδη, αλλά ο Θεσπρωτός πήρε το 1-1 ισοφαρίζοντας στο 77’ με τον Κερμενίδη, ενώ στην Ηγουμενίτσα, στις 29/11/15, η Νίκη είχε χάσει 2-0.

Παλαιότερα, σε πρεμιέρα Γ’ Εθνικής (5/9/99), η Νίκη με προπονητή τον Βαγγέλη Βουρούκο, σε ένα συγκλονιστικό ματς στην Ηγουμενίτσα πήρε ισοπαλία 4-4, με τον Ταχίρι να κάνει το 4-3 στο 90’ και τον Γιώργο Διάκο να ισοφαρίζει στο 94’, ενώ στη Ν. Ιωνία (9/2/2000) ο Θεσπρωτός πήρε ισοπαλία 1-1 (27’ Ι. Παναγιώτου – 28’ Ντιμιτρόφ).

Πάντως την περίοδο 2000-2001, στην τότε Δ’ Εθνική, η Νίκη ήταν σαρωτική απέναντι στον Θεσπρωτό. Κέρδισε στην Ηγουμενίτσα 1-3 (80’ Μοναχός – 4’, 71’ Φασουράκης, 44’ Ι. Παναγιώτου) και στο Βόλο πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα σκορ κερδίζοντας με 13-0 ! (8’, 12’, 70’, 81’ Παφλιάς, 17’ Κάϊας, 22’ Ρουμελιώτης, 25’, 38’ Τσέροβιτς, 51’, 55’ Ψαρόμπας, 67’, 83’ Ζιώγας, 90’ Λαΐτσος).

Φέτος ο Θεσπρωτός ξεκίνησε με προπονητή τον Λάζαρο Σέμο και η Νίκη τον κέρδισε δύο φορές φέτος, μία στο πρωτάθλημα με 1-0 και μία στο κύπελλο με 3-0, στη συνέχεια ανέλαβε ο Δημήτρης Νόλης και από 14/12 ο Δημήτρης Μουρούτης, με τον οποίο έκανε τις 3 από τις 5 νίκες, και την περασμένη Κυριακή διπλό με τον Διαγόρα Σεβαστής

Χωρίς προβλήματα

Η Νίκη μετρά δύο συνεχόμενες νίκες και πηγαίνει με καλή ψυχολογία στην Ηγουμενίτσα, ενώ θετικό είναι ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα και απουσίες. Η τεχνική ηγεσία της Νίκης επισημαίνει στους ποδοσφαιριστές της τη δυσκολία της Κυριακάτικης αναμέτρησης, αλλά πιστεύει στις δικές τους δυνάμεις και υπάρχει πίστη για θετικό αποτέλεσμα.

Η κοπή της πίτας

Την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγο μακριά από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, είχαν χθες παίκτες, τεχνική ηγεσία, και διοίκηση της Νίκης Βόλου με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του ποδοσφαιρικού τμήματος στο Ξενία.

Στην εκδήλωση, όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Νίκης Στέργιος Φάτσης και ο πρόεδρος της ΔΕ ποδοσφαίρου Σάκης Τζήμας, τα φλουριά (που αντιστοιχούσαν σε 1 λίρα) κέρδισαν ο νεαρός Χατζησταμάτης και ο προπονητής Στ. Ξηροφώτος, που το έβαλε σε κλήρωση για να το κερδίσει ο Πετράκος.

*Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ένα μεγάλο όνομα του ελληνικού πενταγράμμου θα δώσει τα παρών στον ετήσιο χορό της Νίκης Βόλου, με την ημερομηνία διεξαγωγής να ανακοινώνεται σύντομα, από τους κυανόλευκους.

Γιορτή Ακαδημίας και Νέων Αθλητών

Σήμερα Παρασκευή 10/2 η ομάδα των Νέων Αθλητών αλλά και η Ακαδημία ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας και θα τιμήσει παλιούς παίκτες αναφέροντας σε ανακοίνωση: «Η διοίκηση των Νέων αθλητών και των ακαδημιών ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου 1924, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση της κοπής πίτας του τμήματος που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10.2.2017 στις 7μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας. Θα ακολουθήσει μπουφές και εκπλήξεις για τους παρευρισκόμενους».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου