ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

«Αξίζει η ομάδα να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια»

αξίζει-η-ομάδα-να-επιστρέψει-στα-μεγά-579305

Ο Γιόζεφ Βάντσικ ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά του ως προπονητής τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού Βόλου. Από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου και τον πρόεδρο του Συλλόγου ΑΣ Ολυμπιακός Β. πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού Σταδίου η επίσημη παρουσίαση του Jozef Wandzik, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του προπονητή τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι μια μεγάλη στιγμή για τον Ολυμπιακό Βόλου. Έχουμε τον καινούργιο προπονητή τερματοφυλάκων, για τον οποίο εγώ δεν θα πω τίποτα, γιατί μόνο το όνομα του Jozef είναι τεράστιων διαστάσεων, και τα πολλά λόγια γι’ αυτόν τον άνθρωπο είναι περιττά. Έχει δοξάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει και μία ιστορία και ως προπονητής τερματοφυλάκων και ως Έλληνας πολίτης, όπως τον θεωρούμε. Σας καλωσορίζω κι εύχομαι να έχουμε καλή επιτυχία!»

Το λόγο έπειτα έλαβε ο πρόεδρος του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 κ. Νικόλαος Τσεκούρας, ο οποίος καλωσόρισε στο σύλλογο τον κ. Wandzik και ανακοίνωσε πως ο νέος προπονητής τερματοφυλάκων εκτός από την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου θα προπονεί και τους τερματοφύλακες των ακαδημιών του συλλόγου.

Από την πλευρά του, ο Γιόζεφ Βάντσικ υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «Ο λόγος που ήρθα στον Ολυμπιακό Βόλου ήταν πως μου άρεσαν τα όσα συζήτησα με τον πρόεδρο αλλά και με τον κ. Τσιμπανάκο, που τόσα χρόνια έχουμε φιλικές σχέσεις. Μιλούσαμε για τον Ολυμπιακό Βόλου από το καλοκαίρι, αλλά τότε εγώ ήμουν στα Τρίκαλα και δεν μπορούσα να έρθω. Τώρα που έφυγα από τα Τρίκαλα κατευθείαν ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος με πήρε τηλέφωνο, καθίσαμε και μου έδειξε το πρότζεκτ της ομάδας, και νομίζω ότι για τα 80 χρόνια του συλλόγου αξίζει η ομάδα να επιστρέψει αρχικά στην Football League και μελλοντικά στα πιο μεγάλα σαλόνια».

Με περισσότερες λύσεις τον Φεβρουάριο

Με περισσότερες λύσεις μέσα στο Φεβρουάριο, ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει μόνο νίκες, έχοντας μέσα στο μήνα τρία ματς εκτός έδρας και μόνο ένα στο Βόλο, ενώ θα περιμένει τυχόν στραβοπάτημα από τον Απόλλωνα Λάρισας που είναι ένα βαθμό μπροστά, ο οποίος έχει κι αυτός 3 ματς εκτός κι ένα στη Λάρισα, ενώ θα παίξει το Μάρτιο στο Πανθεσσαλικό.

Η μάχη για την πρωτιά μέσα στο Φεβρουάριο ξεκινά την Κυριακή (5/2) με την 18η αγωνιστική και τον Ολυμπιακό Βόλου να παίζει στη Λευκάδα με τον Τυληκράτη, ενώ ο Απόλλων Λάρισας παίζει στην Άρτα με την Αμβρακία Κωστακιών…

Στην 19η αγωνιστική (12/2) υπάρχουν ματς έδρας και αντίπαλοι είναι ομάδες της Πιερίας με διαφορετικούς στόχους …με τον Ολυμπιακός Β. να υποδέχεται την Πύδνα Κίτρους και τον Απόλλωνα Λάρισας να περιμένει τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας που δίνει μάχη για την παραμονή, ενώ στην 20η αγωνιστική(19/2) είναι η σειρά του Ολυμπιακού Βόλου παίξει 3 χλμ από την Άρτα με την Αμβρακία, και στην Κατερίνη ο Πιερικός θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Λάρισας.

Η «τετράδα» των αγώνων του Φεβρουαρίου ολοκληρώνεται το Σάββατο 25/2 με την εξ αναβολής 16η αγωνιστική όπου ο Ολυμπιακός Β. θα πάει στην Κέρκυρα για να παίξει με τον Αστέρα Πετριτή που είναι -σήμερα- στην επικίνδυνη ζώνη και μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού, ενώ ο Απόλλωνας Λάρισας θα αγωνιστεί πάλι στην Πιερία, αυτή τη φορά με την Πύδνα Κίτρους που είναι η μοναδική ομάδα που είχε κερδίσει στη Λάρισα ( η άλλη ήττα του Απόλλωνα είναι στο Βελεστίνο)

Ο Μάρτιος αρχίζει με την 21η (5/3), όπου ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται τον Πιερικό και ο Απόλλων Λάρισας τον Ρήγα Φεραίο, ενώ στην 22η αγωνιστική (12/3) στο Πανθεσσαλικό θα γίνει το λεγόμενο ντέρμπι πρωτιάς Ολυμπιακός Βόλου-Απόλλων Λάρισας, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι από το αποτέλεσμα θα κριθεί και η τελική πρωτιά, αφού θα απομένουν 8 αγώνες (μεταξύ αυτών ο Ολυμπιακός θα πάει στη Σεβαστή και στο Βελεστίνο, θα έχει στην έδρα του Νίκη και Καραϊσκάκη, και ο Απόλλωνας θα παίξει εκτός με Σεβαστή και Καραϊσκάκη) μέχρι το φινάλε στις 21 του Μάη, όπου ο Ολυμπιακός θέλει να πανηγυρίσει την άνοδο στην Ηγουμενίτσα, παίζοντας με τον Θεσπρωτό την ώρα που ο Απόλλωνας θα παίζει στο Βόλο με τη Νίκη!

Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι μετά τις τελευταίες προσθήκες πλήρης και προπονούνται κανονικά ο Λόρι Κερι, ο Χρήστος Χολέβας, όσο και οι υπόλοιποι τρεις νεοαποκτηθέντες παίκτες, Σκανδάλης, Σπηλιώτης και Παπαϊωάννου που δεν έχουν αγωνιστεί ακόμη…

Η τεχνική ηγεσία με τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα, βλέπει με ικανοποίηση πως υπάρχουν στο ρόστερ 27 παίκτες .

Την Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου θα έχει τη συμπαράσταση του κόσμου του στην αήττητη έδρα του Τυληκράτη στη Λευκάδα, και θέλει την 6η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα… αφού εκδρομή στη Λευκάδα οργανώνουν οι Austrian Boys με σκοπό να στηρίξουν την ομάδα στον αγώνα με τον Τηλυκράτη. Η ανακοίνωση των Austrian Boys αναφέρει: «H προσπάθεια μας να βρισκόμαστε πάντα κοντά στον Ολυμπιακό Βόλου, σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει, θα συνεχιστεί. Τα χιλιόμετρα είναι λίγα μπροστά στην ατελείωτη αγάπη για την ομάδα μας.

Γι’ αυτό και την προσεχή Κυριακή διοργανώνουμε εκδρομή στη Λευκάδα για να στηρίξουμε τους παίκτες μας να κατακτήσουν μια ακόμα νίκη στον αγώνα με τον τοπικό Τηλυκράτη.

Το κόστος της εκδρομής είναι 15 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Σύνδεσμο των Austrian Boys, Παρασκευή 6 με 9μ.μ.».

Ο Τηλυκράτης είναι αήττητος στη Λευκάδα, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει μόλις 3 ήττες …όλες στη Μαγνησία, και στην έδρα του η εστία παραβιάστηκε μόνο δυο φορές, στην 13η και 14η αγωνιστική, από Ιστιαία και Απόλλωνα Λάρισας.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου