ΤΟΠΙΚΟ

Ο Σαρακηνός στον τελικό του κυπέλλου ΕΠΣΘ

ο-σαρακηνός-στον-τελικό-του-κυπέλλου-ε-589201

Μπορεί να έμεινε δυο φορές πίσω στο σκορ ο Σαρακηνός, αλλά τελικά πήρε τη νίκη πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ όπου θα αντιμετωπίσει τον Γ.Σ. Αλμυρού.

Ο Σαρακηνός στον ημιτελικό κέρδισε χθες 3-2 τον Πρωτεσίλαο με ανατροπή …όπως είχε κάνει και στη φάση των «8» επί του Άρη! … και τώρα είναι η 6η φορά που πάει σε τελικό…

Στο χθεσινό ματς που ήταν επεισοδιακό στο τέλος, για μια ακόμη φορά η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη έδειξε αποφασιστικότητα και έφτασε στη νίκη πρόκριση παίρνοντας και ρεβάνς για την ήττα έδρας (1-3) από τον Πρωτεσίλαο. Μόλις στο 1ο λεπτό, ο Θ. Παπαδόπουλος κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αλέκος Αραπίτσας και έγραψε το 0-1, ενώ το 34’ ήρθε η πρώτη ισοφάριση για τον Σαρακηνό με γκολ του Μπέικου.

Ο Πρωτεσίλαος ξαναπήρε προβάδισμα στο 56’, με γκολ του Γιάννη Αραπίτσα που πέτυχε το 1-2, ενώ στο 68’ ο Σοάρες ισοφάρισε σε 2-2 για να έρθει η ολική ανατροπή στο 75 με σουτ από τον Γιάννη Κοντοβά και η πρόκριση για τον Σαρακηνό.

Ο Πρωτεσίλαος που είχε δοκάρι λίγο πριν από το νευρικό φινάλε, διαμαρτυρήθηκε στο πρώτο μέρος και για ακύρωση ενός γκολ από τον Α. Αραπίτσα.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Κοντογιάννης, Δημητριάδης, Ιωάννου (60’ Σουάρες), Καλαμάτας, Τσαγγαράς, Σούδης, Τσεκούρας, Κοντοβάς, Μπέικος, Νιάωτης (90’ Ρέλλος), Φραγκογιάννης (60’ Σαμαράς).

ΠΡΩΤΕΣΙΛΑΟΣ: Τίτας, Χασιώτης Β, Μαλλιαρός, Σιαμουρδάνης, Μιχόπουλος, Κόρκος Κ., Αραπίτσας Γ., Σιαμανίκος (78’ Χ. Παναγιώτου), Παπαδόπουλος (57’ Π. Βούλγαρης), Τσόγκας (68’ Μαριγκλέν), Αλ. Αραπίτσας.

Στην προηγούμενη φάση των «8» ο Σαρακηνός απέκλεισε τον Άρη πάλι με 3-2 (43΄,89’,92’ Σαμαράς- 29΄πεν.Γκίνη,67΄Μερμήγκης) πιο πριν τον Ιάσονα Α. Μ. 1-0 (90’ Καλαμάτας) και στην α΄ φαση τις Μικροθήβες 3-1 (13’, 76’ Σαμαράς, 72΄Βαλωτής-82’ Μαντάνης).

Ο Σαρακηνός έχει πάει 5 φορές σε τελικό. Το 1995 στον τελικό ήταν νικητής και κυπελλούχος (1-0 τον Αστέρα Ριζομύλου), ενώ δυο φορές βρέθηκε σε τελικό με αντίπαλο τον Γ.Σ. Αλμυρού κι έχασε. Το 1978 είχαμε Γ.Σ.Α. – Σαρακηνός 2-0 και το 1991 μετά από το 0-0 στα 90 λεπτά και στην παράταση ο ΓΣΑ νίκησε 4-2 στα πέναλτι.

Το 1982 στον τελικό ο Σαρακηνός έχασε 2-1 από τον Ρήγα Φεραίο , ενώ η τελευταία φορά σε τελικό ήταν πρόσφατα το 2015 όταν έχασε το κύπελλο στα πέναλτι (4-1) από την ΑΕ Διμηνίου (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση)…

Εξ αναβολής αγώνας

Από την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώθηκε ο ορισμός του διαιτητή και των βοηθών διαιτητών για τον σημερινό εξ αναβολής αγώνα της Α’ ΕΠΣΘ, Σκιάθος – Άρης Μελισσάτικων (Βλάχος Κ., Τασιόπουλος Θ., Τριφονίδης Α.)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου